Tusea la copii si remedii naturiste la indemana oricui

Tusea la copii este frecventa si, in general, este de scurta durata. Chiar in lipsa unei afectiuni, copiii pot sa tuseasca in medie de 10 ori pe zi, insa nu in fiecare zi. Dupa o raceala usoara, tusea la copii poate persista inca cel putin 1-3 saptamani. Daca se depaseste 4 saptamani de tuse, poate fi semnalul unei afectiuni respiratorii provocata de virusuri sau de bacterii.

Tusea la copii se manifesta in mai multe feluri

Cand tusea este insotita de un suierat la expir, atunci cand iese aerul din plamani, este un semn ca ceva blocheaza caile respiratorii. Aceasta este tusea suieratoare.
Tusea ‘latratoare’ este provocate de virusuri, schimbari de temperatura pe timpul noptii sau diverse alergii. Este aspra, stridenta, latratoare, cu un zgomot profund, din piept, la inspir. Aceasta se manifesta mai ales in timpul noptii. Majoritatea tipurilor de tuse se agraveaza noaptea. In infectia de cai respiratorii superioare, a nasului, mucozitatile se scurg din nas in gat si provoaca iritatie in timp ce copilul sta culcat, impiedicandu-l pe cel mic sa doarma.
Multe raceli (viroze respiratorii) sunt acompaniate de tuse. Astfel, atunci cand cel mic este racit poate sa dezvolte ori o tuse uscata, ori una productiva. Tusea de acest fel dureaza cam 1 saptamana si dupa ce toate simptomele virozei s-au ameliorat.

Calmarea tusei si a durerilor in gat – bune practici si remedii naturiste

Este importanta hidratarea constanta a copiilor care tusesc. De asemenea, umiditatea din aer il ajuta pe copil sa respire mai usor.
Mierea este un remediu foarte bun pentru tusea copiilor (de +1 an). Ea poate calma si chiar vindeca un gat inflamat datorita proprietatilor sale antibacteriene. Adaugata in ceai, gatul se calmeaza iar corpul se hidrateaza.

Laptele de magarita ajuta in afectiunile pulmonare si respiratorii, cea mai cunoscuta ameliorare fiind la tusea convulsiva, numita in popor tusea magareasca. Acest remediu este si o sursa naturala de calciu pentru copii.

Albastrul de metilen, are proprietati antiseptice si bactericide extrem de puternice. Sustine sanatatea tractului respirator si are efect calmant pentru gat si faringe.

Ridichea neagra este un remediu vechi cunoscut pentru calmarea si tratarea tusei la copii. Siropul pe baza de ridiche neagra este un veritabil antialergic, antiinflamator, astringent, antifungic, bactericid, dezinfectant al cailor respiratorii si vermifug. Este indicat in tratamentul simptomatic al tusei recurente la copii.

Uleiurile esentiale joaca si ele un rol extrem de important in caz de tuse la copii. Sunt dovedite a fi un remediu excelent in cazul tusei cu expectoratie. Este indicat copiilor de pe 7 ani si sustine fluidificarea si eliminarea sputei, calmand tusei productiva.

error: Content is protected !!