„Metodele românești de tratare a articulațiilor provoacă doar nedumerire”. Un renumit reumatolog german a oferit un interviu sincer unei publicații românești

Dr. Karl Kirschmayer – șef al Centrului de Reumatologie din Berlin Tumorzentrum Eva Mayr-Stihl al clinicii de renume mondial Charite:

Anul trecut, Karl Kirschmayer a venit în România pentru a studia experiența colegilor săi români. Ceea ce a văzut el în România, a spus că nu poate fi explicat. În țara noastră, potrivit dlui Kirschmayer, reumatologia a rămas blocată la mijlocul secolului trecut.După discursurile de profil din Germania, Dr. Karl Kirschmayer a fost de acord să ofere un interviu publicației românești. Ce nu i-a plăcut medicului renumit în medicina română? Și de ce susține că CETĂȚENII români cu articulații bolnave nu vor putea niciodată să devină sănătoși?

– Vorbind în fața jurnaliștilor germani, ați spus că ceea ce ați văzut în România v-a șocat. Puteți comenta acest lucru?– Doresc să menționez din prima că am o atitudine bună față de România, față de cultura română și față de cetățenii români. Dar starea în care se află medicina dvs. șochează într-adevăr medicii europeni. Medicina voastră este în urmă cu cel puțin 20 sau poate chiar 30 de ani. În orice caz, în ceea ce privește tratamentul bolilor articulare și ale sistemului musculoscheletal. Se poate spune că nu există știința Reumatologie în România.Uitați-vă ce sugerează medicii din România pentru tratamentul articulațiilor: Viprosal, Dolgit, Voltaren\Fastum gel, Diclofenac, Teraflex, Nurofen și alte medicamente similare.Dar, aceste medicamente NU TRATEAZĂ ARTICULAȚIILE și CARTILAJELE, ci doar ameliorează simptomele bolii: durerea, inflamația, umflarea. Acum imaginați-vă ce se întâmplă la nivelul organismului. Când o persoană ia o pastilă, aplică un unguent anestezic sau face o injecție, durerea trece. Dar, de îndată ce remediul încetează să acționeze, durerea revine imediat.Or, durerea este un semnal important, aceasta vorbește că există un proces patologic în articulație. Pur și simplu prin înăbușirea durerii, articulațiile afectate sunt expuse la un impact și mai devastator. Procesul de distrugere se accelerează de 3-5 ori și, în cele din urmă, duce la schimbări ireversibile, la imobilizare completă și invaliditate.Această metodă de combatere a durerii articulare în Europa nu se utilizează de mai mult de 20 de ani. Remediile pentru durere sunt utilizate numai în cazuri extreme, foarte bine punctat și atent. În Germania, acestea sunt vândute numai pe bază de rețetă și sub control strict.Așa-numitele „condroprotectoare” sunt interzise complet, fiind considerate medicamente absolut frauduloase și inutile.Doctorii și farmaciștii voștri pur și simplu distrug sănătatea oamenilor! Este clar că vânzarea continuă la prețuri ridicate a remediilor pentru înlăturarea simptomelor este mult mai profitabilă decât vindecarea o dată pentru totdeauna a bolii și decât regenerarea articulației distruse, dar acest lucru este inadmisibil!

– Cum stau lucrurile în Germania cu tratamentul articulațiilor?– Toți medicii germani, de la profesori reumatologi la terapeuți obișnuiți și paramedici, au înțeles demult că trebuie să eliminăm nu consecințele bolii, ci cauzele sale. Aceasta este cheia vindecării complete, rapide și sigure. Care este cauza principală a leziunilor articulare? Este depunerea de orto-săruri din cauza tulburărilor circulatorii și a circulației lichidului sinovial.Urații sunt săruri ale acidului uric, care sunt cauza dezvoltării gutei.Osteofitele sunt sărurile calcinate, care sunt cauza restului de 97% din bolile articulațiilor și ale coloanei vertebrale. Toate tipurile de artrită și artroză, osteocondroză, osteoporoză, reumatism, bursită și chiar higromă. Toate aceste boli au aceeași cauză – depunerea de osteofite.Sărurile, depuse pe suprafețele articulației, rod ca șmirghelul țesuturile înconjurătoare – oasele și cartilajele. Crescând, cristalele de orto-săruri încep să traumatizeze țesutul muscular, tendoanele, vasele și capilarele. Provocând astfel inflamații, infecții, umflături și dureri severe.În cazurile avansate, acumulările mari de orto-săruri pot rupe cu ușurință o bucată de os în urma unei mișcări bruște, provocând astfel o debilitare completă și imobilizând articulația pentru totdeauna.Există o concepție greșită foarte periculoasă conform căreia calciul este foarte util pentru articulații. Da, calciul este util, dar este util numai pentru articulațiile SĂNĂTOASE. Atunci când articulațiile sunt deja dureroase sau crepitează, înseamnă că au format deja un strat de osteofite, iar calciul, pe lângă întărirea țesutului osos, întărește și sărurile osteofitele, agravând și accelerând creșterea lor.Din aceste considerente, reumatologii germani restabilesc, în primul rând circulația sângelui în articulația bolnavă, astfel încât orto-sărurile acumulate de ani de zile să fie excretate din ea. Aceasta, la rândul său, restabilește circulația normală a lichidului sinovial și declanșează procesul de regenerare a țesuturilor articulare.

De fapt, articulațiile umane sunt foarte regenerative, ele se pot regenera independent, ca coada unei șopârlă. Trebuie doar un pic să le ajutăm în acest sens, să le eliberăm de orto-sărurile lipite de ele și procesul va merge pe cont propriu.Încă în anii ’90 ai secolului trecut, oamenii de știință elvețieni au reușit să obțină o formă specială de cvasi-vitamina B, așa-numitul alfa-artroferol. Este obținut prin sinteza ingredientelor naturale: ulei de brad, coarne de cerb, rădăcină roșie, plus un set de mai mult de 50 de extracte diferite.Această substanță este capabilă să pătrundă în interiorul moleculelor de orto-săruri și să le rupă din interior, ca urmare, suprafețele articulațiilor sunt curățate, fluxul sanguin și circulația lichidului sinovial sunt restabilite. PENTRU TOTDEAUNA! Mai precis, până în momentul în care sărurile se vor acumula din nou (dar acest lucru va dura câteva zeci de ani). Nu va mai fi necesar să UTILIZAȚI PERMANENT medicamente pentru a scăpa de durere și inflamație. Nu vă veți mai teme că într-o zi articulația se va „bloca” pentru totdeauna, pierzând complet mobilitatea și va fi necesară protezarea. Oamenii devin complet sănătoși pentru zeci de ani.Când am văzut statisticile medicale românești, mi s-a făcut părul măciucă. Știți care este cea mai frecventă cauză a dizabilității din România? Nici cancerul, nici SIDA, nici diabetul, ci osteoartrita! Cea mai simplă osteoartrită, care în Germania este tratată timp de 2-3 săptămâni cu un medicament nu dintre cele mai scumpe, în România duce la dizabilitate!Astăzi în Germania, bolile articulare nu sunt considerate patologii periculoase, desigur, cu excepția cazurilor când este vorba de leziuni traumatice severe: fracturi, striviri, rupturi etc. Durerea și inflamația articulațiilor vorbesc doar despre faptul că sunt că sunt „încărcate” cu săruri și ar trebui să fie curățate. După o cură de 2-3 săptămâni de „curățare”, articulațiile revin la normal și pentru următorul deceniu problemele pot fi uitate .Bolile articulare, care în România se încearcă să „fie tratate” separat, în Europa au fost de mult timp unite într-o singură boală „Articulatio de sales” (Formațiuni saline ale articulațiilor). Această boală include:

  • Guta
  • Artrita
  • Artroza
  • Osteocondroza
  • Reumatismul
  • Osteoporoza
  • Bursita
  • Sinovita
  • Higroma

Sursa: https://naturavindecatoare.ro

error: Content is protected !!