Cele MAI BUNE remedii naturiste pentru HIPOTIROIDIE și HIPERTIROIDIE

În caz de hipotiriodie sunt utile cojile de nucă verde sau frunzele de nuc, întrucât conţin mult iod. 

  Tinctura din coajă de nuca verde şi infuzia de frunze sunt foarte eficiente în tratamentul hipotiroidiei.

Ienupărul, o altă plantă recomandată, se administrează, în cure de maximum o lun[, sub formă de decoct. Se prepară dintr-o lingură cu scoarţă şi ramuri uscate şi mărunţite la un litru de apă rece; se lasă la fiert 10-15 minute, se infuzează un sfert de oră, se strecoară şi se beau 2-3 căni pe zi.

Mărarul este şi el foarte bun, luat sub formă de pulbere, câte o jumătate de linguriţă înainte de masă.

Florile de măr şi seminţele de măr, pe lângă conţinutul bogat în iod, dispun de o serie de homoni naturali, benefici pentru reglarea activităţii glandei tiroide. Câteva seminţe sunt suficiente pentru a acoperi doză zilnică de iod.

Tot în hipotiriodie, specialistul recomandă şi infuzia de creţişoară şi coada calului (două ceşti pe zi, una dimineaţă şi una seară, cu 30 de minute înainte de masă), dar şi salvia, sub formă de infuzie,  ( zilnic  două-trei  căni),  gargară cu infuzie de salvie sau capsulele cu extracte naturale, din magazinele naturiste.

Şi algele marine au indicaţii terapeutice în acest dezechilibru. Algele stimulează secreţia hormonală, fiind o sursă bogată de iod şi de minerale. Dintre acestea, alga marină brună are rezultatele cele mai bune pentru hipotiroidie, administrându-se sub formă de decoct, infuzie sau capsule.

Remedii naturiste pentru hipertiroidism

Pentru hipertiroidism sunt utile alte plane. Talpa gâştei, spre exemplu, este renumită pentru reglarea hiperfunctiei tiroidiene.  Se administrează tinctură de talpa gâştii, în asociere cu tinctura de păducel.

Tinctura se obţine astfel: se pun 20 g de plantă în 100 ml de alcool de 70 de grade şi se lasă la macerat 7-8 zile; se strecoară şi se iau câte 20-30 de picături de 2-3 ori pe zi, înainte de mesele principale.

Şi ghimpele este eficient în astfel de cazuri, dacă se administrează sub formă de pulbere (câte trei linguriţe pe zi, timp de trei săptămâni, cu o pauză de 10 zile înainte de reluarea curei.

Specialiştii în fitoterapie recomandă, de asemenea, şi roiniţa. Extractele din roiniţă inhibă ­acţiunea hormonului tiroidian. Prepară o infuzie din una-două linguri de frunze uscate la o cană cu apă fierbinte. Bea câte una-două căni pe zi, după mesele principale ale zilei. Poţi urma tratamentul între patru şi şase luni.

error: Content is protected !!