Salvia- miracolul sănătății. Beneficii

Salvia- miracolul sănătății. Beneficii

• Miracolele salviei

    Salvia este cel mai mare inamic al bolii Alzheimer. Ajuta la pastrarea tineretii celulelor, are efect antioxidant, previne atacurile de apoplexie, infarctul, reumatismul si guta si poate duce la ameliorarea paraliziilor.

Pulberea de salvie trateaza boli ca astmul, rinita, sinuzita, bolile respiratorii. Pentru indigestie si balonare, se ia inainte de masa un sfert de lingurita de pulbere de salvie. Ciclu menstrual neregulat, foarte abundent sau dureros, sterilitatea feminina se trateaza cu o jumatate de lingurita de salvie. Mai este recomandata in diaree, colita de fermentatie, diabet de tip II, tumori pe tubul digestiv.

Tinctura este folosita ca echilibrant nervos si hormonal, stimulent al activitatii cerebrale si al memoriei. Impotriva transpiratiei excesive sau cu miros neplacut, salvia e un adevarat deodorant cu administrare interna. Vinul de salvie stimuleaza apetitul si este un excelent profilactic pentru raceala si gripa. Din salvie se mai poate prepara un otet special, elixir pentru nervi si digestie.

Folosit la masaj, ajuta impotriva racelii, a durerilor reumatice, a starilor de oboseala fizica si psihica. Baile cu salvie confera o stare de tonus psihic si vioiciune, imprima pielii un miros placut. Ceaiul concentrat si otetul de salvie sunt foarte bune in tratarea amigdalitelor si a bolilor de gat, iar sub forma de gargara, in cazul abceselor dentare, inflamatiilor faringelui si ale cavitatii bucale. Dintii frecati cu frunze de salvie devin albi si stralucitori. Salvia intareste parul carunt si ii inchide culoarea.

EXTERN:

Dezinfectant, cicatrizant, antiinflamator, hemostatic.

Contribuie la

INTERN:

– funcţionarea normală a sistemului digestiv, prin:
     – stimularea producerii şi eliminării de bilă
     – reducerea spasmelor gastro-intestinale şi a balonării

– funcţionarea normală a sistemului hormonal feminin

– reducerea stărilor neplăcute care apar la menopauză

– funcţionarea în condiţii optime a memoriei

– reducerea surmenajului psihic şi intelectual

– funcţionarea normală a aparatului respirator

– reducerea transpiraţiei abundente.

EXTERN:

– eliminarea disconfortului care apare la nivelul cavităţii bucale

– menţinerea sănătăţii pielii

– reducerea riscului de sângerare

– reducerea transpiraţiei abundente.

error: Content is protected !!