Maica Siluana: Să-L rogi pe Dumnezeu să te lase! La fiecare ţigară zi:

Maica Siluana: Să-L rogi pe Dumnezeu să te lase! La fiecare ţigară zi:
„Lasă-mă Tu de fumat, Doamne!”

Să-L rogi pe Dumnezeu să te lase. Să zici: „Doamne, uită-te la mine. Nu pot! Lasă-mă Tu de fumat!”, şi o să vezi minuni. Prima întâlnire de dragoste între Dumnezeu şi om este cuvântul nu pot. Cât timp vei spune pot, eşti departe de Dumnezeu.

Nu pot! Gata! Ai să auzi continuarea: „Fără Mine nu puteţi face nimic!” Atunci nu te vei mai ruga: „Doamne, ajută-mă să mă las de fumat!”, că asta înseamnă: „Eu pot, dar cu oleacă de ajutor, aşa… Dacă Tu mă ajuţi, eu pot”.

Nu așa, ci „Doamne, nu pot, lasă-mă Tu!” La fiecare ţigară zi: „Lasă-mă Tu de fumat, Doamne!” Şi pune-o la loc în pachet.

Ai să suferi, vei face febră. Sevraj se numeşte suferinţa pe care o înduri când nu mai dai organismului drogul cu care este învăţat. Dar vei birui, că eşti născut pentru bucuria Biruitorului. (Monahia Siluana Vlad)
***

„Părinte Porfirie, cum să mă las de fumat?”

De fiecare dată când îţi vine să fumezi, spune „Doamne, miluieşte-mă!”. Rugăciunea către Hristos este soluţia oricărei probleme.

Unui fumător i-a spus Părintele:

‒ Ţigara n-a făcut niciodată nimănui bine. Dimpotrivă, aduce cancer şi alte boli. Lăsaţi-o imediat!

‒ Cum să mă las de fumat? Am încercat de câteva ori, dar nimic!

‒ De fiecare dată când îţi vine să fumezi, spune Doamne, miluieşte-mă! Rugăciunea către Hristos este soluţia oricărei probleme. Vezi că până şi papagalul ăsta frumos pe care-l am în cameră a învăţat să zică Doamne, miluieşte-mă! (Sfântul Părinte Porfirie)
***

Fumatul în timpul sarcinii — otravă administrată cu inconștiență copilului

Când femeia fumează, copilul ei este, metaforic vorbind, zăvorât într-un uter plin cu nicotină. Inima îi bate mai repede; el „tuşeşte”, se înăbuşă din pricina lipsei acute de oxigen şi a otrăvirii cu produşii de descompunere ai nicotinei.
Există dovezi convingătoare cu privire la influenţa negativă a fumatului asupra dezvoltării copilului. Nu degeaba Biserica echivalează fumatul cu o sinucidere lentă sau, cel puţin, cu o tentativă de sinucidere lentă. Faţă de cei din jur, fumătorul devine un ucigaş involuntar. Când femeia gravidă se află într-o încăpere plină cu fum de ţigară, chiar fară să fumeze ea însăşi, prin aerul inspirat chinuie copilul.

Când femeia fumează, copilul ei este, metaforic vorbind, zăvorât într-un uter plin cu nicotină. Inima îi bate mai repede; el „tuşeşte”, se înăbuşă din pricina lipsei acute de oxigen şi a otrăvirii cu produşii de descompunere ai nicotinei.

Rezultatul? Avorturi, întârzierea dezvoltării intrauterine, ruperea prematură a apelor şi dezlipirea prematură a placentei, naşteri premature, naşteri de copii morţi. După datele savanţilor americani, la gravidele care fumează sub un pachet de ţigări pe zi riscul morţii fătului creşte cu 20%, la cele care fumează peste un pachet de ţigări pe zi — cu 30%.

Nu s-a reuşit să se stabilească dacă există o limită inferioară a numărului de ţigări fumate, sub care produsul de concepţie să nu fie supus la risc. În Statele Unite şi în Marea Britanie, o treime dintre nou-născuţii cu greutate scăzută aparţin mamelor fumătoare. Copiii acestora sunt foarte sensibili la boli ale aparatului respirator, inclusiv la cancer. Probabilitatea morţii subite este dublă. (K. V. Zorin)
Surse: Doxologia.ro

error: Content is protected !!