Spune ADIO durerilor de ARTICULAȚII !!!

Articulațiile sunt acele zone ale corpului uman prin care se unesc oasele, totodată ele fiind responsabile de susținerea corpului și de realizarea mișcărilor. Dacă articulațiile sunt afectate, fie din cauza unei lovituri, traumatism, fie ca urmare a unei boli articulare, apar durerea și rigiditatea. Durerea articulațiilor se numește în termeni medicali artralgie și poate fi, inclusiv, o consecință a înaintării în vârstă cauzată de uzura cartilagiilor. Cele mai afectate tipuri de articulații ale corpului sunt articulația genunchiului, a gleznei, articulațiile mâinii și umerilor și articulațiile șoldurilor.

Tratamente pentru durerile de articulații

Durerile de articulații se tratează din mai multe direcții, atât cu medicamente, cât și cu ajutorul remediilor și terapiilor alternative, însă este important ca medicul să depisteze întocmai care este cauza reală a artralgiei. Cele mai bune tratamente pentru articulații dureroase sunt:

 • unguentele cu efect analgezic care se aplică prin masaj ușor pe zona dureroasă
 • administrarea medicamentelor antiinflamatoare
 • administrarea calmantelor și analgezicelor
 • injecții cu steroizi, cortizon
 • suplimente alimentare pentru articulații

REMEDII NATURISTE PENTRU DURERILE DE ARTICULAȚII

În completarea tratamentelor clasice sunt recomandate remediile naturiste, efectul acestora fiind remarcabil, mai ales că în majoritatea cazurilor este vorba de afecțiuni de natură cronică:

 • băile cu apă caldă în care s-a dizolvat sare amară sau sare Epson sunt un remediu excelent pentru durerile de articulații
 • masajul zonei dureroase cu uleiuri esențiale de eucalipt, mentă, cuișoare, salvie
 • fizioterapia, kinetoterapia, acupunctura si tratamentele balneare, băile termale și băile de nămol
 • compresele calde cu sare, ceaiul concentrat de ghimbir sau de schinduf sunt o altă alternativă de tratament pentru dureri articulare care dă rezultate rapide
 • compresele reci cu gheață, cu ghimbir ras, ceapă feliată, usturoi zdrobit sau frunze de varză crude s-au dovedit a fi remedii eficiente în tratarea durerilor de articulații, mai ales dacă acestea provin în urma loviturilor sau a inflamațiilor
 • stretching-ul și odihna sunt remedii eficiente pentru îmbunătățirea mobilității articulațiilor.

Prevenirea durerilor de articulații

Durerile de articulații pot fi prevenite prin abordarea unui stil de viață sănătos și echilibrat. Menținerea greutății în limite normale este primul pas în prevenție, iar persoanele supraponderale sau obeze sunt sfătuite să slăbească. Pe de altă parte, pentru a preveni traumatismele articulațiilor este necesar ca persoanele care practică sport să poarte echipament  de protecție adecvat. De asemenea, exercițiile trebuie executate corect, iar antrenamentele foarte dure trebuie făcute cu multă responsabilitate, de preferat în compania unui instructor, cel puțin la început.

Alimentația este, de asemenea, importantă în menținerea sănătății articulațiilor și aceasta trebuie să fie bogată în fructe, legume, cereale integrale, proteine și lactate, dar și pește, grație conținutului ridicat de acizi grași Omega, esențiali pentru articulații mobile și rezistente. Totodată, punctăm că fumatul și alcoolul pot conduce în timp la degradarea articulațiilor, fiind factori de risc în apariția artritei și a gutei.

Mișcarea fizică ușoară este un bun remediu nu doar în tratarea durerilor de articulații, cât și în prevenirea acestora. Un aspect care trebuie luat în calcul este poziția corpului. Persoanele care stau mult la birou sau în picioare și nu adoptă poziția corectă riscă să aibă probleme cu gâtul, spatele, șoldurile și coloana vertebrală.

error: Content is protected !!