17 medicamente naturale pe care le ai la indemana la tine in camara
Utilizarea de medicamente naturale pentru remedierea sau ameliorarea diferitelor probleme de sanatate creste cu fiecare an si din motive intemeiate. Multe alimente si condimente comune de bucatarie au proprietati de promovare a sanatatii care pot oferi beneficii adjuvante.
Dincolo de utilizarea lor culinara pentru a face alimentele mai gustoase, aceste ingrediente ne pot ajuta sa facem fata diferitelor probleme de sanatate, in special cele care apar in timp si sunt de natura cronica. Masurile de autoingrijire la domiciliu pot fi astfel economisitoare de timp, ieftine si, cel mai important, eficiente.
Oamenii din zilele noastre tind sa aiba praguri extrem de scazute pentru durere sau disconfort. A devenit o practica obisnuita sa scoateti o pastila in momentul in care simtiti o banuiala de durere de cap, durere de dinti, durere de stomac, durere de spate sau orice alt tip de durere.
Aspirina, ibuprofenul si naproxenul – cunoscute ca medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) – sunt unele dintre analgezicele comune pe care le puteti avea in dulapul cu medicamente.
De multe ori, s-ar putea sa nu existe nici macar o cauza legitima de ingrijorare, dar oamenii ar lua un analgezic pentru a evita in mod proactiv orice problema in viitor. Nu stiu ei ca acest tip de consum excesiv de medicamente este in sine o problema. Este mai bine sa infrunti un grad suportabil de durere decat sa-ti supui corpul unor asemenea excese toxice.
- In plus, analgezicele pot ajunge sa compromita intr-o mare masura sistemul natural de aparare al organismului.
- Medicamente naturale pe care le ai in bucatarie
- 1. Aplicati pachet de gheata pentru ameliorarea durerii
- 2. Compresa fierbinte functioneaza prin stimularea fluxului de sange
- 3. Turmericul are un potential de vindecare semnificativ
- 4. Utilizati ghimbirul ca agent antiinflamator puternic
- 5. Uleiul de masline ajuta la gestionarea inflamatiei corpului
- 6. Cuisoarele pot ajuta la ameliorarea unei varietati de dureri comune
- 7. Ardeiul Cayenne este unul dintre medicamente naturale
- 8. Scortisoara este un agent natural de vindecare
- 9. Asafetida amelioreaza durerile de stomac si colici
- 10. Usturoiul va poate ajuta corpul sa se vindece in mod natural
- 11. Lamaia este un adjuvant puternic
- 12. Mierea poseda bunatate care promoveaza sanatatea
- 13. Ceapa va poate ajuta sa va restabiliti sanatatea
- 14. Cardamomul ajuta organismul in mai multe moduri
- 15. Semintele de chimion pot oferi o usurare digestiva
- 16. Menta poate ajuta la calmarea durerilor de cap
- 17. Sarea poate ajuta la ameliorarea durerilor de picioare
In plus, analgezicele pot ajunge sa compromita intr-o mare masura sistemul natural de aparare al organismului.
Este adevarat ca medicamentele care amelioreaza durerea sunt instrumente valoroase pentru medici si pacienti pentru gestionarea durerii, inflamatiei si umflaturilor. Cu toate acestea, utilizarea lor zilnica functioneaza doar pentru a camufla simptomele problemei de baza si nu abordeaza cauza principala a acesteia.
In plus, unele medicamente farmaceutice, tind sa aiba potentiale efecte secundare pe termen scurt, cum ar fi eruptii cutanate, arsuri la stomac, greata si tulburari de stomac
Mai rau inca, utilizarea prelungita a anumitor medicamente pentru calmarea durerii poate provoca alte reactii adverse care pun viata in pericol la persoanele susceptibile, cum ar fi leziuni hepatice, probleme ale rinichilor, ulcere gastrice si risc crescut de accident vascular cerebral si atac de cord.
Un studiu publicat in Postgraduate Medical Journal a afirmat ca persoanele cu antecedente de probleme cu ulcer, fumat , boli cardiovasculare sau respiratorii subiacente, consum concomitent de medicamente cu corticosteroizi si anticoagulante si doze mari si utilizarea mai multor AINS, cei care au peste 70 de ani, iar cei care sunt pozitivi pentru H. pylori sunt mai predispusi la leziuni gastrointestinale din cauza AINS.
Cuvant de atentie: oricat de tentant ar parea sa te bazezi complet pe aceste medicamente naturale pentru a-ti rezolva toate problemele legate de durere, rata lor de succes poate varia de la individ la individ si in functie de severitatea starii tale.
De asemenea, cauza de baza a durerii dumneavoastra poate fi ceva care depaseste scopul acestor medicamente naturale relativ usoare. Este intotdeauna o idee buna sa va faceti o evaluare medicala pentru a determina sursa durerii dumneavoastra inainte de a decide cursul tratamentului.
Medicamente naturale pe care le ai in bucatarie
Exista anumite ingrediente de baza care sunt celebrate nu numai pentru priceperea lor culinara, ci si pentru beneficiile lor farmacologice impotriva bolilor majore si minore.
O mare parte din acest potential de sanatate poate fi urmarita in compozitia lor bogata in nutrienti, care contine cateva minerale, vitamine si antioxidanti care lupta impotriva bolilor si stimuleaza imunitatea.
Iata 17 ingrediente de bucatarie usor disponibile si utilizarile lor ca „medicamente naturale”.
1. Aplicati pachet de gheata pentru ameliorarea durerii
Punga de gheata este unul dintre cele mai eficiente tratamente de calmare a durerii disponibile. Faptul ca este atat de usor de reparat il face una dintre primele linii de tratament pentru o varietate de leziuni si dureri, inclusiv dureri de maxilare, dureri de spate si dureri din cauza unei caderi bruste sau a altor tipuri de traume fizice.
De fapt, o terapie cu pachete de gheata s-a dovedit chiar promitatoare pentru atenuarea durerii postpartum.
Aceasta afirmatie are sprijin stiintific dintr-un studiu din 2016 publicat in Women and Birth , care a demonstrat ca aplicarea unei pungi de gheata timp de 20 de minute ajuta la reducerea durerii perineale postpartum.
Mai mult, efectul terapeutic a durat oriunde de la 1 ora si 35 de minute pana la 2 ore dupa aplicare, fara niciun impact asupra alaptarii.
O punga de gheata ajuta la reducerea inflamatiei si a durerii in primele 48 de ore ale unei leziuni, cum ar fi incordarea muschilor, tendonului sau ligamentului. Temperatura rece restrictioneaza circulatia si ofera un efect amortitor asupra nervilor, care joaca un rol cheie in reducerea umflaturilor si a inflamatiei.
Exista multe tipuri de pachete de gheata care pot fi folosite pentru ameliorarea durerii. Puteti gasi pachete frigorifice reutilizabile sau pachete cu gheata in farmacia locala si in magazinul alimentar, dar puteti face oricand unul cu cuburi de gheata pe care le aveti in congelator.
- Pune niste cuburi de gheata intr-o punga de plastic si infasoara-o intr-un prosop.
- Aplicati-l pe zona dureroasa timp de cel mult 20 de minute o data.
- Repetati de mai multe ori pe zi, dupa cum este necesar.
2. Compresa fierbinte functioneaza prin stimularea fluxului de sange
Un alt remediu foarte comun pentru ameliorarea durerii este aplicarea caldurii direct pe zonele dureroase.
O compresa fierbinte este eficienta pentru orice fel de durere acuta sau cronica. Caldura ajuta la dilatarea vaselor de sange, facand mai usor pentru sange sa distribuie nutrientii in intregul corp, precum si sa elimine toxinele. Acest lucru, la randul sau, ajuta la ameliorarea durerii.
Un studiu din 2014 publicat in Journal of Clinical & Diagnostic Research indica faptul ca aplicarea termoterapiei si crioterapiei, insotite de un tratament farmacologic, ar putea ameliora durerea la pacientii cu o leziune acuta a spatelui.
Un studiu publicat in Spine a constatat ca terapia cu infasurare termica continua la nivel scazut a fost superioara atat acetaminofenului, cat si ibuprofenului pentru tratarea durerilor de spate.
Pentru terapie cu caldura, puteti cumpara pachete fierbinti, dar puteti face unul si acasa.
- Inmuiati o carpa de bumbac in apa fierbinte si stoarceti excesul de apa.
- Puneti carpa calda pe partea afectata a corpului timp de 15 pana la 20 de minute o data.
- Repetati la fiecare 2 ore, dupa cum este necesar.
3. Turmericul are un potential de vindecare semnificativ
Turmericul, apreciat pentru ca este bijuteria de incoronare a gatitului indian, este un agent antiinflamator complet natural si un puternic calmant al durerii. Turmericul isi datoreaza culoarea galben stralucitor si bunatatea sa terapeutica unui compus numit curcumina, un antioxidant care ajuta la protejarea organismului de radicalii liberi care provoaca leziuni ale celulelor si tesuturilor.
De fapt, turmericul poate egala sau chiar eclipsa analgezicele obisnuite fara prescriptie medicala in tratarea durerilor corporale, a durerilor articulare si a leziunilor interne ale corpului care sunt adesea cauza inflamatiei.
Un studiu publicat in Journal of Alternative and Complementary Medicine raporteaza ca curcumina prezinta activitate antiinflamatoare prin inhibarea unui numar de molecule diferite care joaca un rol in inflamatie.
Un studiu din 2007 publicat in Advances in Experimental Medicine and Biology descrie atat proprietatile antioxidante, cat si antiinflamatorii ale curcuminei si utilizarea sa terapeutica impotriva diferitelor afectiuni patologice, cum ar fi cancerul, ateroscleroza, bolile neurodegenerative si tulburarile inflamatorii.
Un alt studiu publicat in Alternative Medicine Review in 2009 indica faptul ca curcumina poate avea un potential considerabil ca agent terapeutic in boli precum boala inflamatorie intestinala, pancreatita, artrita, uveita anterioara cronica si anumite tipuri de cancer.
- O modalitate excelenta de a folosi turmeric este sa amesteci 1 lingurita de pudra de turmeric intr-o cana de lapte fierbinte si sa o bei in mod regulat pe tot parcursul zilei.
Nota: Chiar daca turmericul serveste ca o alternativa sigura la alte analgezice mai conventionale, ingerarea unor cantitati excesive din acesta ar putea perturba functionarea digestiva. Persoanele cu boli ale vezicii biliare ar trebui, de asemenea, sa se abtina de la utilizarea acestuia.
4. Utilizati ghimbirul ca agent antiinflamator puternic
Daca iti place sa bei ceai de ghimbir sau sa folosesti ghimbir in gatit, iti va placea sa-l folosesti si mai mult stiind ca este un calmant natural al durerii.
Ghimbirul are proprietati antiinflamatorii puternice care pot fi urmarite pana la compusul gingerol din el. Acest compus a fost propus ca un remediu potential pentru a trata durerea asociata cu guta, artrita reumatoida si osteoartrita, desi trebuie facute mai multe cercetari stiintifice pentru a sustine aceste afirmatii.
Potrivit unui studiu publicat in Journal of Medicinal Food , ghimbirul afecteaza anumite procese inflamatorii la nivel celular. Acest lucru il face un tratament eficient atat pentru bolile inflamatorii acute, cat si pentru cele cronice.
Un alt studiu publicat in 2010 in Journal of Pain raporteaza ca consumul zilnic de ghimbir poate ajuta la atenuarea durerilor musculare cauzate de exercitii fizice.
- Pentru consum, adaugati zilnic 1 pana la 2 lingurite de ghimbir macinat la mese.
- Pentru aplicarea topica, aplicati o pasta calda de ghimbir amestecata cu putin turmeric pe zona afectata de doua ori pe zi. Cu toate acestea, acest lucru nu trebuie aplicat pe o rana deschisa.
- De asemenea, inmuiati 1 lingura de felii de ghimbir in 1 cana de apa fierbinte timp de 5 minute, apoi beti-o de 2 sau 3 ori pe zi pentru a ajuta la ameliorarea durerii.
5. Uleiul de masline ajuta la gestionarea inflamatiei corpului
Pe langa faptul ca este o comoara gastronomica folosita popular in bucataria mediteraneana si italiana sau ca sos pentru salate, uleiul de masline a aparut si ca o alternativa benefica si sigura la analgezicele si antiinflamatoarele traditionale.
Un studiu publicat in Nature raporteaza ca uleiul de masline contine un agent antiinflamator nesteroidian care inhiba activitatea enzimelor ciclooxigenazei (COX), care provoaca inflamatie in organism.
Un alt studiu publicat in Current Pharmaceutical Design in 2013 a aratat ca compusul numit oleocanthal din uleiul de masline extravirgin previne producerea de enzime COX-1 si COX-2 in organism, care sunt responsabile de inflamatie.
Un studiu din 2013 publicat in Jurnalul Indian de Fizioterapie si Terapie Ocupationala raporteaza ca aplicarea topica a uleiului de masline extravirgin a depasit AINS topice in atenuarea simptomelor osteoartritei genunchiului.
Astfel, atunci cand vine vorba de combaterea inflamatiei, uleiul de masline extravirgin este un pariu sigur.
- Pentru utilizare locala, masati zona dureroasa cu ulei de masline cald pentru a reduce durerea, umflarea si inflamatia cauzate de artrita si crampe musculare.
- Pentru consum, consumati 1 pana la 2 linguri de ulei de masline extravirgin zilnic pentru a combate inflamatia din interior.
6. Cuisoarele pot ajuta la ameliorarea unei varietati de dureri comune
Cuisoarele intregi si macinate sunt adesea folosite pentru a imbunatati gustul si mirosul unei game largi de preparate culinare. Ca medicament, cuisoarele functioneaza ca un puternic analgezic.
Cuisoarele functioneaza ca un anestezic natural pentru a amorti zona afectata si pentru a oferi un anumit grad de confort din cauza durerilor asociate cu durerile de dinti si cu inflamatia artritica.
Atat cuisoarele intregi, cat si uleiul derivat din acestea pot fi utilizate local ca ameliorari sigure si eficiente impotriva durerilor usoare si a disconfortului.
Un studiu din 2014 publicat in Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine raporteaza ca aplicarea analgezica a cuisoarelor pentru a trata durerile de dinti si articulatiile si ca antispastic dateaza din secolul al XIII- lea , eugenolul fiind principalul compus responsabil pentru aceasta activitate.
Un alt studiu publicat in Journal of Biomedicine and Pharmacotherapy a constatat ca eugenolul, compusul minune gasit in cuisoare, prezinta potentiale proprietati anti-artritice.
- Pentru o durere de dinti, mestecati un cuisoare intregi sau tamponati putin ulei de cuisoare pe dintele dureros si pe gingiile inconjuratoare folosind o minge de bumbac pentru a calma durerea.
- Pentru dureri musculare sau articulare, amestecati cateva picaturi de ulei de cuisoare cu orice ulei purtator. Folositi-l pentru a masa zona dureroasa timp de cateva minute.
- Puteti urma oricare dintre aceste remedii de cateva ori pe zi, dupa cum este necesar.
Nota: aplicarea de ulei de cuisoare nediluat pe gingii se poate dovedi daunatoare si poate provoca dureri suplimentare. Asadar, este recomandat sa consultati mai intai medicul inainte de a adopta un remediu pe baza de ulei de cuisoare pentru a calma durerea de dinti.
Deoarece uleiul de cuisoare reprezinta, de asemenea, amenintarea unei sangerari anormale, persoanele cu tulburari de sangerare sau cele care iau medicamente pentru subtierea sangelui ar trebui sa fie precaute atunci cand il consuma.
7. Ardeiul Cayenne este unul dintre medicamente naturale
Daca esti un iubitor de mancaruri picante si ai o sticla de ardei cayenne in raft, atunci ai un analgezic natural chiar in bucatarie.
Compusul capsaicina din ardeiul cayenne prezinta un efect antiinflamator care ajuta la reducerea durerilor si inflamatiilor articulare, nervoase si musculare. De asemenea, previne activarea cailor de durere ale creierului, care la randul lor reduce senzatia de durere.
Acesta este motivul pentru care multe creme sau unguente analgezice fara prescriptie medicala contin o anumita cantitate de capsaicina purificata.
Un studiu din 2011 publicat in British Journal of Anesthesia noteaza ca aplicarea locala a cremei cu capsaicina este eficienta pentru gestionarea durerii.
Un alt studiu publicat in 2016 in Molecules coroboreaza in continuare efectele analgezice ale capsaicinei si aplicabilitatea sa clinica in tratarea durerii.
Cremele cu capsaicina pot fi cumparate de la tejghea, dar le puteti face si singur. Folosind ardei cayenne, puteti face un unguent de casa pentru ameliorarea durerii.
- Se amesteca ½ lingurita de piper cayenne macinat si 2 pana la 3 lingurite de ulei de masline sau de cocos cald .
- Aplicati-l pe zona dureroasa.
- Lasati-l sa stea timp de 10 pana la 15 minute, apoi clatiti-l.
- Repetati acest lucru o data pe zi pana cand durerea se amelioreaza.
Asigurati-va ca va spalati bine mainile dupa aplicare pentru a preveni contactul nedorit cu alte zone ale corpului.
8. Scortisoara este un agent natural de vindecare
Scortisoara are proprietati antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii, carminative si anti-flatulente. Acest condiment este, de asemenea, o sursa excelenta de minerale, cum ar fi potasiu, calciu, mangan, fier, zinc si cupru, impreuna cu vitamina A, niacina si piridoxina.
Scortisoara este adesea folosita pentru a trata simptome precum cele asociate cu raceala comuna, flatulenta, indigestie, arsuri la stomac, greata, diaree, dureri articulare si disconfort menstrual.
De asemenea, s-a constatat ca consumul regulat de scortisoara poate ajuta persoanele cu diabet zaharat de tip 2 sa isi controleze nivelul zaharului din sange.
In plus, ajuta la scaderea colesterolului si reduce riscul diferitelor tipuri de boli de inima. Totusi, nu trebuie luat in cantitati mari in timp, deoarece poate avea efecte secundare sau adverse, in special la persoanele cu boli hepatice.
9. Asafetida amelioreaza durerile de stomac si colici
Adesea, oamenii experimenteaza dureri de stomac din cauza indigestiei, gazelor, arsurilor la stomac, constipatiei, unei infectii la stomac si supraalimentarii. Asafetida, cunoscuta si sub numele de „hing”, poate ajuta la rezolvarea acestor probleme. S-a descoperit ca acest condiment are un efect pozitiv asupra activitatii enzimelor digestive, care poate ajuta la ameliorarea durerilor digestive.
- Amesteca un praf de asafetida si sare gema intr-un pahar cu apa calduta si bea solutia doua-trei pe zi. De asemenea, includeti putina asafetida in gatitul zilnic pentru a imbunatati digestia si pentru a reduce gazele sau balonarea.
10. Usturoiul va poate ajuta corpul sa se vindece in mod natural
Usturoiul este apreciat pentru valoarea sa medicinala impresionanta, totul datorita proprietatilor sale stimulante, diaforetice, diuretice, expectorante, antibacteriene, antifungice, antivirale si antiseptice. In plus, usturoiul este plin de vitamine si nutrienti care promoveaza sanatatea, cum ar fi proteine, potasiu, calciu, zinc si multe altele.
Este folosit de multi pentru a ameliora tuse, bronsita cronica , dureri in gat, raguseala, probleme ale sinusurilor, astm, infectii ale urechii, indigestie, dureri de stomac, colici, dureri de dinti si muscaturi de insecte .
De asemenea, usturoiul poate ajuta la scaderea nivelului de colesterol si la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale, precum si la reducerea riscului de a dezvolta unele forme de cancer si boli de inima.
11. Lamaia este un adjuvant puternic
Proprietatile antioxidante si de stimulare a sistemului imunitar ale lamaii sunt renumite in intreaga lume, ceea ce o face unul dintre cele mai cautate ajutoare de vindecare. De asemenea, contine nutrienti precum vitamina C si acid folic, ambele fiind vitale pentru mentinerea sanatatii optime.
Acest cadou citrice al naturii a fost folosit in mod traditional pentru a atenua durerile de cap, infectiile gatului, indigestie, constipatie, muscaturi de insecte si dureri si disconfort articulare.
Lamaia a castigat, de asemenea, multa popularitate ca agent de detoxifiere datorita aportului sau bogat de antioxidanti, care ajuta la mentinerea radicalilor liberi sub control.
Este un favorit printre cei care urmaresc sa slabeasca. Se crede ca un pahar de apa calduta cu lamaie pe stomacul gol faciliteaza digestia si imbunatateste rata metabolica a organismului. De asemenea, ajuta la mentinerea echilibrului natural al pH-ului organismului.
Mai mult, lamaia este, de asemenea, creditata cu un anumit potential de a preveni accidentul vascular cerebral, bolile cardiovasculare si diferite tipuri de cancer. Acest favorit acidulat a demonstrat, de asemenea, o eficienta considerabila in scaderea tensiunii arteriale mari atunci cand este combinata cu mersul rapid, precum si in tratarea unor tipuri specifice de pietre la rinichi.
12. Mierea poseda bunatate care promoveaza sanatatea
Deseori denumita „nectarul zeilor”, mierea este cunoscuta ca poseda proprietati antivirale, antifungice, antiseptice si antiparazitare.
Acest fluid vascos contine o multitudine de vitamine si minerale esentiale, inclusiv magneziu, potasiu, calciu, sodiu, cupru, fier, mangan, sulf, zinc si fosfat, toate care ajuta la reincarcarea si repararea organismului.
Multi oameni au descoperit ca mierea este utila in atenuarea tusei, iritatiei gatului, laringitei, aftelor, greturilor matinale si durerilor de stomac. De asemenea, amelioreaza probleme precum infectiile pielii si rani minore si arsuri atunci cand este aplicat local.
In plus, aceasta mare sursa naturala de carbohidrati poate creste instantaneu performanta si rezistenta sportivilor si poate reduce oboseala musculara .
13. Ceapa va poate ajuta sa va restabiliti sanatatea
Ceapa are proprietati remarcabile antiinflamatorii, antiseptice, antibiotice, antimicrobiene si carminative. Este, de asemenea, o sursa foarte buna de vitamine C, B 1 , B 6 si K, biotina, crom, calciu, acid folic si fibre alimentare.
Ceapa a fost folosita ca remediu popular pentru ameliorarea simptomatica a mai multor afectiuni respiratorii, cum ar fi raceala, tusea, bronsita cronica si astmul. Mai mult, acest produs de baza pentru bucatarie poate chiar ajuta la combaterea infectiilor stomacale, greata si diaree .
De asemenea, ceapa contine crom, care ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange la persoanele care au diabet de tip 2. Consumul de ceapa cruda poate ajuta si la scaderea colesterolului ridicat.
14. Cardamomul ajuta organismul in mai multe moduri
Acest condiment aromat, cunoscut popular ca „regina condimentelor”, are proprietati carminative, antioxidante, antiseptice, antispastice, diuretice si expectorante. [42] Este, de asemenea, o sursa buna de minerale, cum ar fi potasiu, calciu, cupru, fier si magneziu.
Cardamomul a fost folosit ca remediu traditional pentru a ajuta la combaterea problemelor precum respiratia urat mirositoare si ulcerele bucale. In plus, datorita proprietatilor sale carminative, amelioreaza indigestia, greata, arsurile la stomac, flatulenta si crampele stomacale.
Acest condiment este, de asemenea, pretins sa ajute la atenuarea diferitelor simptome cauzate de astm, bronsita si alergii respiratorii. De asemenea, cardamomul ajuta la cresterea poftei de mancare, la reducerea nivelului de stres si la usurarea tensiunii musculare.
15. Semintele de chimion pot oferi o usurare digestiva
Semintele de chimion au proprietati antiinflamatorii, carminative, antiflatulente si antioxidante. Semintele sunt o sursa excelenta de fibre alimentare impreuna cu diverse minerale, cum ar fi fier, cupru, calciu, potasiu, mangan, seleniu si zinc.
Semintele de chimen au fost folosite ca remediu popular pentru a atenua simptome precum indigestie, flatulenta, diaree, aciditate, dureri de stomac, greturi matinale, colici renale, raceala comuna, tuse, febra, dureri in gat si insomnie.
De asemenea, se presupune ca stimuleaza metabolismul si imbunatateste absorbtia nutrientilor in organism.
16. Menta poate ajuta la calmarea durerilor de cap
Oamenii de toate varstele sufera din cand in cand de dureri de cap. Acestea se pot datora deshidratarii, stresului, tensiunii, nelinistei, racelilor, problemelor sinusurilor, migrenelor, petrecerii prea mult timp la soare si lipsei de somn.
Daca doriti o alternativa la analgezicele fara prescriptie medicala, incercati sa beti un pahar cu apa. In multe cazuri, durerile de cap, chiar si migrenele, sunt cauzate de deshidratare.
Menta este, de asemenea, un potential remediu naturist pentru durerile de cap. Proprietatile sale antiinflamatorii, antispastice si calmante pot avea un efect pozitiv asupra durerilor de cap.
- Puteti folosi ulei de menta pentru a va masa tamplele sau puteti bea o ceasca calda de ceai de menta indulcit cu miere.
- O alta optiune este sa adaugati cateva picaturi de ulei de menta intr-o oala mica cu apa clocotita si apoi sa inhalati aburul pentru cateva minute.
17. Sarea poate ajuta la ameliorarea durerilor de picioare
Durerea de picior este o alta problema comuna care afecteaza persoanele de toate grupele de varsta. Durerea poate aparea oriunde in picior, inclusiv degetele de la picioare, calcaiul, talpa, glezna si arcul. Motivele obisnuite din spatele durerii de picioare sunt varsta, pantofii incomozi si prea multa mers si stat in picioare pentru o perioada lunga de timp.
Sarea Epsom, in special, este incarcata cu magneziu, caruia i se atribuie potentialul antiinflamator exceptional de a ameliora durerile musculare si durerile corporale.
Puteti folosi chiar si sarea de gatit din varietatea de gradina pentru a oferi picioarelor voastre obosite, dureroase si uzate o intinerire terapeutica.
- Adaugati o jumatate de cana de sare de masa intr-o cada mica cu apa calda si scufundati-va picioarele in solutia salina calda timp de 10 pana la 15 minute. Combinatia de caldura si sare functioneaza bine pentru a relaxa picioarele si a usura durerea.
- Pentru a face acest tratament simplu la domiciliu si mai eficient, utilizati sare Epsom mai degraba decat sare obisnuita.
Cuvantul final
Aceste ingrediente comune de bucatarie numite medicamente naturale prezinta proprietati care ajuta la prevenirea unor probleme de sanatate, in timp ce atenueaza sau remediaza altele.
In trecutul recent, au existat multe incidente care ne avertizeaza impotriva utilizarii regulate, pe termen lung, a AINS traditionale, care ne pot compromite foarte mult pragul de durere si de multe ori ne pot face dependenti de ele chiar si pentru cel mai mic inconvenient fizic.
Usurarea instantanee face adesea sa piarda din vedere daunele cumulate cauzate de analgezicele conventionale pe termen lung. Utilizarea prelungita a analgezicelor traditionale poate creste povara toxica din interiorul corpului si poate face persoana susceptibila la leziuni renale, atac de cord, accident vascular cerebral, vanatai, coagulare, probleme gastrointestinale si hipertensiune arteriala.
Din acest motiv, unii experti in sanatate recomanda medicamente naturale pentru a invinge durerea fara potentialele efecte secundare. Faptul ca cei mai multi dintre acesti lucratori de minuni sunt la dispozitia noastra ca parte a condimentelor noastre de bucatarie, doar adauga la farmecul lor.
Sursa: https://www.sanatatedefier.ro/17-medicamente-naturale-pe-care-le-ai-la-indemana-la-tine-in-camara/