DURERILE de CAP provocate de hipertensiune – alungate cu lămâie, usturoi sau frunze de dafin

Hipertensiunea arterială (HTA) este o boală cronică, caracterizată prin valori crescute ale presiunii arteriale, ce determină inima să pompeze într-un ritm mai accelerat faţă de ritmul normal pentru a propulsa sângele în vasele sangvine. Deşi rareori simptomatică, hipertensiunea arterială poate determina, în unele cazuri, dureri de cap, în special în zona cefei şi în cursul dimineţii.

Alte semne sau simptome ale hipertensiunii pot consta în ameţeli, vertij, acufene – zgomot sau vâjâit în urechi – tulburări de vedere sau episoade de leşin. O alternativă sănătoasă la antinevralgice destinate durerilor de cap, provocate de hipertensiune arterială sau intracraniană constă în administrarea remediilor naturale.

Remediu rapid pentru calmarea durerilor

Cea mai rapidă metodă pentru calmarea durerilor de cap provocate de hipertensiune arterială sau intracraniană este următorul: Se introduc mâinile şi picioarele în apă fierbinte, timp de 5 – 6 minute. De asemenea, este bine ca în paralel să se consume o lingură de miere de albine sau o ciocolată neagră, mică.

Lapte cu ou

Într-un pahar de lapte fiert se adaugă un ou crud, proaspăt. Se amestecă foarte bine, iar preparatul se consumă fierbinte, pe o perioadă de 7 zile.

Ceai din liliac şi pelin

Există cazuri în care, la persoanele cu stomacul bolnav, durerea poate să apară în frunte, deasupra sprâncenelor, şi nu în stomac. În astfel de situaţii, se recomandă administrarea ceaiului din obţinut dintr-un amestec de flori de liliac – de preferinţă de culoare albă – şi pelin, în cantităţi egale.  O  linguriţă de amestec se adaugă la un pahar de apă clocotită, se lasă la infuzat timp de 10 minute şi se strecoară. Ceaiul se consumă în timpul zilei, timp de o lună.

Ceai de dud

Într-un litru de apă se adaugă 7 – 8 crenguţe de dud tăiate mărunt, care se fierb timp de 10 minute. Se lasă timp de o oră în termos. Se consumă câte 3 pahare pe zi, în loc de apă, timp de 2 – 3 luni. Hipertensiunea poate cauza dureri de ca.

Suc de struguri

Pentru reglarea tensiunii intracraniene, se recomandă conumul sucului de struguri  – vara proaspăt, iarnă pasteurizat – de 3 ori pe zi. Este important ca în timpul tratamentului să nu se consume carne, mâncare grasă, lapte şi băuturi alcoolice. În primele zile de tratament, se consumă câte 1 pahar, apoi câte 2 pahare, urmând ca pe parcusul unei luni să se ajungă la 3 litri de suc de struguri pe zi.

Infuzie de usturoi şi lămâie

Pentru reducerea presiunii intracraniene, se recomandă infuzia din usturoi şi lămâie, preparată după următoarea metodă: Se dau prin răzătoarea mică 2 căţei de usturoi şi 2 lămâi cu coajă (lămâia se mai poate tăia mărunt, cu tot cu coajă). Aceste ingrediente se amestecă bine şi se adaugă în jumătate de litru de apă fierbinte (nu clocotită). Recipientul se închide ermetic şi se păstrează într-un loc întunecos, la temperatura camerei, timp de o zi. La final, se strecoară printr-un tifon curat. Se administrează câte 2 linguri de preparat, o singură dată, seara, timp de 14 zile.

Baie de aburi

Pentru calmarea durerilor de cap, cauzate de presiunea intracraniană, se adaugă într-un vas adânc, cu 500 ml. apă clocotită, 25 – 30 frunze mari de dafin, care se lasă la infuzat timp de 7 minute. Capul se apleacă deasupra vasului, se acoperă cu un prosop şi se inspiră vaporii timp de 15 – 20 de minute.

Sursa: https://topremediinaturiste.ro/durerile-de-cap-provocate-de-hipertensiune-alungate-cu-lamaie-usturoi-sau-frunze-de-dafin/

error: Content is protected !!