„DARUL CERULUI„ Planta cu multiple beneficii, bună pentru boli de ficat, indigestii, boli autoimune

Dr. Virginia Faur recomandă rostopasca de fiecare dată când are ocazia considerând-o un leac universal. Pentru uz intern, folosirea ei este eficace la eliminarea negilor de exemplu. „Rostopasca este o plantă uimitoare, numită şi «Darul cerului». Dimineaţa şi seara se pune pe zona afectată suc de rostopască (sau tinctură de rostopască) de mai multe ori succesiv, la intervale de 30 de secunde. Locul nu se spală, ci se lasă remediul să acţioneze în profunzime. În general, după 6 săptămâni de aplicaţii zilnice, negii dispar. Remediul este eficient şi în vegetaţii veneriene”, spune Faur. Aceasta spune că sucul sau tinctura de rostopască mai pot fi folosite la afecţiunile de cataractă, ochi obosiţi, răni infectate, eczeme, herpes, tumori exteriorizate etc. Dr. Virginia Faur are şi o reţetă pentru prepararea tincturii de rostopască.

Ingrediente: – 1 lingură frunze de rostopască mărunţite – 100 ml ţuică, vodcă sau alcool alimentar de 40% vol. Mod de preparare: Se pun cele 2 ingrediente într-un borcan de 400 ml şi se închide borcanul. Se lasă la macerat 14 zile, după care se filtrează. Se poate folosi şi pentru uz intern în următoarele situaţii:

1. Constipaţie sau indigestii 1 linguriţă tinctură de rostopască se ia de 3 ori/zi, cu 10 minute înainte de masă. Ştiinţa spune că nu există un produs mai eficient ca rostopasca în rezolvarea problemelor legate de digestie, de constipaţie. Diminuează şi senzaţia de greaţă, elimină senzaţia de disconfort, de greutate în stomac ce apare în cazul indigestiilor şi constipaţiei. Pe lângă faptul că restabileşte tranzitul intestinal, ea stimulează asimilarea celorlalte substanţe nutritive (vitamine, minerale). Rostopasca se administrează şi sub formă de pulbere (capsule).

2. Rostopasca este şi aliata vezicii biliare. Combate tulburările biliare, inclusiv dischinezia biliară. Tratamentul protejează şi împotriva apariţiei litiazei biliare. Se ia 1 linguriţă tinctură de rostopască de 3 ori/zi, timp de 30 de zile cu 10 zile pauză, după care se poate relua cura.

3. Poate inversa bolile autoimune – tiroidita autoimună, guşa nodulară.
Tinctura de rostopască se administrează o dată pe zi, dimineaţa. Se iau 20 de picături timp de o lună. Se face 10 zile pauză, după care se iau din nou câte 20 de picături. Cura se continuă 1-2 ani.

4. Spasme digestive, tuse spastică.  Aceste simptome sunt uşor combătute de către tinctura de rostopască, din care se iau 3-4 linguriţe/zi. Tratamentul se face simptomatic, de câte ori apar spasme. Alcaloizii conţinuţi de plantă relaxează destul de rapid musculatura netedă a tubului digestiv şi aparatul respirator. Efecte: analgezic, coleretic-colagog, antimicrobian, oncostatic, sedativ al sistemului nervos central, vasodilatator coronarian, antispastic biliar.

 5. Este un adevărat panaceu pentru bolile de ficat. Prin efectele sale drenoare şi tonice, stimulează regenerarea celulei hepatice. Este şi antivirală, motiv pentru care hepatitele se pot ameliora în urma administrării preparatelor cu rostopască.

6. Alungă migrena biliară. Luaţi 2-3 capsule de rostopască dimineaţa pe stomacul gol (o doză unică pe 24 de ore). Efectele sunt spectaculoase. Bila este drenată, durerile de cap şi senzaţia de greaţă dispar. De asemenea, dispare sensibilitatea excesivă la lumină, zgomote, mirosuri. Acest tratament se face doar ocazional, când apar durerile de cap.

Sursa: https://clepsi.ro/darul-cerului-planta-cu-multiple-beneficii-buna-pentru-boli-de-ficat-indigestii-boli-autoimune/

error: Content is protected !!