12 motive pentru care ar trebui să crești mentă acasă și cum să o faci. Beneficiile sunt surprinzătoare

Menta are un miros și un gust intens pe care mulți oameni il consideră răcoritor și plăcut. De asemenea, menta oferă calități de răcire și este astfel utilizată în multe produse cosmetice, inclusiv: apă de gură, unguente, pastă de dinți, băi cu bule etc.

Menta este adesea folosită și în lumea culinară și conferă fiecărei mese, indiferent dacă este dulce sau sărată, o aromă specifică. Nu in ultimul rand, Mmenta este uimitoare și atunci când vine vorba despre sănătate.

1. Încurajează digestia – Menta vă poate ajuta cu ușurință să faceți față indigestiei. Această plantă este plină de antioxidanți și fitonutrienți care calmează stomacul. De asemenea, mirosul de mentă activează glandele salivare și ușurează procesul de digestie a alimentelor prin producerea de enzime digestive.

Aceste enzime relaxează mușchii stomacului și previn spasmele.

După cum afirmă Centrul Medical al Universității din Maryland, mentolul și salicilatul de metil, calmează stomacul într-un mod minunat și asigură o digestie normală a alimentelor.

Pregătiți o ceașcă de ceai de mentă și beți-o după fiecare masă pentru a îmbunătăți activitatea tractului gastro-intestinal.

2. Tratează cefaleea și greața – Migrenele și durerile de cap pot fi ușor remediate consumând regulat menta.

Puteți să vă frecați fruntea sau nasul cu mai multe frunze de mentă și să le lăsați să vă vindece durerea de cap în cel mai scurt timp.

3. Oprește sughițul – Cartea Backyard Medicine afirmă faptul că sughițul poate fi rezolvat prompt prin consumul de mentă datorită mentolului găsit în plantă.

4. Îmbunătățește alăptarea – Problemele legate de alăptare, cum ar fi sensibilitatea, durerea și disconfortul atât la sâni, cât și la sfarcuri pot fi tratate cu frecare simplă de frunze de mentă sau cu un ceai de mentă. Multe studii au confirmat beneficiile miraculoase ale mentei, așa că încercați.

5. Imbunatateste memoria După cum au arătat multe cercetări științifice, menta funcționează foarte bine în departamentul de aromoterapie și poate încuraja procesul de gândire și memorare.

Menta vă poate ajuta să vă remediați uitarea, așa că pregătiți-vă un ceai de mentă și beți-l regulat. De asemenea, puteți lăsa mentele ca aromat în casă pentru a vă simți mai energizat. Ad

6. Ajută cu probleme respiratorii și tuse – Deoarece miroase destul de intens, menta poate atenua semnificativ procesul de respirație și poate trata orice fel de răceală sau tuse. Pentru a vă remedia problemele de respirație, inspirați abur de ceai de mentă sau beți zilnic ceai de mentă.

7. Stimulează pierderea în greutate Deoarece menta este capabilă să producă enzime digestive și să ajute la procesarea alimentelor, poate favoriza și pierderea în greutate. Asigurați-vă că includeți menta în dieta dvs. și transformați depozitarea grăsimilor în energie.

8. Declanșează sistemul imunitar Multe substanțe nutritive benefice se găsesc în frunzele de mentă, cum ar fi fosforul, calciul, vitaminele C, D, E și cantități mici de complex de vitamina B. Toate acestea pot stimula imunitatea și te pot face rezistent la infecții și răceli.

9. Lupta impotriva cancerului O cercetare a dovedit influența benefică a mentei asupra pacienților cu cancer, mai ales dacă cancerul a fost găsit pe colon, ficat, piele și plămâni. Deoarece este plin de fitochimicale, frunzele de mentă pot incetini alimentarea cu sânge care face ca tumorile să crească.

10. Scapă de astm – Deoarece frunzele de mentă sunt recomandate pentru tratarea multor boli respiratorii, ele pot vindeca și astmul. Menta este bogată în acid rosmarinic, care oferă beneficii antioxidante puternice și acest lucru previne leucotrienele declanșatoare de alergii.

11. Îmbunătățește starea de spirit – Mirosind doar frunze de mentă, îți faci deja o favoare organismului și ar trebui să te simți energizat și reîmprospătat instantaneu. Frunzele de mentă pot reduce, de asemenea, stresul și anxietatea, deoarece ajută corpul să elibereze mai multă serotonină.

Ori de câte ori vă simțiți prost dispus, aveți încredere în frunzele de mentă pentru a rezolva acest lucru. Puteți oricând să faceți o baie cu frunze de menta și să vă simțiți corpul relaxându-vă datorită aromei.

12. Îmbunătățește sănătatea orală – Frunzele de mentă, așa cum s-a menționat anterior, sunt bogate în compuși anti-bacterieni și antiinflamatori. Ca urmare, acestea pot preveni bacteriile de orice fel să pătrundă în organism, în special prin cavitatea bucală.

Puteți începe prin a freca frunzele de menta de dinți și gingii și lăsați-o să acționeze câteva minute.

Cum poti sa cresti menta

Menta este o plantă foarte simplu de cultivat. Asigurați-vă că plantați frunzele de mentă în ghivece separate, deoarece acestea tind să depășească mult spațiu odată ce încep să crească.

Puteți folosi semințe de mentă sau doar replantați o frunză existentă. A doua opțiune funcționează mai bine și mai repede. Pentru a face acest lucru, luați un recipient care reține apa, care are o lățime de 20 până la 30 cm, sol în ghiveci și planta de mentă.

Asigurați-vă că menta primește multă lumină solară și continuați să o udați, astfel încât să nu se usuce.

Tăiați planta de mentă la 10 cm înălțime – în acest fel, va crea tufă și nu se va extinde în altă direcție.

Este important să știți că nu ar trebui să recoltați mai mult de 1/3 din frunze, astfel încât să nu pierdeți întreaga plantă. Puteți usca frunzele culese, agățându-le cu susul în jos sau așezându-le pe o tavă.

Surse: www.dietoflife.com

error: Content is protected !!