5 moduri în care poți folosi mușețelul pentru combaterea inflamației și a stresului

Stresul și inflamația tind să meargă mână-n mână. Mușețelul este un remediu puternic pentru combaterea mai multor tipuri diferite de inflamații. Mușețelul poate fi utilizat extern ca și cataplasmă, baie sau liniment pentru a ajuta la calmarea răspunsurilor inflamatorii. Se poate folosi cu succes pentru erupții cutanate, arsuri sau chiar sângerări ale gingiilor și mucozită orală.
Au existat mai multe studii interesante care arată cât de puternic poate fi mușețelul pentru abordarea inflamației. Un studiu a comparat utilizarea topică a compreselor de mușețel cu crema de hidrocortizon pentru ameliorarea mâncărimii și a disconfortului asociat cu leziuni ale pielii la persoanele care au stome (o deschidere creată chirurgical în abdomen care permite scaunului sau urinei să iasă din corp). Participanților li s-a administrat fie o cremă de hidrocortizon cu un procent sau comprese de mușețel de două ori pe zi. Cei care utilizează comprese au avut un timp de vindecare semnificativ mai rapid, precum și o scădere considerabilă a durerii și a mâncărimilor în comparație cu cei care utilizează crema cu steroizi. Cercetătorii au subliniat, de asemenea, că utilizarea mușețelului în locul cremei cu steroizi previne efectele secundare grave asociate cu utilizarea topică a steroizilor, cum ar fi subțierea pielii.
S-a demonstrat că un gel de mușețel previne dermatita acută prin radiații la pacienții cu cancer de cap și gât.
S-a demonstrat că mușețelul ameliorează sistematic inflamația la pacienții cu vârsta cuprinsă între 30 și 64 de ani cu diabet de tip 2. Acest studiu a avut ca rezultat un control glicemic mai bun și o creștere a capacității antioxidante.
 Ceai de mușețel
 De ce veți avea nevoie:
– 1 lingura de flori de musetel uscate
– o cană de apă
 Mod de preparare:
– Înmuiați mușețelul în apă fierbinte timp de 7-10 minute, acoperit.
– Adăugați miere dacă doriți.
 Sirop de mușețel
Acest tratament dulce de mușețel poate fi folosit în atât de multe moduri delicioase! L-am adăugat peste salate de fructe și pe clătite și vafe. De asemenea, îl puteți adăuga la băuturi precum ceai fierbinte sau apă.
Această rețetă nu este doar pentru un plus de dulceață, ci funcționează și ca conservant. Cu cât adăugați mai multă miere, cu atât va dura mai mult acest sirop. Rețineți că acest preparat este mai subțire (mai apos) decât un sirop gros.
 De ce veți avea nevoie:
– 1/4 cană de flori de mușețel uscate
– 340 ml de apă
– Aproximativ 1/2 cană de miere
 Mod de preparare:
Înmuiați mușețelul în apă fierbinte timp de 10 minute, acoperit.
Adăugați mierea, amestecați bine pentru a se omogeniza.
Păstrați la frigider și utilizați în termen de 2 săptămâni.
 Tinctura de mușețel
 De ce veți avea nevoie:
– 1 cană de flori de mușețel uscate mărunțite
– 350 ml vodcă
 Mod de preparare:
– Așezați mușețelul într-un borcan de sticlă. Adăugați vodca.
– Amesteca bine.
– Acoperiți cu un capac etanș și lăsați-l să se macereze timp de 4 săptămâni. Păstrați într-un loc întunecat si agitați zilnic în primele două săptămâni.
– Doza recomandată este de 3-6 ml, de 3 ori pe zi.

 Ulei de mușețel
Mușețelul nu este doar pentru uz intern; este o plantă minunată de infuzat în ulei, care poate fi apoi utilizată pentru a hrăni pielea.
Dacă folosiți un ulei mai ușor, atunci poate fi și un ulei pentru față.
Alegerea uleiului de transport: Puteți folosi ulei de măsline pentru această rețetă. Uleiul de măsline este bun pentru masaj corporal și pentru pielea uscată.
Uleiurile mai ușoare, cum ar fi uleiul de migdale, uleiul de sâmburi de caise, uleiul de struguri, uleiul de avocado și uleiul de jojoba sunt toate alegeri excelente.
 De ce veți avea nevoie:
– 1/2 cană de flori de mușețel uscate mărunțite
– 350 ml de ulei purtător la alegere
 Mod de preparare:
– Așezați mușețelul într-un borcan de sticlă.
– Umpleți borcanul cu ulei.
– Amesteca bine.
– Acoperiți cu un capac etanș și lăsați-l să se macereze timp de 4 săptămâni.
– Păstrați într-un loc întunecat și agitați zilnic în primele două săptămâni.
– După o lună îl puteți strecura și apoi îl puteți utiliza după cum doriți. A se utiliza în decurs de un an.
 Baia de mușețel
Băile de plante sunt subevaluate! Este un mod minunat de a vă relaxa și de a elibera tensiunea musculară. Puteți face o baie în cadă sau puteți face o baie la picioare într-un lighean.
 De ce veți avea nevoie:
– 2 litri de apă
– 2 căni de flori de mușețel
 Mod de preparare:
– Într-o oală mare aduceți apa la fierbere. Opriți focul.
– Adăugați florile de mușețel și amestecați bine, astfel încât să fie toate scufundate în apă. Acoperiți cu un capac etanș.
Se lasă la infuzat timp de 20 de minute. Între timp, pregătește-ți baia.
– Strecurați mușețelul. Înainte de a intra în baie, testați apa cu atenție. Adăugarea de apă fierbinte de mușețel va încălzi apa de baie.
– Vă recomandăm să faceți această baie la sfârșitul zilei sau când vă puteți relaxa ulterior.

error: Content is protected !!