Terapia cu apă – 10 motive să o încerci pentru un stil de viață îmbunătățit

Consumul de apă în mod regulat vă aduce beneficii sănătății generale și vă poate ajuta să scăpați de mai multe probleme din organism. Fie că este o durere de cap, constipație sau deshidratare, consumul de apă pe stomacul gol are multe beneficii. Corpul nostru este compus în proporție de 70% apă, iar hidratarea este esențială pentru funcțiile normale ale corpului. Fie că este dimineața devreme sau după o sesiune de antrenament intens, apa pe stomacul gol te va menține sănătos. Fără apă suficientă corpul nostru poate suferi probleme de sănătate mai târziu. În acest articol, aruncăm o privire mai profundă asupra unor beneficii ale apei băute pe stomacul gol.
1. Accelerează metabolismul
Apa pe stomacul gol ajută la creșterea ratei metabolice cu aproape 25 %. Accelerarea metabolismului ajută la o digestie mai rapidă a alimentelor, iar acest lucru duce la pierderea în greutate pe termen lung.
2. Îți întărește imunitatea
Suntem conștienți de faptul că apa este esențială pentru sănătatea și bunăstarea noastră generală. Ceea ce trebuie să știm este că apa este necesară pentru a menține echilibrul fluidelor din organism. Obișnuința de a bea apă în mod regulat pe stomacul gol se poate dovedi a fi benefică pentru sistemul nostru imunitar. Acest lucru vă poate ajuta să luptați împotriva infecțiilor.
3. Îți curăță intestinele
Consumul de apă pe stomacul gol poate ajuta la reglarea și curățarea tractului digestiv. Consumul zilnic de apă pe stomacul gol ajută la mișcarea intestinală regulată și, de asemenea, contribuie la eliminarea deșeurilor din organism.
4. Ajută la eliminarea toxinelor din organism
Ori de câte ori urinezi, elimini toxinele sub formă lichidă. Cu cât bei mai multă apă, cu atât mergi mai des la baie. În acest fel, îți cureți și detoxifici corpul. De asemenea, previne balonarea.
5. Previne migrenele
Unul dintre motivele principale pentru care oamenii suferă de dureri de cap frecvente și atacuri de migrenă se datorează lipsei de apă din organism. Deshidratarea este cauza principală a durerilor de cap, iar consumul de apă la intervale frecvente, mai ales pe stomacul gol, poate ajuta la scăderea durerilor de cap în mod natural. În plus, consumul de apă ajută și la ținerea la distanță a problemelor bucale sau dentare.
6. Ajută la pierderea în greutate
Dacă bei mai multă apă în timp ce ești la dietă, te poate ajuta să slăbești rapid, deoarece apa nu are deloc calorii, iar consumul la intervale frecvente vă va ajuta să vă mențineți stomacul plin. De asemenea, nu are consecințe negative. Deoarece consumul de apă ajută la accelerarea metabolismului, ajută la arderea mai rapidă a caloriilor.

7. Stimulează apetitul
Deoarece apa potabilă vă ajută să vă curățați intestinele în mod regulat, vă stimulează apetitul dimineața, astfel încât să puteți lua micul dejun la timp.
8. Curăță tenul
Consumul unei cantități suficiente de apă este cel mai simplu mod de a obține o piele curată și strălucitoare. Petele întunecate sunt cauzate de obicei din cauza acumulării de toxine în organism. Apa poate ajuta la eliminarea acestor toxine nedorite din organism. Mișcările regulate ale intestinului ajută la obținerea pielii curate și strălucitoare. Consumul de apă pe stomacul gol poate ajuta la accelerarea procesului.
9. Ajută la creșterea energiei
Dacă vă simțiți somnoros sau leneș, consumul de apă pe stomacul gol vă poate face să vă simțiți activ instantaneu. Stimulează celulele roșii din sânge, ceea ce are ca rezultat mai mult oxigen și energie.
10. Curăță Colonul
Consumul unui pahar cu apă pe stomacul gol poate ajuta la eliminarea deșeurilor acumulate și permite o absorbție mai rapidă a nutrienților. Acest lucru are ca rezultat un colon mai sănătos și un organism general sănătos.
Japonezii au fost primii care au introdus în lume terapia cu apă și o urmează religios. Ei beau apă imediat după trezire, iar această terapie a fost susținută și de diverse studii. Iată un tutorial corect despre cum puteți urma terapia cu apă.
1. Imediat ce te trezești dimineața, bea 2-3 pahare mari cu apă. Dacă ești începător, poți începe cu o cantitate mai mică.
2. După ce ați băut apă, vă puteți curăța și peria dinții. Evitați să mâncați sau să beți ceva timp de aproximativ 45 de minute.
3. După aceasta, puteți lua micul dejun.
4. După mesele obișnuite, nu bea nimic timp de două ore. Apoi, bea din nou 2-3 pahare mari cu apă.
Acest lucru vă ajută să țineți multe boli la distanță și puteți observa o nouă energie și prospețime în câteva zile. Terapia cu apă are puterea de a vindeca tensiunea arterială, gastrita, constipația și diabetul fără efecte secundare.
Începerea acestei terapii cu apă călduță va ajuta la obținerea beneficiilor maxime. De asemenea, puteți adăuga suc de lămâie în apa călduță și o puteți bea pe stomacul gol. Acest lucru va ajuta la detoxifierea organismului.
Sper că veți găsi postarea de mai sus utilă și informativă.

Sursa: https://naturavindecatoare.ro/sanatate/terapia-cu-apa-pe-stomacul-gol/

error: Content is protected !!