Cum să atenuezi durerile cauzate de SPONDILOZA CERVICALĂ?

Instalarea conditiei de spondiloza cervicala se face ca urmare a uzarii articulatiilor intervertebrale, din mai multe posibile cauze: traumatisme, postura incorecta, suprasolicitare a articulatiilor, obezitate, mostenire genetica si, desigur, degradare articulara naturala, data de varsta.

Remedii naturiste pentru spondiloza cervicala

Daca este vorba despre o spondiloza cervicala dureroasa, primele masuri terapeutice vor avea in vedere atenuarea disconfortului creat.
Durerea cervicala poate fi cauzata de o leziune (inflamatie), mai veche sau mai noua, ori de un spasm muscular aparut pe fondul acumularii un tensiune.
Preparatele pe baza de salcie alba (aspirina, in varianta de PLAFAR) sunt ideale pentru atenuarea inflamatiei si pentru usurarea miscarilor gatului.
Pentru atenuarea stresului si pentru detensionarea muschilor, sunt indicate produsele pe baza de valeriana, de arnica sau de calin.
De asemenea, de ajutor este aplicarea alternativa de comprese reci si calde, timp de 20 de minute. Compresa calda – cu rol calmant –, se lasa 3 minute, iar cea rece – cu rol antiinflamator –, un minut.

Gimnastica/exercitii fizice spondiloza cervicala

Menajarea si sustinerea portiunii de coloana afectata este, pe termen lung, o parte importanta a abordarii terapeutice in spondiloza.
Pentru menajarea coloanei, putem incepe prin a ne supraveghea cu mai multa atentie postura. De exemplu, daca ne aflam la masa de lucru sau la volanul, sa ne asiguram ca biroul si scaunul, respectiv scaunul masinii sunt reglate la inaltimea potrivita noua.
Pentru corectarea posturii, exista si o serie de metode de lucru, printre care tehnica Alexander, metoda Feldenkrais, dar si yoga sau tai chi.
De asemenea, pentru sustinerea coloanei se pot face cu regularitate exercitii fizice care dezvolta musculatura aferenta.
Nu in ultimul rand, obiceiul detensionarii zilnice a musculaturii gatului si umerilor prin exercitii specifice previne aparitia durerii si a blocajelor.

error: Content is protected !!