Edeme, dureri și crampe musculare:
3 sateliți fideli ai vaselor „înfundate”.
Cum să le trataţi acasă?

Care e cel mai aprig dușman al colesterolului și trombilor și cel mai bun prieten al vaselor sanguine?11:12 , 11.02.2022

Seara aveţi picioare umflate? Tălpile se umflă, picioarele se îngroașă, rămân urme la glezne? E vorba de edem vascular, atunci când prin pereții vaselor înfundate și slăbite trece lichidul în țesutul înconjurător. Edemul e însoțit de dureri musculare și crampe – consecințele dereglărilor de circulație.

Toată lumea cunoaște că accidentul vascular cerebral și atacul de cord sunt consecințele vaselor sanguine înfundate cu colesterol. Bolile cardiovasculare. Cu toate acestea, puțini oameni își dau seama că este doar vârful aisbergului. Vasele „înfundate” cauzează apariția a 9 din 10 boli cronice care se presupune că sunt incurabile.

Cefalee, oscilații de tensiune. Aveţi dureri articulare, acestea pocnesc, vă vine greu să rotiţi gâtul, să îndoiţi spatele. Seara se umflă picioarele, iar dimineața – fața. Sunet de clopote în urechi. Vă amorțesc degetele, mâinile și picioarele sunt reci. Se înrăutăţeşte vederea. Se înrăutățește memoria. Nu mai aveţi puteri pentru nimic. Mulți vor spune că aceasta e bătrânețea. Dar nu-i adevărat.De ce vasele sanguine constituie 90% din sănătatea dvs.?Ce se depune pe pereții vaselor, în afară de colesterol?4 simptome vădite ale vaselor nesănătoase și încă 7 ascunseCum să vă curăţaţi vasele în siguranță la domiciliu?

La aceste întrebări am primit răspuns de la șeful catedrei de chirurgie vasculară a UNIVERSITĂȚII DE MEDICINĂ ȘI FARMACIE „CAROL DAVILA” din BUCUREȘTI, profesor, medic neurochirurg la Ovidiu Clinical Hospital, Doctor onorat al României, Mihai Șerban.

Dl. Mihai a efectuat mai mult de 100 mii de intervenții chirurgicale pe creier deschis. Cel mai tânăr pacient avea doar 2 zile.

Dl. Mihai are darul de a explica procesele complicate cu cuvinte simple. A scris 47 de cărți și ghiduri de studiu pentru persoanele fără studii în medicină. Este convins că vasele sanguine constituie 90% din sănătatea noastră, iar de faptul cât de curate sunt depinde starea noastră.

De ce vasele reprezintă 90% din sănătatea noastră?

– Dle. Mihai, ați afirmat de multe ori că vasele reprezintă 90% din sănătatea organismului. De ce?

– Care e cel mai mare organ din organismul uman? Puțini oameni cunosc. Chiar și studenții la medicină se greșesc. Numesc creierul, ficatul. Cei mai inteligenți spun că e pielea. De fapt, cel mai mare organ este sistemul vascular.

Am putea înconjura planeta de 2,5 ori

cu vasele a 1 om

Imaginează-ți. Dacă vom scoate toate vasele din corpul unui om și o să le legăm vom obține o panglică cu lungimea circa 100 mii km.

Ca să vă fie mai uşor de înțeles – lungimea ecuatorului constituie >40 mii km. Deci cu o panglică formată din vasele unui singur om putem înconjura planeta de 2,5 ori.

Ce ziceţi de această cifră?

Vasele nu sunt doar tuburi prin care circulă sângele. Este un organ unic și complicat, iar orice dereglare cauzează apariția unei boli.

Vase înfundate pe picioare – varice, se umflă des, senzație de greutate, îngheață sau din contra – senzație puternică de arsură a tălpilor. Călcâie crăpate. Dereglări de circulație – nu există protecția contra bacteriilor, apare micoza. Se îngroașă unghiile și se încarnează.

S-au înfundat vasele care hrănesc ficatul – steatoza hepatică. Imediat ce consumaţi bucate grase apare un râgâit amar.

Au slăbit și s-au înfundat vasele din articulații – se usucă cartilajele. Pocnesc și vă dor articulațiile, aveţi osteocondroză, apar herniile.

Vasele intestinului gros și-au pierdut elasticitatea – „înfloresc” nodurile hemoroidale.

Vasele ochilor – se înrăutăţeşte vederea, apar musculițe în fața ochilor. Se dezvoltă cataracta. Ochi înroșiți, ceea ce atribuim oboselii este de fapt o micro-hemoragie, rupturi ale celor mai mici capilare din ochi.

Dereglări ale circulației cerebrale – amețeli, zgomot în urechi și pierderea memoriei. Vi s-a întâmplat vreodată să intraţi la bucătărie și să uitaţi pentru ce aţi venit? Sau să nu vă vină cuvântul pe limbă. Acestea sunt simptomele înrăutățirii stării vaselor cerebrale.

Și sigur că hipertensiunea încununează această listă. Hipertensiunea este mama accidentului vascular cerebral și sora atacului de cord.

Vasele sunt sistemul nostru de alimentare, prin ele se mișcă viața. Dacă se blochează un traseu important, se oprește viața.

Vasele „înfundate” – foamea tuturor organelor.

Excesul de greutate are legătură directă cu vasele. Vasele înfundate de colesterol impun organelor foame, acestea nu le furnizează cantitatea necesară de substanțe nutritive. Creierul transmite mesajul „trebuie să mănânci”. Și omul mănâncă. Dar organele tot nu primesc cantitatea necesară de substanțe nutritive din cauza vaselor înfundate. Creierul semnalizează din nou că trebuie să mâncaţi și aceasta se repetă la nesfârșit.

De aici vine senzația permanentă de a mânca câte ceva, pofta de dulciuri și bucate grase, organismul are nevoie de calorii.

Atunci când colegii mei anunță pacienților: „Aveți hipertensiune din cauza excesului de greutate” ei confundă cauza și consecința. Hipertensiunea nu apare din cauza excesului de greutate, e invers.

Zicala „Fără sănătate nu e fericire” poate fi completată: „Sănătatea este imposibilă fără vase curate”

Iată de ce spun mereu: dacă doriţi o viață normală, curățaţi și restabiliţi sănătatea vaselor. Vasele curate vă asigură izbăvirea de 90% din bolile cronice, unele din ele fiind considerate „incurabile”.

Cu ce se mai înfundă vasele în afară de colesterol?

– Cunoaștem cu toții cât de periculos este colesterolul. Acesta înfundă vasele, subțiază lumenul, perturbând circulația. Dar nu e singurul responsabil de asta.

6,1 kg

– masa totală a impurităților care se adună în vase către vârsta de 50 de ani.

Colesterol

– Așa este. Plăcile de colesterol sau cum se mai numesc „plăci aterosclerotice” reprezintă aproximativ 65-70% din impuritățile vasculare.

Către vârsta de 50 ani în vasele organismului se adună până la 5 kg de plăci de colesterol. Depunerile de colesterol îngustează lumenul vaselor de 4-5 ori.

Imaginează-ți. Dacă dimensiunea normală a lumenului ar fi de diametrul unui deget, 5 kg de plăci de colesterol îngustează lumenul până la diametrul a 4 chibrituri.

Aceste plăci nu prezintă pericol pentru viață. Calitatea vieții scade, se ridică tensiunea, apar cefalee, dureri articulare, slăbiciuni și apatie. Masa de trombi care se acumulează în vase este cu mult mai periculoasă

Masa de trombi

Greutatea trombilor acumulată în vase este cu mult mai mică, „doar” circa 800 gr – 1 kg. Dar pericolul lor este instabilitatea. În orice moment trombul (cheag de sânge) se poate rupe și se îndreaptă în căutarea unei victime.

Un tromb mare blochează complet vasul-victimă. Se produce ischemia – organul încetează să fie alimentat de acest vas.

Accident vascular cerebral ischemic – blocarea vasului cerebral. Atac de cord – blocarea arterei cardiace. Ischemia ficatului, colapsul pulmonar, insuficiență renală. Hemoroizii nu sunt altceva decât ischemia vaselor rectului. Blocarea chiar și a vaselor mici ale picioarelor, în timp, duce la necroză – gangrenă.

Sărurile de calciu

Sărurile de calciu din vase – resturile de medicamente chimice și suplimente alimentare. În 50 de ani se acumulează circa 300-400 gr Cea mai mare cantitate de săruri de calciu se acumulează în vasele cerebrale.

Sărurile de calciu sunt periculoase din cauza structurii cristaline. La îngustarea instantanee se produce spasmul vasului, provocat de stres, efort fizic sau vreme, cristalul ascuțit poate să spargă peretele vasului. Ruperea unui vas cerebral poartă denumirea – accident vascular cerebral hemoragic.

4 simptome evidente ale vaselor nesănătoase și 7 ascunse

– Ce simptome denotă faptul că am vasele înfundate? Cum să înțelegem acel semnal al corpului „Curăță urgent vasele!”?

– Dacă aveţi peste 45 de ani și n-aţi luat niciodată nutraceutice pentru curățarea vaselor, vă garantez că aveţi probleme cu ele.

45 ani

este acel hotar după care e necesar să curețaţi vasele

Înfundarea vaselor cu colesterol, trombi, calcinarea este de fapt un proces natural de îmbătrânire. Alimentele contemporane, medicamentele, fumatul și alcoolul accelerează procesul de „depunere” de 5-8 ori. Asta e realitatea în care trăim și pe care nu putem să o negăm.

Simptomul principal al murdăriei din vase

Dacă aţi fost diagnosticaţi cu Hipertensiune, puteți să vă opriţi de citit pentru că aceasta e regina vaselor bolnave.

Vă chinuie oscilațiile de tensiune? Este mereu mărită și trebuie să staţi pe pastile? Ei bine, trebuie să știţi că doar 30% din lumen s-a păstrat. Restul e sub depunerile de colesterol, cheaguri de sânge – trombi și săruri de calciu.

Prin urmare, cel mai mic stres, schimbarea vremii, furtuna magnetică afectează instantaneu bunăstarea persoanei. Tensiunea crește, aveţi senzația că vă bate un ciocan în cap, vă dor articulațiile.

4 boli cauzate de vase înfundate:

 • 1. Hipertensiunea;
  Tensiunea instabilă sau crescută, care e necesar să o coborâţi cu medicamente. Principalul simptom. Aţi fost diagnosticat cu hipertensiune? Vasele așteaptă să le curețaţi!
 • 2. Varicele;
  Vene urâte și umflate de pe picioare, senzație de greutate și durere, edem. Reziduurile de colesterol și trombii blochează valvele venoase. Treptat apar „steluțele” vasculare, care se transformă în timp într-o „rețea” vasculară. Așa se dezvoltă varicele.
 • 3. Hemoroizi;
  Înfundarea vaselor rectului care elimină sângele determină umflarea nodurilor hemoroidale. Iar depunerile din vasele care furnizează sângele contribuie la apariția fisurilor anale.
 • 4. Osteocondroza;
  Circulația deficitară în cartilaje. Cartilajele se întăresc și se uzează, n-au timp să se refacă. Nu se reînnoiesc și se usucă. Își pierd funcția de amortizare. Sărurile nu se spală și se depun incontrolabil, formând „cocoașa văduvei”.

7 simptome ascunse:

 • 1. Edem;
  Vasele înfundate nu reușesc să pompeze lichidul. Metabolismul apă-sare este perturbat. Seara picioarele se umflă atât de tare încât șosetele lasă urme adânci pe glezne. Față umflată și pungi sub ochi. Degetele de pe care nu mai puteți scoate inelele. Burta umflată vorbește despre edemul organelor interne.
 • 2. Zgomot în urechi;
  De la sunet slab până la urlet puternic care vă încurcă să vă concentraţi. Aceasta este o consecință a tensiunii crescute în vasele cerebrale care presează timpanele.
 • 3. Amețeli;
  Senzația de cap „beat”, episoadele subite de amețeli indică faptul că aparatul vestibular suferă foame. Deseori este afectat și auzul.
 • 4. Insomnie;
  Vă simțiţi somnoroşi și fără puteri, dar nu puteți adormi până la miezul nopții? Aceasta se întâmplă din cauza aprovizionării deficitare a hipofizei. Aceasta încetează să mai producă melatonină – hormonul somnului.
 • 5. Scăderea puterilor;
  Sunteţi lipsit de puteri. Nu aveţi chef de nimic. Nu vreţi decât să staţi tolănit și să mâncaţi. Aceasta se întâmplă atunci când organismul începe să economisească energia. Vasele înfundate împiedică transportul de hrană necesară pentru organe, iar organismul reduce activitatea până la minim ca să nu moară.
 • 6. Anomalii de vedere;
  „Musculițe” în fața ochilor, pete, văl și ceață. Simptomele insuficienței vasculare oculare
 • 7. Dureri articulare;
  Durere articulară când se schimbă vremea. Dimineața, în loc să vă treziţi voios și odihnit, vă simțiţi ca un invalid semi-paralizat, vă dor oasele. Aveţi nevoie de ceva timp ca să vă dezmorțiţi. E vorba de lichidul sinovial care-și pierde proprietățile și „încleie” articulațiile.

Aveţi cel puțin unul din aceste simptome? Articulațiile vă dau de știre că au nevoie de curățare și hrană.

Deseori, oamenii au concomitent câteva simptome în diferite combinații. Sau chiar toate odată.

Pacienții încearcă să trateze fiecare boală în parte. Pastile pentru tensiune, unguente pentru varice, supozitoare pentru hemoroizi, geluri pentru osteocondroză. Și, desigur, analgezice, analgezice, analgezice…

Pur și simplu aruncă o grămadă de bani în gaura farmaceutică. Deoarece există o singură cauză a tuturor bolilor – obstrucție vasculară. E necesar să începeţi de aici, curățarea generală a vaselor.

Sursa:https://abouthealth27

error: Content is protected !!