Rugăciuni ajutătoare și puternice catre Sfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir, care te vor scapa de greutati si necazuri! Rosteste-le cu incredere si vei primi ajutor in scurt timp:

Rugaciunile adresate Sfantului Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir, ce va fi sarbatorit de crestinii ortodocsi pe 26 octombire, au adus mari impliniri celor care le-au rostit cu tarie si credinta.

Rugaciunile catre Sfantul Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir, rostite in momentele de mare cumpana, au adus in viata credinciosilor care o rostesc neasteptate impliniri, alungand din viata lor ura, razbunarea si viclenia dusmanilor.

Sfinte Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtor de Mir, ne rugăm ţie în clipe de mare necaz pentru a ne apăra de primejdia care ne înconjoară. Aşa cum Tu ai reuşit să nu te închini la idoli şi la duşmanii lui Hristos, tot aşa ajută-ne să-i biruim pe toţi duşmanii noştri ştiuţi şi neştiuţi. Sfinte Mare Mucenic, dă-ne putere şi binecuvântează-ne să-i învingem pe cei care vor să ne aducă pagubă şi să ne despartă de persoanele pe care le preţuim şi le iubim. Aşa cum L-ai ajutat pe Nestor să-l învingă pe crudul lie, cel care-i omora pe creştinii din Salonic , tot aşa ajută-ne pe noi să scăpăm de dezbinarea, de ura şi de răzbunarea celor care vor să surpe munca noastră şi ajută-ne să scăpăm din cele mai cumplite primejdii. Roagă-l Tu pe bunul Dumnezeu să ne dăruiască nouă marea lui milă. Amin.

Sfinte Dimitrie, tu ai fost ales de Dumnezeu şi harazit sa ocupi functia de proconsul, în timpul crudului persecutor al creştinismului, Maximilian; lucrul acesta ti-a îngaduit sa poti veşti cu mai multa uşurinta şi autoritate cuvantul mantuitor al sfintei Evanghelii. Tu nu te-ai lasat impresionat nici de promisiunile tiranului, nici de amenintarile lui, ci ai renuntat la orice demnitate lumeasca pentru a caştiga fericirea veşnica.

Impartind toate bunurile tale celor saraci ai mers la închisoare cantand cel mai frumos imn de biruinta al creştinilor: ‘Aleluia.’ Strapuns de sulitele ucigaşilor te-ai asemanat cu Mantuitorul tau rastignit pe cruce.

Te rog mijloceşte-mi şi mie harul sa gust macar în parte fericirea pe care o da trairea sincera a credintei. Binecuvanteaza-ma şi pe mine, ca sa ma pot împotrivi greutatilor pe care le întalnesc în stradania de a-mi apara credinta. Bunul Dumnezeu a rasplatit cucernicia şi dragostea cu care ai îndurat toate suferintele savarşind nenumarate minuni cu moaştele tale, care atunci cand au fost gasite emanau un parfum placut mirositor.
Da-mi si mie harul sa fiu în viata o placuta mireasma a lui Hristos în mijlocul lumii stricate şi sa duc pe cat mai multi pe drumul mantuirii prin pilda şi rugaciunea mea. Amin.

error: Content is protected !!