Ce ar trebui să facă dacă există dureri de cap, tinitus și pierderea auzului? Să luăm în considerare principalele semne ale pierderii auzului.

Pierderea auzului este o afecțiune patologică în care există o scădere treptată a auzului. În acest articol puteți citi despre cauzele, mecanismele și simptomele sale, când este timpul să tragem un semnal de alarmă. Și, de asemenea, despre complicațiile teribile ale acestei boli insidioase și despre abordarea modernă a tratamentului disponibil pentru toată lumea.

Pierderea auzului afectează performanța și calitatea vieții. În plus față de un astfel de simptom evident ca pierderea auzului, performanța generală scade, apar probleme cu partea socială a vieții.

Principalele simptome ale pierderii auzului includ:

  • Incapacitatea de a distinge vocile din mulțime;
  • Pierderea generală a auzului;
  • Dureri de cap;
  • Tinitus;
  • Slăbiciune generală, letargie, somnolență;
  • Capacitate redusă de lucru;
  • Tulburări de somn, insomnie;
  • Uitare;
  • Amețeli;
  • Tulburări de coordonare;
  • Incapacitatea de a distinge sunetele înalte.

Din cauza incapacității de a înțelege pe alții, o persoană devine iritabilă, se închide, starea sa de spirit se schimbă adesea.

Ignorarea simptomelor poate duce la pierderea definitivă a auzului pentru totdeauna.

Cum restabilim auzul la domiciliu?

Restaurarea auzului este un proces complex. Afectează toate sistemele organismului și îmbunătățește calitatea vieții de multe ori.

Aflați cum să vă recâștigați auzul, să scăpați de sute de probleme și să găsiți o viață sănătoasă în acest interviu detaliat.

  • Cât de periculoasă este pierderea auzului?
  • Care este pericolul ignorării simptomelor?
  • De ce sunt rău aparatele auditive?
  • Care este legătura dintre vasele creierului, auzul și potența?
  • Cum de a restabili auzul pe cont propriu?

La aceste întrebări a răspuns șeful Departamentului de Otorinolaringologie al Academiei Medicale Militare, profesor, otorinolaringolog practicant, doctor onorat al României, Sergiu Ababii.

Dr. Sergiu Ababii este considerat unul dintre cei mai buni otorinolaringologi din lume. Este autorul unor tehnici unice de restabilire a auzului, care sunt folosite în întreaga lume.

Dr. Sergiu Ababii este convins că o persoană poate păstra auzul până la 89-93 de ani, ca în țările dezvoltate. Dacă începeți să explicați masiv cetățenilor importanța îngrijirii auzului după 40 de ani.

Cât de periculoasă este pierderea auzului?

– Sergiu Ababii, la ce simptome ar trebui să fii atent în primul rând?

– În stadiul inițial, pierderea auzului se manifestă slab. Majoritatea oamenilor nu acordă atenție simptomelor, iar simptomele înșiși apar și dispar.

Primele semne de pierdere a auzului:

  • Pierderea ușoară a auzului
  • Tinitus
  • Incapacitatea de a distinge sunetele înalte
  • Dureri de cap în frunte și temple
  • Creșterea bruscă a presiunii (se întunecă în ochi cu o schimbare bruscă a poziției corpului)

Odată cu deteriorarea auzului, o persoană începe să aibă probleme de comunicare cu ceilalți.

În ciuda faptului că aceasta nu este o boală “acută”, pierderea auzului este foarte insidioasă. În cele din urmă, mai devreme sau mai târziu duce la surditate, dar înainte de aceasta torturează o persoană de ani de zile, deteriorând încet calitatea vieții.

Da, din păcate, cetățenii noștri nu sunt informați în niciun fel despre importanța îngrijirii auzului.

– Și nu e vina lor. Despre ce putem vorbi când 99 din 100 de medici din România prescriu pur și simplu picături de urechi sau recomand să cumpere un aparat auditiv.

În țările dezvoltate: SUA, Canada, Japonia, Europa, medicamentele de nouă generație au fost utilizate pentru tratamentul problemelor de auz timp de 11 ani.

Care este pericolul ignorării simptomelor?

– Ce se întâmplă dacă sunt ignorate simptomele afectării auzului?

– Boala va progresa doar, indiferent de orice terapie medicamentoasă. Da, poate fi “atenuată” prin punerea unui aparat auditiv, puteți apela la chirurgi, dar motivul nu va dispărea.

Un aparat auditiv nu este soluția problemei. Este doar o “cârjă” care vă transformă într-un invalid. Ignorarea problemei duce la pierderea definitivă a auzului.

De ce sunt rele aparatele auditive?

– Este adevărat că aparatele auditive fac mai mult rău decât bine?

– Da. Aparatul auditiv nu rezolvă problema. Ajută doar să uitați de problemă, în timp ce auzul continuă să scadă. O persoană își pierde timpul fără a observa cum devine surdă.

Care este legătura dintre vasele creierului, auzul și potența?

– De ce, cu deficiențe de auz, femeile se îngrașă adesea, bărbații pierd “puterea” și dobândesc prostatită, iar vasele cerebrale se înfundă?

– Vasele și auzul sunt legate în mod inextricabil. Când vasele creierului sunt “înfundate ” cu plăci, acesta primește mai puțini nutrienți. Din cauza această se generează pierderea auzului, potența și alte probleme.

Ce face creierul atunci când nu obține suficienți nutrienți?

1. Crede că murim de foame și ne face să mâncăm.

Dar, indiferent cât de mult mâncați, vasele de sânge murdare oricum nu transmit suficienți nutrienți către creier. Și trebuie să le eliberăm undeva. Și corpul le lasă în rezervă – le depozitează în grăsime.

2. În modul “de foame”, creierul crede că murim, așa că dezactivează funcțiile “inutile” pentru supraviețuirea organismului.

Funcția de reproducere nu este necesară pentru un creier înfometat, astfel încât funcția potenței și a libidoului este redusă. Producția de hormon masculin testosteron scade. Aceasta, la rândul său, provoacă o mărire a prostatei și dezvoltarea prostatitei.

Funcția de recuperare este foarte consumatoare de energie, și creierul “o oprește” până la perioade mai bune. Și, desigur, acest lucru se referă la subiectului nostru – schimbările afectează întregul corp.

error: Content is protected !!