Tinctura de liliac ajută la reumatism, gută, artrită, depuneri de sare. Preparare și utilizare

Tinctura de liliac ajută la reumatism, gută, artrită, depuneri de sare. Preparare și utilizare

Este imposibil să nu admiri liliacul înflorit, inspirându-i aroma dulce. În același timp, mereu vin amintiri din copilărie – căutarea unei flori cu cinci petale pe care trebuie să o mănânci, îți pui o dorință – și cu siguranță asteptai sa se implineasca! ! 

Dar liliacul este și un medicament binecunoscut în medicina populară. Pe lângă aspectul magnific, are și proprietăți vindecătoare. Liliacul contine: ulei esential, fenoglicozid, sinigrina, sirignopicrina si farnesol. Liliacul se adaugă la multe medicamente care au proprietăți antipiretice, diaforetice, antimicrobiene, antiinflamatoare, antidiabetice, anticonvulsivante, analgezice și diuretice.

* Rănile și vânătăile se tratează cu această tinctură: se toarnă 1 cană de flori de liliac în 0,5 litri de vodcă și se lasă 2 săptămâni. Faceți loțiuni și comprese, schimbându-le de 4-5 ori pe zi.

* Și frunzele proaspete de liliac ajută bine în tratarea rănilor purulente. Pentru a spăla rănile, puteți folosi infuzia din frunzele plantei: 2 linguri la un pahar cu apă clocotită, se aduce la fierbere și se lasă 2-3 ore, se strecoară.

* Liliacul are, de asemenea, proprietăți antipiretice și diaforetice. Pentru a face acest lucru, faceți această infuzie: 2 linguri  de frunze zdrobite se toarnă intr-un pahar cu apă clocotită și se lasă 1 oră la loc cald. Se ia 1 cană de 3-4 ori pe zi călduță.

* La reumatism, depunerea de săruri în articulații, cu pinteni călcâi, tinctura va ajuta: turnați flori uscate cu alcool 40% în raport de 1:10, insistați 8-10 zile într-un recipient bine închis. Luați 30 de picături de 2-3 ori pe zi și în același timp frecați și faceți din ea comprese pe zonele afectate.

* Și pentru frecarea articulațiilor în boli și leziuni ale sistemului musculo-scheletic, puteți pregăti un unguent pe bază de flori de liliac: 2 linguri de materii prime zdrobite sunt amestecate bine cu 2 linguri  de unt. 

* Tinctură de liliac pentru tratamentul gutei: 2 linguri de flori de liliac se toarnă într-un pahar cu alcool sau vodcă 70% și se infuzează timp de o săptămână într-un loc întunecat, scuturând ocazional. Luați sub formă filtrată, 20-30 de picături de alcool sau 50 de picături de tinctură de vodcă de 3 ori pe zi, înainte de mese.

* Pentru artrită și osteocondroză, puteți utiliza următoarele frecări: 2 linguri  de frunze proaspete de liliac zdrobite, 300 g suc de ridiche, 200 g miere și 100 g vodcă se lasă la macerat  pentru o zi. Amestecați bine și frecați în zonele dureroase.

* Odată cu depunerea de săruri și artrită articulară, medicina tradițională recomandă următorul curs de tratament. Florile de liliac se toarnă într-o sticlă de jumătate de litru până la vârf, se toarnă cu alcool 40%, se insistă timp de 21 de zile într-un loc întunecat, apoi se filtrează. Luați 30 de picături de trei ori pe zi înainte de mese timp de 3 luni.

* În bolile inflamatorii ale rinichilor și pietrele din pelvisul renal în medicina populară, se folosește o infuzie de frunze de liliac: se toarnă 2  linguri de frunze de liliac zdrobite in 250 ml de apă fierbinte, se aduce la fierbere, se ia de pe foc și se insistă la loc cald timp de 2-3 ore. Apoi se filtrează . Luați 1 lingură  de 4 ori pe zi inainte de mese. Cursul tratamentului este de 2 săptămâni. După 2-3 săptămâni, tratamentul poate fi repetat dacă este necesar. Puteți face 3-4 cursuri.

* In diabet, este util sa se ia un decoct din muguri de liliac colectati primavara devreme in perioada de umflare. 20 g de materii prime uscate zdrobite se toarnă într-un pahar cu apă fierbinte și se fierb timp de 15 minute, apoi se filtrează și se aduce la volumul inițial cu apă fiartă. Luați 1 lingură  de 3 ori pe zi.

* Și liliacul ameliorează imediat durerile de cap: aplică frunze proaspete de liliac în regiunea frontală, temporală sau occipitală. După câteva minute, te vei simți ușurat.

Atenţie! Pentru ingerare,(  intern) folosiți materii prime uscate, deoarece liliacul are un anumit efect toxic. O doză mare de extract   poate provoca uneori otrăvire, așadar, respectați dozajul. Dar frunzele și mugurii sunt absolut netoxice. Pentru tratament folosiți numai flori de liliac mov.

Sursa: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/tinctura-de-liliac-ajuta-la-reumatism-guta-artrita-depuneri-de-sare-preparare-si-utilizare/

error: Content is protected !!