GRÂU ÎNCOLŢIT, cu MIERE – leac miraculos pentru renaşterea organismului

În terapia naturistă, grâul germinat a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri ca leac miraculos pentru renaşterea organismului, prin stoparea evoluţiei unor boli grave şi chiar vindecarea acestora.

Grâu încolţit – metodă Valeriu Popa

Se cumpără grâu din ultima recoltă, care se cerne prin sită, iar joi dimineaţa la ora 6 se pune la încolţit 1 kg. de grâu, într-o oală smălţuită, cu o capacitate de 5 litri. Se spală cu apă rece până se obţine o apă curată.

Oala se umple cu apă limpede şi se pune într-un loc ferit. La orele 14 şi 22 se scurge apa în care a stat grâul şi se spală din nou, până când apa devine din nou curată. Oala se umpe din nou şi se lasă la o parte.

Vineri, la ora 6, se scurge apa, iar grâul se transferă în strecurătoare. Strecurătoarea se pune sub un jet de apă, iar în timpul spălării (care durează câteva secunde) grâul nu se amestecă. O astfel de spălare se repetă din 8 în 8 ore, la orele 6 – 14 – 22, până iese embrionul (colţul) de 2 mm. şi rădăcinile de 5 mm. (sâmbătă, la prânz, sau seara, cel mai târziu).

După obţinerea mărimii embrionului şi a rădăcinii, grâul se pune în sticle de lapte, care se vor acoperi cu dopuri şi care se păstrează la frigider.

Este bine de ştiut că dintr-un kilogram de grâu se poate obţine 1,5 kg. de grâu încolţit, cantitate suficientă pentru o săptămână.

Pentru a fi mărunţit, grâul încolţit se dă prin maşina de tocat, după care se amestecă cu miere lichidă, naturală, provenită din surse de încredere.

Doza de grâu consumată zilnic:

  • Adulţi: 3 – 6 linguri
  • Copii cu vârste între 7 – 14 ani: 1 – 2 linguri
  • Copii cu vârste între 2 – 6 ani: 1 – 3 linguriţe

Administrarea germenilor de grâu se face dimineaţa, pe stomacul gol. Primele efecte ale curei  se observă după 3 – 4 săptămâni, stabilizarea acestora (efectelor pozitive) apărând, însă, după 2 – 3 luni şi respectiv 6 – 12 luni în cazul persoanelor care suferă de afecţiuni grave sau în cazul persoanelor devitalizate.

Indicaţii terapeutice ale curei

Cura cu grâu încolţit este recomandată în: tratamentul întârzierilor de creştere la copii; boli de piele (acnee, eczeme, afecţiuni infecţioase recidivante); îmbătrânire, îmbătrânire prematură; afecţiuni hepatice; subponderalitate (are efect reglator asupra greutăţii corporale).

La femei, cura mai este indicată în cazurile de estompare a caracterelor feminine (talie îngustă, voce subţire, lipsa pilozităţilor (părului) din zona abdomenului, etc.).

Cura poate fi urmată de către persoanele cu tromboflebită; arterită; tumori ale stomacului, tumori în general; cancer; afecţiuni oculare; afecţiuni respiratorii recidivante; impotenţă şi sterilitate masculină; amenoree, dismenoree; anemie, lipsă de calciu şi magneziu; dureri de cap, migrene; insomnie.

Contraindicaţii:

Cura cu grâu încolţit este contraindicată în dezechilibre cauzate de excesul de hormoni estrogeni în organism.

Acţiuni terapeutice ale curei

Primele efecte observate la cura cu grâu încolţit sunt:

  • oprirea căderii părului
  • mărirea sau refacerea acuității vizuale
  • îmbunătăţirea coordonării mişcărilor
  • întărirea dinţilor
  • înfrumuseţarea pielii
  • reglarea activităţii nervoase
  • mărirea vitalităţii

Sursa: https://www.pergamentul-sperantei.ro/grau-incoltit-cu-miere-leac-miraculos-pentru-renasterea-organismului/

error: Content is protected !!