Sucul de cartof – cel mai ieftin tratament pentru petele de pe piele și căderea părului

Sucul de cartofi este cel mai ieftin tratament pentru piele și păr.

Un remediu natural, la îndemâna oricui și ușor de folosit.

Merită să îl încerci!

Sucul de cartof

– cel mai ieftin tratament pentru piele și păr

Sucul de cartof ajută la estomparea petelor și uniformizarea nuanței pielii. Totodată, acționează ca un agent hidratant, îmbunătățind aspectul pielii uscate. Este de asemenea util contra căderii părului. Întărește firul de păr și îl face mai lucios. Pe cât de banal și neatractiv, sucul de cartof crud este util în numeroase probleme de sănătate.

Ajută la prevenirea îmbătrânirii. Stimulează digestia. Vindecă ulcerele gastrice. Susține funcțiile ficatului. Reglează producția de hormoni. Calmează durerile de cap. Îmbunătățelte aspectul pielii. Curăță corpul intern și pielea de pete și eczeme.

Cartoful este bogat în sulf, potasiu, fosfor, cupru, fier, zinc, vitamina C, vitamine B și vitamina K. Nutrienții sunt concentrați mai ales în coajă, de aceea nu este indicat să decojești cartofii când faci suc.

– Sucul de cartofi înlătură imperfecțiunile tenului (cum să îl folosești)

Tratament cu suc de cartof pentru piele și păr

Nu aveți nevoie de un storcător electric pentru a obține sucul de cartofi pentru uz cosmetic.

Ingrediente 3 cartofi cruzi 5-6 linguri de ser fiziologic

Metodă de preparare

Cartofii se spală bine. Nu se curăță de coajă. Se dau prin răzătoarea cu găuri mici. Se folosește imediat, nu trebuie să stea deoarece se oxidează. Răzătura se pune apoi într-o bucată de tifon sau ciorap de mătase curat. Se strânge materialul pentru a extrage sucul. Stoarceți bine cartoful ras, pentru a scoate toată zeama din ei. Sucul obținut se amestecă apoi cu serul fiziolgic într-un borcănel de sticlă. Soluția obținută se folosește imediat.

– Sucul de cartof și pătrunjel reduce cearcănele, pungile de sub ochi și ridurile

Moduri de utilizare

Se înmoaie o dischetă demachiantă în soluție și se dă pe piele, pe porțiunile afectate de pete sau de uscăciune. Se aplică și pe păr, folosind de asemenea o dischetă, sau un tifon. Se umezește tot părul și scalpul bine. Se lasă să acționeze o oră, apoi se spală cu șampon și se clătește.

O metodă mai simplă și mai rapidă este să folosiți coaja cartofului. Se freacă pielea corpului sau a capului cu partea umedă. Poate fi folosit și la copii. Atât sucul de cartof, cât și serul fiziologic sunt naturale și nu dau efecte adverse.

Efecte benefice

Studiile au confirmat că sucul de cartof are efecte bune asupra pielii. Pe lângă faptul că hidratează pielea, împiedică formarea ridurilor.

Proprietățile anti-îmbătrânire se datorează antioxidanților din cartoful crud, care pătrund în straturile superficiale ale pielii. Cartoful reduce aspectul ridurilor și a petelor de bătrânțe. Dă pielii mai multă luminozitate și o curăță de coșuri.

– Mască de albire a pielii pentru pete și pistrui – din cartof și lapte

Calmează iritațiile și mâncărimile. Mai mult, protejează împotriva inflamației și infecțiilor pielii. Sucul de cartof accelerează procesul de vindecare a rănilor datorită conținutului de vitamina C care mărește producția de colagen. Colagenul este important nu doar pentru piele, ci și pentru cartilaj, oase și articulații. Consumat intern, sucul de cartof reduce retenția de apă din țesuturi și implicit umflăturile feței. Prin faptul că ajută la detoxifierea ficatului și rinichilor, reduce cearcănele. Aplicat pe scalp, sucul de cartof reduce mătreața și mâncărimile. Fortifică rădăcina. Face părul mai rezistent la rupere și mai strălucitor.

Sursa: https://lataifas.ro/ganduri-idei-citate/155351/sucul-de-cartof-cel-mai-ieftin-tratament-pentru-petele-de-pe-piele-si-caderea-parului/?fbclid=IwAR3nANTWfkXFbdDEVFEDsg4vcBLP7j5uqFT5yc2S1SqO6V_Bn6bTJfBdOdg

error: Content is protected !!