Îmi frec picioarele cu usturoi 1 dată la 2 zile și nu-mi fac griji pentru sănătatea mea

Pentru a pune în practică, tăiați un cățel de usturoi în mai multe bucăți, așezați-le într-o pungă de plastic, apoi glisați punga pe picior. După câteva ore, vei surprinde beneficiile usturoiului.

Cheia constă în proprietățile alicinei. Oamenii de știință au descoperit că această substanță este capabilă să pătrundă în pielea umană și să călătorească prin corp, ajungând de oriunde din corp, chiar și pornind de la picior, până la cavitatea bucală.

Aplicarea usturoiului

Aproape toată lumea știe despre beneficiile usturoiului, dar folosesc acest medicament aromat, de regulă, numai atunci când este necesar să se întărească sistemul imunitar sau să se vindece răceala.

Usturoiul își datorează mirosul specific, precum și capacitatea de a ajuta la răceli, conținutului de antibiotic natural alicină.

Această substanță are proprietăți puternice antiinflamatoare, antibacteriene, imunostimulante și dezinfectante.

Un compus organic din usturoi este, de asemenea, capabil să scadă nivelul lipoproteinelor cu densitate scăzută din sânge, care este denumit popular „colesterol rău”.

De aceea, celor cărora le place să condimenteze mâncarea cu usturoi este mult mai puțin probabil să sufere de ateroscleroză și consecințele sale periculoase sub formă de infarct miocardic, accident vascular cerebral și alte patologii ale sistemului cardiovascular.

Alicina cu ușurință, fără a avea nevoie de un purtător special, trece prin membranele celulare și intră în sânge prin vasele subcutanate. Această proprietate stă la baza unora dintre utilizările neobișnuite ale usturoiului.

Compresele pentru răceala obișnuită

O metodă de tratare a răcelii cu ajutorul comprimatelor de usturoi a venit la noi din China. Deci, macinați șase căței de usturoi. Apoi încălzește cu un fier de călcat 2 șervețele din țesătură naturală și ungeți picioarele cu ulei de măsline.

Aplicați o compresă dintr-un șervețel înmuiat în usturoi la mijlocul piciorului. Asigurați  compresa de usturoi cu un  bandaj și puneți o șosetă deasupra. Faceți același lucru cu celălalt picior. Scoateți compresa după 20-25 de minute.

În acest moment, veți simți o senzație de arsură în picior și apoi, datorită alicinei, mirosul de usturoi va apărea în respirația voastră. Aceasta înseamnă că usturoiul a avut un efect pozitiv și curgerea nasului va dispărea în curând.

Frecare pentru articulații

Curățați 7-8 căței mari de usturoi, tăiați, turnați 0,5 litri de oțet de mere, adăugați o jumătate de pahar de vodcă, amestecați bine, sigilați bine și lăsați într-un loc răcoros și întunecat timp de 3 săptămâni, apoi strecurați-l.

Frecați articulațiile dureroase pentru a calma durerea și inflamația. Acest remediu este eficient și pentru entorse.

Remediu pentru durerile de urechi din usturoi

Usturoiul funcționează excelent în ameliorarea durerilor de urechi. Conține compuși care sunt absorbiți de piele și pătrund în urechea internă pentru efecte antiinflamatorii.

Pentru a aplica, zdrobiți doar un cățel de usturoi, înfășurați-l cu o cârpă moale și puneți-l în ureche timp de 30 de minute. Această procedură ameliorează durerea și favorizează recuperarea.

Nu pune usturoiul prea adânc în ureche. Nu folosiți o bucată de usturoi prea mică. După această procedură, fiți pregătiți pentru mirosul de usturoi.

Usturoi pentru ciuperci și calusuri

Usturoiul este un agent antifungic natural. Pentru a scăpa de ciupercă, puteți aplica ulei de usturoi amestecat în proporții egale cu alcool pe zona afectată. Compresele cu un amestec de usturoi și ulei de măsline sunt, de asemenea, eficiente.

Măști de față

Cu proprietăți antibacteriene, antifungice și antiseptice, Allicin este un ingredient esențial în îngrijirea pielii predispuse la acnee.

Pentru a pregăti o mască cu usturoi, mărunțiți trei căței de usturoi în gruel, amestecați-le cu două lingurițe de smântână, gălbenuș de ou, o lingură de suc de varză și o linguriță de ulei de migdale.

După aplicarea măștii pe piele, așteptați 15 minute și clătiți-o cu apă caldă. Înainte de a folosi masca, este important să vă asigurați că nu există reacții alergice ale pielii la usturoi.

Usturoiul este cel mai benefic atunci când este tocat. Concentrația maximă a alicinei este observată în usturoiul ras sau zdrobit, care a rămas în aer timp de aproximativ 10 minute. Această perioadă de timp este necesară pentru distrugerea celulelor denticulare și eliberarea alicinei.

error: Content is protected !!