Adăugarea pătrunjelului la hrana zilnică ajută la controlul tensiunii arteriale

Pătrunjelul este unul din cele mai subestimate remedii naturale. Îl adăugăm sporadic în salate. Îl presărăm cu zgârcenie în ciorbe. Decorăm cu el platourile de aperitive. Și cam atât

Pătrunjelul – un medicament natural

Oamenii de știință fac pledoarie pentru aprecierea pătrunjelului la adevărata lui valoare. Aceștia spun că pătrunjelul este o plantă cu activități terapeutice diverse, dovedite.

Are proprietăți diuretice, antiseptice la nivel urinar, antiinflamatoare, antihipertensive, carminative, tonice gastrice, antidiabetice, antiinfecțioase și anticancerigene. Cercetătorul român Eugen Giurgiu notează că utilizările curative ale pătrunjelui datează de mai bine de 2.000 de ani.

Acest zarzavat banal conține cantități mari de brom, uleiuri esențiale, flavonoide, terpeni, glucide, proteine, estrogen, fosfor, mangan, bor, crom, iod și sulf.

Tine tensiunea arterială sub control

Este bogat în fier și vitamina C.

Conține de asemenea vitamina K, magneziu, calciu și potasiu, motiv pentru care acesta îl recomandă în hipertensiunea arterială. Să nu uităm că pătrunjelul este folosit cu precădere în dieta mediteraneană catalogalogată drept cea mai bună pentru sistemul cardiovascular.

Folosiți pătrunjelul din abundență la mâncăruri dacă sunteți cardiaci. Consumat zilnic, acesta poate preveni afecțiunile cardiovasculare.

Conține vitamina C, vitamina K, fier, potasiu Vitamina C are efect vasodilatator și contribuie la remedierea tulburărilor circulatorii. Este de asemenea un bun antiinflamator și stimulator imun și nervos. Vitamina K este esențială pentru buna coagulare a sângelui și păstrarea sănătății vaselor sangvine, inimii și oaselor. Cumarina pe care o conține acționează ca un agent anticoagulant, prevenind astfel apariția cheagurilor de sânge. Un alt element din pătrunjel important pentru sănătatea inimii este potasiul. Acesta mărește diureza și ajută la controlul tensiunii arteriale.

Cura cu pătrunjel contra hipertensiunii arteriale Biochimistul Eugen Giurgiu recomandă persoanelor cardiace să consume linte cu pătrunjel. Ambele ingrediente conțin fier, iar pătrunjelul vine cu un aport de vitamina C care ajută la asimilarea acestuia.

O altă combinație eficientă contra hipertensiunii arteriale, colesterolului crescut și problemelor circulatorii este cea dintre pătrunjel, usturoi și lămâie. Consumat zilnic în stare proaspătă, pătrunjelul ajută la menținerea tensiunii arteriale la un nivel optim. Face acest lucru prin acțiunea sa diuretică, vasodilatatoare, calmantă, tonică vasculară și capilară.

Pătrunjelul tonifică vasele sangvine mici și previne apariția accidentelor vasculare cerebrale.

Pătrunjelul împiedică oxidarea și depunerea colesterolului pe artere 30 g. de pătrunjel/zi previne bolile de inimă Sunt suficiente 30 de grame de pătrunjel verde pe zi pentru păstrarea elasticității arterelor și prevenirea evenimentelor cardiovasculare periculoase. 30 de grame de pătrunjel crud acoperă 11% din doza zilnică necesară de acid folic.

Studiile pe populații au arătat că persoanele cu un aport crescut de acid folic au un risc cu 38% mai mic de boli de inimă. Același lucru este valabil și invers: deficitul de acid folic crește riscul maladiilor cardiace.

Un studiu pe circa de bărbați a arătat un risc cu 55% mai mare a bolilor de inimă la cei care consumă puțin acid folic.

Acidul folic reduce nivelul de homocisteină, un aminoacid care în cantități mari poate altera structura și funcția arterelor. Cercetătorul recomandă de asemenea pătrunjelul în următoarele afecțiuni: colesterol crescut arterioscleroză tensiune arterială mare obezitate diabet spasme vasculare retenție de apă în țesuturi edeme cardiace sau renale Pătrunjelul protejează nu doar inima, ci și ficatul, creierul și ochii. Este un antioxidant puternic.

Sugestii de utilizare

Așadar, folosiți cu încredere pătrunjelul! Adăugați-l în mâncărurile zilnice – salate, tocănițe, sandvișuri, sosuri, pesto, sucuri, smoothie-uri, omlete, orez etc. Faceți salate cu mult pătrunjel.

Boli si Tratamente Naturiste

Adăugarea pătrunjelului la hrana zilnică ajută la controlul tensiunii arteriale Adăugarea pătrunjelului la hrana zilnică ajută la controlul tensiunii arteriale

Pătrunjelul este unul din cele mai subestimate remedii naturale. Îl adăugăm sporadic în salate. Îl presărăm cu zgârcenie în ciorbe. Decorăm cu el platourile de aperitive. Și cam atât. Patrunjelul tine sub control tensiunea arteriala:

Wheeler Cowperthwaite Pătrunjelul – un medicament natural

Oamenii de știință fac pledoarie pentru aprecierea pătrunjelului la adevărata lui valoare. Aceștia spun că pătrunjelul este o plantă cu activități terapeutice diverse, dovedite. Are proprietăți diuretice, antiseptice la nivel urinar, antiinflamatoare, antihipertensive, carminative, tonice gastrice, antidiabetice, antiinfecțioase și anticancerigene.

Cercetătorul român Eugen Giurgiu notează că utilizările curative ale pătrunjelui datează de mai bine de 2.000 de ani. Acest zarzavat banal conține cantități mari de brom, uleiuri esențiale, flavonoide, terpeni, glucide, proteine, estrogen, fosfor, mangan, bor, crom, iod și sulf.

– Pătrunjelul merită ridicat la rangul de plantă medicinală de mare valoare

Ține tensiunea arterială sub control Este bogat în fier și vitamina C. Conține de asemenea vitamina K, magneziu, calciu și potasiu, motiv pentru care acesta îl recomandă în hipertensiunea arterială. Să nu uităm că pătrunjelul este folosit cu precădere în dieta mediteraneană – catalogată drept cea mai bună pentru sistemul cardiovascular.

Folosiți pătrunjelul din abundență la mâncăruri dacă sunteți cardiaci. Consumat zilnic, acesta poate preveni afecțiunile cardiovasculare.

– Sucul de pătrunjel – un miracol pentru sănătatea noastră! (preparare și administrare) Conține vitamina C, vitamina K, fier, potasiu Vitamina C are efect vasodilatator și contribuie la remedierea tulburărilor circulatorii. Este de asemenea un bun antiinflamator și stimulator imun și nervos. Vitamina K este esențială pentru buna coagulare a sângelui și păstrarea sănătății vaselor sangvine, inimii și oaselor. Cumarina pe care o conține acționează ca un agent anticoagulant, prevenind astfel apariția cheagurilor de sânge. Un alt element din pătrunjel important pentru sănătatea inimii este potasiul. Acesta mărește diureza și ajută la controlul tensiunii arteriale.

Cura cu pătrunjel contra hipertensiunii arteriale Biochimistul Eugen Giurgiu recomandă persoanelor cardiace să consume linte cu pătrunjel. Ambele ingrediente conțin fier, iar pătrunjelul vine cu un aport de vitamina C care ajută la asimilarea acestuia.

O altă combinație eficientă contra hipertensiunii arteriale, colesterolului crescut și problemelor circulatorii este cea dintre pătrunjel, usturoi și lămâie.

Consumat zilnic în stare proaspătă, pătrunjelul ajută la menținerea tensiunii arteriale la un nivel optim. Face acest lucru prin acțiunea sa diuretică, vasodilatatoare, calmantă, tonică vasculară și capilară.

Pătrunjelul tonifică vasele sangvine mici și previne apariția accidentelor vasculare cerebrale.

– Pătrunjelul împiedică oxidarea și depunerea colesterolului pe artere 30 g. de pătrunjel/zi previne bolile de inimă

Sunt suficiente 30 de grame de pătrunjel verde pe zi pentru păstrarea elasticității arterelor și prevenirea evenimentelor cardiovasculare periculoase. 30 de grame de pătrunjel crud acoperă 11% din doza zilnică necesară de acid folic.

Studiile pe populații au arătat că persoanele cu un aport crescut de acid folic au un risc cu 38% mai mic de boli de inimă. Același lucru este valabil și invers: deficitul de acid folic crește riscul maladiilor cardiace. Un studiu pe circa de bărbați a arătat un risc cu 55% mai mare a bolilor de inimă la cei care consumă puțin acid folic. Acidul folic reduce nivelul de homocisteină, un aminoacid care în cantități mari poate altera structura și funcția arterelor. Cercetătorul recomandă de asemenea pătrunjelul în următoarele afecțiuni: colesterol crescut arterioscleroză tensiune arterială mare obezitate diabet spasme vasculare retenție de apă în țesuturi edeme cardiace sau renale

Pătrunjelul protejează nu doar inima, ci și ficatul, creierul și ochii. Este un antioxidant puternic.

Sugestii de utilizare

Așadar, folosiți cu încredere pătrunjelul! Adăugați-l în mâncărurile zilnice – salate, tocănițe, sandvișuri, sosuri, pesto, sucuri, smoothie-uri, omlete, orez etc. Faceți salate cu mult pătrunjel. Patrunjelul combate bolile cardiovasculare:

Marco Verch Professional Photographer La supe și alte preparate se adaugă la sfârșit, după oprirea focului, pentru a-i păstra calitățile.

– Salata de pătrunjel – regina salatelor din Țara Sfântă

Surse articol:

1. Mohammad Hosein Farzaei, Zahra Abbasabadi, Mohammad Reza Shams Ardekani, Roja Rahimi, Fatemeh FarzaeiParsley: a review of ethnopharmacology, phytochemistry and biological activities, J Tradit Chin Med. 2013 Dec;33(6):815-26: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24660617/ 2. Maria Zamarripa, 8 Impressive Health Benefits and Uses of Parsley, Healthline: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24660617/ 3. Eugen Giurgiu, Pătrunjelul, Cele Mai Folosite 17 Plante Pentru Vindecare, Editura Meteor Press, 2019, pp. 149-165

Sursa: https://lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/154999/adaugarea-patrunjelului-la-hrana-zilnica-ajuta-la-controlul-tensiunii-arteriale/?fbclid=IwAR09-O2gtjcYZ-L-1mqAlOM2FZSRUOo9ZzjTmdgL9Ak5fPwvD8SHomyOZS0

error: Content is protected !!