Mănâncă o mână de NUCI pe zi și vei vedea beneficiile

Deși mulți dintre noi ne ferim să mâncăm nuci deoarece credem că îngrașă, studiile recente au arătat că aceste fructe ajută în realitate la controlul apetitului. În plus, au capacitatea de a reduce grăsimile din sânge.

Cercetătorii de la Centrul de Cercetare și Prevenție de la Universitatea Yale au descoperit că adăugarea nucilor în dieta zilnică are un impact benefic asupra variabilelor inimii.

Nuci Beneficii

100 de femei și bărbați cu risc de diabet din cauza excesului de greutate, a hipertensiunii arteriale sau a nivelului mare de zahăr din sânge au consumat câte 50 de grame de nuci pe zi, timp de 6 luni, după care au urmat o dietă fără nuci încă 6 luni.

Rezultate

Nucile au îmbunătățit funcția endotelială (pereții vaselor de sânge) și au redus nivelurilor colesterolului rău (LDL). În ciuda conținutului lor bogat în grăsimi, nici un participant nu a luat în greutate.

Din contră, dieta participanților a fost îmbunătățită calitativ. În cele 6 luni în care au consumat nuci, participanții au mâncat mult mai multe alimente nutritive decât atunci când au exclus nucile din dieta zilnică.

În lumina acestor rezultate, putem concluziona că nucile pot fi un mijloc simplu și gustos prin care ne putem îmbunătăți dieta și starea de sănătate, fără riscul de a ne îngrășa. Acest lucru se explică prin faptul că deși sunt bogate în calorii, nucile sunt extrem de sățioase și ajută la controlul apetitului, împiedicând astfel mâncatul în exces. În plus, grăsimile din nuci sunt grăsimi bune.

O mână de nuci pe zi furnizează o doză suficientă de antioxidanți pentru protejarea sistemului cardiovascular.

Sunt o sursă foarte bună de acid alfa-linoleic, un acid gras de tip Omega-3 care a fost asociat cu o reducerea semnificativă a riscului de atac de cord.

Cercetătorii de la Universitatea Maryland susțin că persoanele predispuse la un atac de cord care au o dietă bogată în acid alfa-linoleic au un risc mai mic cu 50% de a suferi deces subit din cauze cardiace.

Avem nevoie doar de 4 nuci pe zi pentru a crește nivelurile acestui acid gras Omega-3 din corp.

Nucile conțin de asemenea arginină, un aminoacid care oferă de asemenea protecție persoanelor cu risc de boli cardiace. Alți antioxidanți identificați din nuci sunt juglon (chinonă), tellimagrandin (tanin) și morin (flavonoid).

Dietele bogate în nuci sunt de asemenea benefice pentru persoanele cu diabet de tip 2.

Conform unui articol publicat în Jurnalul European de Nutriție Clinică, adulții supraponderali cu diabet de tip 2 care au consumat câte 60 de grame de nuci pe zi au avut niveluri mai mici ale glicemiei à jeun decât cei care nu au consumat nuci. Aceste efecte au fost obținute în 3 luni.

Nutriționiștii ne sfătuiesc să mâncăm nucile crude, și să le păstrăm în frigider, în pungi de hârtie sau caserole bine închise, pentru a păstra intact conținutul de grăsimi.

error: Content is protected !!