Imunitate de fier – sirop de cătină cu miere, ghimbir şi lămâie
Cele patru ingrediente din siropul imunizant de cătină sunt bogate în vitamine, minerale şi antioxidanţi care te ajută să ţii la distanţă virusurile specifice sezonului rece.
Beneficiile cătinei
Conţine din belşug vitaminele A,B şi C
Îmbunătăţeşte digestia
Protejează organismul de infecţii virale
Sprijină buna funcţionare a sistemului nervos
Ajută la prevenirea şi ameliorarea inflamaţiilor din organism
Încetineşte procesul de îmbătrânire celulară
Cătina, numită şi „ginsengul românesc” – iată ce minuni face!
Beneficiile mierii de albine
Are efecte antiinflamatoare
Este indicată persoanelor care se confruntă cu insomnie
Deţine proprietăţi antibacteriene şi antioxidante
Ajută digestia
Beneficiile ghimbirului
Are efect energizant
Ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge
Îmbunătăţeşte digestia
Luptă eficient împotriva răcelii şi gripei
Beneficiile lămâilor
Echilibrează pH-ul din organism
Conţine potasiu şi vitamina C din belşug
Ameliorează simptomele respiratorii în caz de răceală, gripă sau altă infecţie virală
Cum să faci sirop de cătină cu miere, ghimbir şi lămâie
Ingrediente:
200 ml sirop de cătină (obţinut prin 500-600 grame de fructe),
200 grame miere de albine,
sucul de la 2 lămâi,
o bucată de ghimbir de 3-4 cm dată pe răzătoare.
Mod de preparare:
Zdrobeşte boabele de cătină cu ajutorul unei furculiţe şi strecoară cu ajutorul unui tifon sau al unei site, sau pur şi simplu mixează-le în blender până obţii un sirop gros. Adaugă apoi mierea de albine, ghimbirul dat pe răzătoare şi sucul de lămâie şi amestecă bine. Depozitează siropul într-un recipient cu capac şi păstrează la temperatura camerei sau la frigider.
Cum se bea siropul de cătină imunizant: se ia câte o lingură de sirop de cătină cu o gură de apă, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, timp de 1-2 săptămâni, la schimbarea fiecărui anotimp, cu precădere la începutul toamnei.