Lichiorul de nuci verzi nu trebuie să lipsească din casă ta. Curăță stomacul şi reduce grăsimea din ficat. Notează rețeta

Lichiorul de nuci verzi nu trebuie sa lipseasca din casa ta, deoarece este un preparat cu efecte terapeutice foarte puternice si la indemana.

Specialistii in nutritie, ne indeamna sa mancam cinci portii de nuci verzi in fiecare saptamana, iar inima noastra va fi mai sanatoasa ca a unui atlet.

Se spune ca nucile verzi sunt simbolul vietii si al fecunditatii, iar coaja verde are proprietati astringente, datorita continutului mare de tanin si iod

Reteta de preparare lichior medicinal de nuci verzi

1. Se maruntesc 20-24 de nuci verzi. Se pun intr-o sticla de 1 litru, cu gat larg, iar deasupra turnati alcool de 40 de grade, de buna calitate, sa fie de 2-3 degete deasupra nivelului nucilor.
2. Se lasa la macerat 15-30 zile, intr-un loc calduros sau chiar la soare.
3. Se strecoara si, in alcoolul obtinut, se adauga 3 cuisoare, 3 nucsoare, jumatate de baton (pastaie) de vanilie, coaja de la jumatate de portocala bio si 300 g zahar brun. Se amesteca bine si se lasa iar la macerat, inca 3-4 zile.
4. Se filtreaza si se pune in sticlute mici, de 50 – 100 ml, pastrandu-se la racoare si intuneric.

Lichiorul medicinal de nuci verzi poate fi preparat si toamna, cand invelisul verde se desprinde de pe nuci. Reteta este aceeasi, in locul nucilor verzi folosindu-se cojile verzi de la 15-18 nuci. Ad

Modul de administrare al lichiorului medicinal de nuci verzi

Se ia in cure de 20-30 zile, cate 1-2 lingurite, seara, inainte de cina. Are efecte deosebite asupra tubului digestiv, curatind stomacul, stimuland stomacul lenes si reducand grasimea din ficat. Cura de lichior de nuci verzi purifica sangele si, in plus, combate viermii intestinali.

Beneficiilor cojilor de nuci verzi

Multi oameni nu stiu ce rol important au pentru sanatate cojile de nuci verzi. Acestea sunt indicate pentru combaterea afectiunilor la nivelul stomacului, precum infectiile intestinale acute.

In 300 de ml de apa se adauga aproximativ cinci lingurite de coji de nuci verzi maruntite, care se lasa la macerat aproximativ 10 ore. Se strecoara, iar amestecul ramas se fierbe cu 300 ml de apa timp de cinci minute. Cele doua preparate se combina si se recomanda consumul unui litru din acest amestec.

sursa: mai multe pe exclusivenews.ro/un-adevarat-elixir-medicinal-curata-stomacul-si-reduce-grasimea-din-ficat/ Loc de comentat https://www.facebook.com/v10.0/plugins/comments.php?

“Conținutul articolelor este doar informativ și nu poate inlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.”

error: Content is protected !!