Ce să faci dacă te doare capul, ai zgomot în urechi și îți amorțesc membrele?

Semne de distonie a vaselor cerebrale

Viorel Lucescu

Distonia vaselor cerebrale este o afecțiune patologică în care tonusul vaselor și circulația normală a sângelui în țesuturile creierului sunt perturbate. În acest articol, puteți citi despre cauzele, mecanismele și simptomele acesteia la apariția cărora este timpul să bateți alarma. Precum și despre complicațiile severe ale acestei boli insidioase și despre abordarea modernă a tratamentului disponibil tuturor.

Distonia vaselor cerebrale afectează performanța întregului organism. Din cauza alimentării insuficiente cu sânge a creierului, scade performanța generală, apare slăbiciune, iar sistemele importante ale corpului încep să funcționeze defectuos.

Simptomele inițiale ale distoniei vaselor cerebrale sunt:

 • Dureri de cap;
 • Zgomot în urechi;
 • Slăbiciune generală, apatie, somnolență;
 • Capacitate redusă de muncă;
 • Tulburări de somn, insomnie;
 • Dereglări de memorie;
 • Senzație de amorțeală la nivelul membrelor;
 • Edeme ale mâinilor și picioarelor;
 • Senzație de întuneric în fața ochilor;
 • Scăderea vederii;
 • ereglări hormonale în organism.

Distonia vaselor cerebrale este primul semn al „înfundării” totale a vaselor organismului cu colesterol, afecțiune numită ateroscleroză. Vasele creierului sunt cele mai delicate și subțiri, astfel încât acestea suferă în primul rând.

În baza tratamentului circulației sanguine a vaselor cerebrale se află curățarea vaselor întregului organism de reziduurile acumulate. Plăci de colesterol, trombi și săruri de calciu.

Cu ce pot fi curățate vasele de sânge acasă?

Restabilirea circulației sanguine și curățarea vaselor de sânge este un proces complex. Aceasta implică toate vasele corpului și îmbunătățește de multe ori calitatea vieții.

Aflați cum să vă curățați vasele de sânge, cum să scăpați de sute de boli „cronice” și cum să obțineți încă 20 de ani de viață sănătoasă din acest interviu detaliat.

 • Cât de periculoasă este distonia vaselor cerebrale?
 • Care sunt amenințările ignorării simptomelor?
 • De ce vasodilatatoarele prezintă pericol?
 • Care este legătura dintre vasele creierului, excesul de greutate, articulații și potență?
 • Cum putem restabili circulația sângelui și întări vasele de sânge de sine stătător?

La aceste întrebări ne-a răspuns șeful Catedrei de chirurgie vasculară a creierului a Academiei de Științe Medicale din Romania , profesor, neurochirurg practician, medic emerit din România, dl Nicolae Cupăreanu.

Dl Cupăreanu este considerat unul dintre cei mai buni neurochirurgi din lume. Este autorul unor tehnici chirurgicale unice, care sunt utilizate în întreaga lume.

Dl Cupăreanu este convins că speranța medie de viață în România poate fi mărită până la 89-93 ani, ca în țările dezvoltate. Dacă începem să explicăm pe larg cetățenilor importanța curățării vaselor după 40 de ani.

Cât de periculoasă este distonia vaselor cerebrale?

– Dl Cupăreanu, ce simptome ar trebui să ne atragă atenția în primul rând?

– În stadiul inițial, distonia vaselor cerebrale se manifestă nepronunțat. Majoritatea nu acordă atenție simptomelor, iar simptomele în sine apar, apoi dispar.

Primele semne ale tulburării circulației cerebrale:

 • Zgomotul din urechi care apare fără motiv
 • Musculițe în fața ochilor
 • Senzație de amorțeală a degetelor și a feței
 • Dureri de cap în regiunea frunții și tâmplelor
 • Salturi bruște ale tensiuni (se întunecă în fața ochilor la schimbarea bruscă a poziției corpului)
 • Îngheață picioarele și mâinile

Odată cu deteriorarea vaselor de sânge, se dezvoltă unele boli cronice permanente:

 • Hipertensiune arterială
 • Dureri articulare, musculare, crampe la nivelul membrelor
 • Tahicardie
 • Varice și tromboză venoasă
 • Slăbirea potenței, mărirea prostatei la bărbați
 • Încetinirea metabolismului și afectarea metabolismului grăsimilor

În pofida faptului că nu este o boală „acută”, deteriorarea circulației sanguine a creierului este foarte insidioasă. În cele din urmă, mai devreme sau mai târziu, aceasta duce la accident vascular cerebral, dar până atunci torturează omul, ucigând încet funcțiile vitale ale organelor și provocând un întreg buchet de diferite boli.

Toate aceste boli sunt consecințe. Consecințe ale aterosclerozei vasculare, depunerii pe pereții vaselor a plăcilor de colesterol și a trombilor. Spre regret, doar persoane unice de la noi acordă atenție curățării vaselor, continuând să sufere ani de zile și să bea pastile inutile pentru bolile lor cronice.

– Da, din păcate, oamenii noștri nu sunt informați despre importanța curățării vaselor.

– Nu e vina lor. Despre ce putem vorbi când 99 din 100 de medici români nu au auzit nimic despre nutraceutice și necesitatea utilizării lor pentru curățarea vaselor de sânge.

În țările dezvoltate: SUA, Canada, Japonia, Elveția timp de 11 ani a fost legiferat să fie oferite nutraceutice o dată la 4 ani fiecărui cetățean după 40 de ani. Pe alocuri gratuit, pe alocuri din contul asigurărilor medicale. Acest lucru este controlat de stat.

Care sunt amenințările ignorării simptomelor?

– Ce se întâmplă dacă ignorați simptomele „înfundării” vaselor și tratați numai bolile evidente?

Bolile vor progresa, în pofida oricărei terapii medicamentoase. Da, ele pot fi „atenuate” cu pastile, puteți merge la chirurgi, dar cauza nu dispare nicăieri.

Și cu cât mai multe reziduuri se acumulează în vase, cu atât vor fi mai grave consecințele.

La înfundarea vaselor cerebrale de grad mediu sau mediu-sever, apar următoarele patologii:

Cu un grad sever de contaminare a vaselor, cel mai adesea pot avea loc accident vascular cerebral și paralizie totală sau parțială.

De ce vasodilatatoarele prezintă pericol?

– Este adevărat că vasodilatatoarele fac mai mult rău decât bine?

— Da. Medicamentele vasodilatatoare sunt bune pentru situațiile de urgență. Administrarea lor frecventă creează o sarcină uriașă asupra pereților vaselor.

Sărmanele vase suferă foarte mult din cauza „straturilor” acumulate de colesterol, care corodează pereții epiteliului, făcându-l mai subțire. Iar vasodilatatoarele dilată vasele de sânge, creând o suprasolicitare a pereților. Dacă în acest moment vasul nu rezistă și se rupe, atunci are loc un accident vascular cerebral.

Din acest motiv, vă sfătuiesc foarte atent să luați medicamente vasodilatatoare și numai în cazuri excepționale.

Care este legătura dintre vasele creierului, excesul de greutate, articulații și potență?

– De ce, în cazul dereglării circulației sanguine a creierului, femeile adesea se îngrașă, bărbații pierd „puterea” și fac prostatită, iar articulațiile și coloana vertebrală încep să se distrugă?

– Când vasele creierului sunt „înfundate” din cauza plăcilor, atunci acesta primește mai puține substanțe nutritive. În fiecare an, după vârsta de 40 de ani, creierul primește cu 5% mai puține substanțe nutritive.

Prin urmare, până la vârsta de 50 de ani, alimentarea creierului se înrăutățește în jumătate.

Ce face creierul atunci când nu primește suficiente substanțe nutritive?

1. El crede că suntem înfometați și ne impune să mâncăm.

Dar, indiferent cât de mult mâncați, vasele înfundate nu permit livrarea cantităților suficiente de substanțe nutritive către creier. Dar acestea trebuie duse undeva. Și corpul le pune la păstrare, apar depuneri de grăsime.

2. În modul „foame”, creierul crede că murim, prin urmare, dezactivează funcțiile „inutile” pentru supraviețuirea organismului.

Funcția de reproducere nu este necesară pentru un creier înfometat, astfel încât funcția de potență și libidoul scad. Scade producția hormonului masculin testosteron. Aceasta, la rândul său, provoacă o creștere în dimensiuni a prostatei și dezvoltarea prostatitei.

Funcția de recuperare este foarte consumatoare de energie și creierul o „dezactivează” până la vremuri mai bune. Țesuturile articulațiilor nu mai regenerează: cartilajul, oasele, scade producția de lichid sinovial (lubrificator articular). Apar dureri articulare, osteocondroză, artrită.

Sursa:https://ryhibao.ru/landers/ro

error: Content is protected !!