Măsuri drastice împotriva vederii slăbite

Limitează deteriorarea ochilor cauzată de vârstă

E înfricoșător să îți pierzi vederea. Ne dăm seama că suntem privați de o viață normală, abia atunci când „cortina” ne cade iremediabil în fața ochilor. După care ne pare rău că nu am luat măsurile la timp.

Vom vedea luminița de la capătul tunelului?

Ochii noștri sunt epuizați. Anii, ecranele, poluarea – totul „acționează” în direcția deteriorării. Aceasta înăsprește măsurile împotriva vederii slăbite cauzată de vârstă în trei pași simpli.Totul din lumea care ne înconjoară „acționează” în direcția deteriorării ochilor.

Alimentare cu succes

Un lucru foarte important pentru a-ți ochii sănătoși este să consumi alimentele potrivite. Asta înseamnă că ar fi bine să introduci în alimentația ta anumite produse ce pot ajuta la imbunatatirea vederii. Daca le consumi deja, cu atat mai bine! 

  • Afinele – Conțin o cantitate mare de antioxidanți, care îți vor proteja ochii de radicalii liberi. De asemenea, vor îmbunătăți și circulația sanguină la nivelul ochilor.
  • Strugurii și coacăzele – Au rol în vederea pe timpul nopții.
  • Morcovii – Sunt bogați în beta-caroten, care e deja celebru pentru rolul său în imbunatatirea vederii, dar și în vitamina A.
  • Peștii de apă rece (ex. somonul) – Peștii au un conținut mare în DHA, un acid gras care vine în ajutorul membranelor celulare ale ochilor. Aceștia sunt folosiți sub diverse forme de tratament în boli ca degenerarea maculară, ochi uscați sau imbunatatirea vederii in general.
  • Legumele verzi – Conțin nutrienți care protejează macula ochilor, datorită cantității mari de carotenoide pe care le conțin
  • Usturoiul, ceapa și ouăle – Conțin de asemenea antioxidanți cu rol benefic pentru cristalin

Sursa: https://www.sfatulmedicului.ro

error: Content is protected !!