4 PLANTE VINDECĂTOARE pe care le folosim zilnic la gătit

Plantele au constituit o parte importantă a medicinei populare din toate culturile lumii, de când primii oameni au cercetat pământul pentru a descoperi diferite leacuri și tratamente pentru problemele de sănătate pe care le-au întâmpinat, de la răceli până la tulburări digestive și suferințe de natură psiho-emoțională.

Plante Vindecătoare din Bucătărie 4 plante medicinale din bucătărie

Unii dintre noi ar putea fi surprinși să afle că foarte multe din plantele pe care le folosim adesea în bucătărie pentru aromatizarea mâncărurilor au calități tămăduitoare excepționale. Am ales 4 plante tipuri de plante considerate cele mai puternice în medicina tradițională chineză, pe care le putem cultiva, consuma sau folosi în scop medicinal.

1. Rozmarinul: ascute vigilența și memoria

Rozmarinul a fost folosit ca tonic cerebral de vracii chinezi de mii de ani. Această plantă aromată conține uleiuri volatile care stimulează activitățile creierului și care cresc totodată vigilența și atenția. Acest efect se datorează unui compus pe care rozmarinul îl conține, numit „cineol”. Rozmarinul dă de asemenea un impuls binevenit sistemului digestiv și sistemul imunitar. Ceaiul de rozmarin poate înlocui foarte bine cafeaua de dimineață. Condimentează foarte bine cartofii și fripturile. Unele studii au arătat că simpla mirosire a rozmarinului poate crește semnificativ memoria.

2. Menta: alină problemele digestive  Toate speciile de mentă sunt considerate plante versatile în medicina chineză. Studiile au arătat că menta crește secrețiile gastrice sănătoase, relaxează intestinele, calmează spasmele, liniștește stomacul și îndepărtează gazele. Menta ne poate fi cel mai bun prieten în societatea actuală, marcată de o alimentație deficitară și diferite probleme digestive asociate. Menta este plină de antioxidanți care susțin vederea. Această plantă ajută la curățarea ficatului și la eliminarea toxinelor dăunătoare din corp. Menta se poate folosi la ceai (consumat cu 30 de minute după masă pentru digestie), limonadă, înghețată de casă sau alte preparate.

3. Salvia: menține creierul tânăr Medicii chinezi au folosit salvia din cele mai vechi timpuri pentru prevenirea pierderii funcției mentale care survine odată cu înaintarea în vârstă. Studiile au arătat că această plantă crește oxigenul la nivelul cortexului cerebral și îmbunătățește concentrarea. Această plantă ajută de asemenea digestia. Se poate consuma sub formă de ceai, sau ca și condiment. Ceaiul de salvie este un remediu foarte bun pentru transpirația excesivă și pentru îmbunătățirea sistemului nervos.

4. Pătrunjelul: protejează vederea Pătrunjelul verde este folosit în folclorul chinezesc ca un remediu pentru calmarea ficatului și curățarea ochilor. Conține luteolină, un flavonoid care are de asemenea un efect protector împotriva cancerului de colon. Există unele dovezi ca sugerează că pătrunjelul protejează ochii de daunele radiațiilor UV și de glicare, un proces în care moleculele lipicioase de zahăr se leagă de proteine, lezând astfel retina. O rețetă veche, tradițională pentru protejarea vederii constă din consumul unui amestec de suc de pătrunjel, țelină și mentă. 

Pătrunjelul are de asemenea puterea de a combate cancerul. Sursă: http://www.doctoroz.com/blog/mao-shing-ni-lac-dom-phd/4-commonly-used-healing-herbs

Sursa: https://lataifas.ro/medicina_naturista_alternativa/plante_medicinale/71421/4-plante-vindecatoare-pe-care-le-folosim-zilnic-la-gatit/?fbclid=IwAR0x6n0c0mnHJ4FR-HkA6qzMOgdxVz_EVsCtTLlApsmLpVZQNekRDYgocLY

error: Content is protected !!