Ce beneficii îți aduce o banană pe zi

Banana, un aliment benefic organismului

Pierdere în greutate

Găsirea alimentelor pentru a se încadra în dieta ta pentru a pierde în greutate poate fi o provocare, dar bananele se potrivesc perfect. Bananele sunt dulci în mod natural și vă pot ajuta să vă potoliți poftele de dulce. O banană medie are minimum 90 de calorii, aproximativ un sfert din cantitatea de calorii pe care o veți obține de la o bomboană cu ciocolată. În plus, aproximativ jumătate din conținutul de fibre din banane sunt solubile. Când fibrele solubile ajung în tractul digestiv, absorb apa și încetinesc digestia. Alimentele sunt forțate să stea în stomac pentru o vreme, făcându-te să te simți plin. Dacă mâncați o banană înainte de prânz, va fi mai puțin probabil să mâncați prea mult la masă.

Scaune regulate

Bucurați-vă de o banană în fiecare zi pentru a vă ajută să vă păstrați un scaun regulat. O banană medie are mai mult de 2,5 grame de fibre totale, aproximativ jumătate din ele sunt insolubile. Fiindcă fibrele insolubile se deplasează prin tractul digestiv, acestea te scapă de deșeuri și ajută la împingerea acestora. Păstrați sănătatea intestinală prin obținerea a 14 grame de fibră în dieta dvs. pentru fiecare 1000 de calorii consumate. De exemplu, dacă aveți tendința de a avea o dietă de 1.800 de calorii, aveți nevoie de aproximativ 25 de grame de fibre totale. Veți obține aproape 10% din necesarul zilnic de fibre, pentru acest număr de calorii, de la o banană de mărime medie.

Funcționarea normală a inimii

Consumând o banană la micul dejun în fiecare zi veți adăuga un nutrient important corpului dumneavoastră pentru a susține funcția cardiacă normală. Bananele sunt bogate într-un electrolit mineral numit potasiu. Când potasiul intră în corpul vostru, acesta se absoarbe direct în sângele vostru prin pereții intestinali. Potasiul se deplasează în jurul celulelor pe tot corpul și se dizolvă în fluidul din interiorul celulelor. Se deplasează prin membranele celulare dacă este necesar pentru a menține fluidul echilibrat în și în jurul celulelor. Acest proces păstrează energia electrică care curge prin sistemul dvs., ceea ce este necesar pentru a vă face să bată inima. În cazurile de deficit sever de potasiu, ritmul inimii poate deveni neregulat, ceea ce poate fi mortal. Potrivit Institutului Linus Pauling, aveți nevoie de 4.700 de miligrame de potasiu zilnic. Bananele furnizează mai mult de 360 ​​de miligrame pe bucată de fruct de mărime medie.

Sănătatea oculară

Adăugarea unei banane la dieta dvs. vă ajută să vă păstrați ochii sănătoși. Bananele au o cantitate mică de vitamina A, o vitamină solubilă în grăsimi, care este vitală pentru protejarea ochilor și vederea normală. Termenul „vitamina A” se referă la o serie de compuși, incluzând beta-caroten și alfa-caroten. Acești compuși păstrează membranele care înconjoară ochii și sunt o componentă a uneia dintre proteine ​​care aduce lumină în cornee. Consumului de vitamina A reduce și riscul de orbire nocturnă și este esențial pentru viziunea de zi cu zi. Femeile necesită 700 micrograme de vitamina A zilnică, iar bărbații au nevoie de 900 micrograme. O banană medie are aproape 10 micrograme de vitamina A.

error: Content is protected !!