Uleiul din sâmburi ţine inima sănătoasă
La început, uleiul obţinut din sâmburi de struguri era folosit doar în alimentaţie şi în cosmetică, însă, cu timpul, s‑a dovedit a fi un remediu de apreciat în numeroase boli, mai ales cele ale inimii. Previne hipertensiunea, ischemia cardiacă şi tulburările circulatorii în general.
Conţine vitamina E, zinc, cupru, seleniu şi agenţi antiîmbătrânire foarte puternici, numiţi procianidine.
Pentru menţinerea elasticităţii vaselor de sânge şi pentru scăderea colesterolului, este de ajuns să adaugi 3 linguri de ulei de sâmburi de struguri în salatele tale sau să-ţi faci un obicei din a lua zilnic 2 linguri din acest ulei. Este recomandat mai ales celor care consumă multe prăjeli şi grăsimi, pe care o cură de minim 6 luni îi va păzi de boli de inimă. Folosit la prăjit sau la fiert, uleiul din sâmburi de struguri îşi pierde proprietăţile terapeutice.