Cura cu POLEN redă FORȚA fizică, reduce OBOSEALA psihică și limpezește mintea

Polenul este unul din cele mai bune suplimente alimentare pentru recăpătarea rezistenței fizice și mentale.

Spre deosebire de alte stimulente, polenul este un aliment natural, cu o densitate nutritivă excepțională. Conține foarte multe vitamine, aminoacizi esențiali și substanțe care hrănesc și întăresc organismul, fiind deosebit de util în tratarea carențelor nutriționale, anemiei, oboselii fizice și psihice.

Polen

– Oboseala Psihică În ceea ce privește stimularea funcțiilor cerebrale, polenul este mult mai eficient decât alte energizante și excitante ale sistemului nervos, precum cafeaua și tutunul, care au efecte de scurtă durată și sunt însoțite de numeroase efecte secundare. Persoanele care suferă de surmenaj intelectual pot încerca înlocuirea cafelei de dimineață cu 2 lingurițe de polen poliflor crud.

Eficiența unei cure cu polen este și mai mare dacă aceasta se face la schimbarea anotimpurilor. Doza zilnică este de 2 lingurițe de polen crud, administrat pe stomacul gol, înainte de mese. Alte alimente renumite pentru efectul revitalizant asupra psihicului sunt cerealele. Se pot face în acest sens cure cu grâu încolțit și orz verde.

Pentru întărirea memoriei și nervilor, se pot consuma nuci, suc de lămâie, afine. Despre beneficiile nucilor asupra creierului și inimii puteți citi în acest articol. Un stimulent natural excelent pentru creier și memorie este amestecul de nuci, miere și scorțișoară.

Mai multe detalii de preparare și administrare găsiți în acest articol. Afinele sunt foarte importante pentru sănătatea cerebrală, deoarece acestea stimulează circulația la nivelul creierului și îmbunătățesc funcțiile cognitive.

Se pot asocia cu struguri negri, nuci, banană sau avocado într-un smoothie delicios (rețeta aici).

Ceapa, usturoiul și ghimbirul acționează ca niște vasodilalatoare naturale.

Varza este un aliment benefic în combaterea stărilor de nervozitate. Menta, salvia și rozmarinul (inclusiv aroma lui) îmbunătățesc capacitatea de concentrare și memorare.

Uleiul de pește crește rezistența la efort intelectual.

Se recomandă de asemenea migdale, arahide, alune, banane, avocado, struguri negri, citrice, pere, prune, ananas, ovăz, morcov, țelină, spanac, leguminoase (fasole, năut). Alte suplimente importante în reducerea surmenajului mental sunt spirulina, ginkgo biloba și lecitina (din soia nemodificată genetic).

Sursă:„Incursiune în Medicina Naturistă”, vol. II, Speranța Anton

Sursa: https://lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/99263/cura-cu-polen-reda-forta-fizica-si-psihica-limpezeste-mintea/?fbclid=IwAR3tG2bcnYz-QcBKDA_YadJeXzhUEUNnAH7mWmMPAt1eIcCMQ7ossTkRQLw

error: Content is protected !!