Strugurii – top 20 de beneficii pentru sănătate

Strugurii beneficii. Fructele vedetă ale toamnei, strugurii sunt recunoscuți datorită proprietăților multiple pentru sănătate. Conțin vitamine, minerale, antioxidanți polifenolici, iar consumați cu regularitate aduc o mulțime de beneficii organismului. Iată care sunt cele mai importante beneficii ale consumului de struguri!

Beneficiile consumului de struguri

A început sezonul strugurilor românești. Albi, roze, negri, cu boabe mici sau boabe mari, strugurii sunt un izvor de sănătate pentru organism. Sunt fructele cu cel mai mic indice glicemic, între 43 și 53, în funcție de soi, iar aportul caloric este și el mic, aproximativ 70 de calorii la 100 de grame. Sucul de struguri, denumit și nectarul zeilor, este considerat unul dintre cele mai benefice sucuri pentru sănătate. Începând cu luna august și până la finele lui octombrie, ne putem bucura de gustul savuros al strugurilor românești.

Mai jos îți spunem de ce este recomandat să mănânci struguri, care sunt proprietățile și beneficiile consumului de struguri! Struguri – beneficiile consumului de struguri Beneficiile strugurilor – de ce este indicat să mâncăm struguri. Consumul de struguri protejează sistemul cardiovascular În compoziția strugurilor, în special în strugurii negri, găsim cel mai puternic antioxidant și anume resveratrolul. Acesta declanșează în organism secreția hormonului adiponectină, iar asta împiedică dezvoltarea mai multor tipuri de afecțiuni cardiace și protejează vasele de sânge.

Consumul regulat de struguri reduce riscul inflamațiilor, îmbunătățește modul în care organele din corp procesează glucoza ori insulina, iar strugurii sâmburilor sunt extrem de bogați în uleiuri benefice și protejează împotriva formării cheagurilor de sânge. Strugurii ajută în procesul de detoxifiere Strugurii conțin antioxidanți și substanțe active care ajută în mod direct la detoxifierea colonului, ficatului și rinichilor. Se consumă cu tot cu coajă și sâmburi și pot fi introduși în cure de detoxifiere, fie în formă de suc ori în stare pură. De asemenea, strugurii sunt bogați în apă, iar asta ajută la menținerea nivelului optim de hidratare și la un tranzit intestinal sănătos.

Consumul de struguri previne îmbătrânirea Vitaminele din compoziția strugurilor ajută la protejarea pielii și implicit la întârzierea procesului de îmbătrânire prematură. Din acest motiv, strugurii sunt adesea folosiți în tratamente cosmetice. Strugurii beneficii – îți dau energie Strugurii sunt un furnizor important de tonus și energie datorită vitaminei B, dar și a glucidelor din compoziție. Conținutul de glucide este asimilat imediat de către organism, iar asta ajută la o funcționare perfectă a sistemului nervos și muscular.

Strugurii sunt un aliat de nădejde în curele de slăbire

Datorită numărului mic de calorii, strugurii sunt ideali de consumat în dietele de slăbit. Se recomandă pentru a accelera eliminarea toxinelor din corp, dar și pentru accelerarea metabolismului. O cură cu struguri te poate ajuta să slăbești chiar și până la 5 kg într-o săptămână. Strugurii au efect anti stres Strugurii sunt o sursă semnificativă de fructoză și glucoză, dar și zaharuri ușor de asimilat de către organism. Consumul de struguri crește secreția de serotonină, supranumit și hormonul fericirii, iar asta spulberă orice tensiune nervoasă.

Strugurii protejează vederea

Datorită aportului de resveratrol, dar și de picnogenol, substanță ce are rol în procesul de antioxidare, consumul regulat de struguri negri ajută la prevenirea leziunilor retiniene și a degenerescenței maculare.

Strugurii – beneficii pentru sănătate

Cojile strugurilor înfrumusețează pielea Din punct de vedere medicinal, cojile care rămân după stoarcerea strugurilor sunt cea mai activă parte a strugurilor. În coajă se regăsesc taninurile, substanțe ce au efect cicatrizant, astringent și antiseptic. Cojile de struguri se pot aplica direct pe față și se lasă să acționeze aproximativ 30 de minute.

Strugurii ne protejează de infecții

În special strugurii roșii au proprietăți antibacteriene și antivirale, iar asta ajută organismul să lupte cu infecțiile. Consumul de struguri întărește sistemul imunitar. Strugurii combat migrenele Sucul de struguri copți, dar și consumul de struguri este un remediu eficient împotriva migrenelor. Strugurii pot trata crizele de astm Pentru că au și calități terapeutice, strugurii pot fi un adjuvant pentru vindecarea astmului. Consumul de struguri poate crește nivelul de umiditate de la nivelul plămânilor. Consumul de struguri scade nivelul colesterolului din sânge Strugurii împreună cu sâmburii acestora ajută la scăderea nivelului colesterolului rău din sânge.

Strugurii au efect laxativ

Dacă sunt consumați într-o cantitate mare, dar pe o perioadă scurtă de timp, strugurii pot avea efect laxativ. Ei încurajează sistemul gastric să elimine toxinele, în felul acesta scapi de balonare și constipație. Strugurii pot ameliora simptomele bolilor asociate vârstei înaintate În urma mai multor studii, cercetătorii au dezvăluit că datorită resveratrolului, strugurii pot fi un tratament pentru ameliorarea bufeurilor, pentru tratarea bolii Alzheimer, dar și pentru îmbunătățirea controlului zahărului din sânge. Strugurii negri sunt recomandați pentru întărirea sistemului osos Datorită conținutului de calciu, dar și minerale, consumul de struguri negri este benefic pentru îmbunătățirea sistemului osos. De asemenea, strugurii ajută și la creșterea rezervei de calciu, fier și mangan, forțe necesare pentru o rezistență sporită a oaselor și articulațiilor.

Strugurii negri îmbunătățesc sănătatea cerebrală

Conțin acid folic și vitamine din grupa B, iar asta face ca strugurii să fie un aliment de bază pentru îmbunătățirea proceselor cognitive, dar și pentru agilitatea mintală. Strugurii ajută în prevenirea cancerului Datorită efectelor anti inflamatoare a resveratrolului, consumul de struguri poate fi eficient în reducerea riscului de cancer de sân și cancer colorectal. Antocianinii din compoziția strugurilor inhibă dezvoltarea agenților care pot cauza cancer, iar consumul de suc de struguri previne dezvoltarea și propagarea celulelor canceroase. Strugurii îmbunătățesc sistemul imunitar Strugurii conțin multe vitamine benefice organismului, printre care vitamina A, C și K. Acestea îmbunătățesc funcționarea mai multor sisteme din organismul uman, dar în special a sistemului imunitar. Consumul de struguri te poate ajuta să stai departe de gripă și răceală.

Luptă împotriva diabetului

Consumul de struguri luptă împotriva diabetului prin scăderea nivelului de zahăr din sânge. Resveratrolul din compoziția lor crește rezistența la insulină, iar asta sporește capacitatea corpului de a consuma glucoza.

Strugurii beneficii – reduc tensiunea arterială Strugurii au un conținut ridicat de potasiu și sunt recomandați persoanelor care se confruntă cu o tensiune arterială mare. Strugurii combat efectele sodiului asupra corpului.

Consumul de struguri – beneficii pentru sănătate Așadar, introdu în alimentația zilnică din această toamnă și consumul de struguri, iar beneficiile nu vor întârzia să apară.

error: Content is protected !!