SEMINȚELE DE DOVLEAC – Leac naturist împotriva cancerului și diabetului

Dovleacul este o legumă pe care ar trebui să o incluzi neăparat în dieta ta. Este o reală sursă de vitamine și sănătate și te ajută să previi și să vindeci foarte multe afecțiuni. Semințele de dovleac în mod special reprezintă un real elixir pentru sănătate și au foarte multe beneficii cum este și conținutul de fosfor, mangan, magneziu, fier și cupru, vitamina K și zinc.

Dacă sunt consumate crude, sau în combinație cu alte ingrediente, semințele de dovleac te pot ajuta să ai o sănătate imbatabilă.Semințele de dovleac sunt semințe verzi comestibile, de formă ovală și plată. Nu ar trebui să fie aruncate atunci când sunt scoase din interiorul unui dovleac. Semințele pot fi curățate și coapte, fie simple, fie cu alte condimente, pentru o gustare delicioasă dar și nutritivă.

Beneficiile acestora

  • Reglează tensiunea arterială
  • Benefice pentru inimă și împotriva bolilor cardiovaculare
  • Tratează insomnia
  • Ajută la prevenirea cancerului
  • Previn osteoporoza
  • Au efect antidiabetic

Mențin inima sănătoasă

Graţie conţinutului bogat în acizi graşi Omega-3, seminţele de dovleac sunt de ajutor şi pentru prevenirea bolilor de inimă. Aceste seminţe reduc nivelul colesterolului „rău”, îmbunătăţesc circulaţia sangvină şi împiedică formarea plăcilor de aterom, care duc la apariţia aterosclerozei. De asemenea, prin conţinutul de potasiu, aceste seminţe normalizează tensiunea arterială.

Pentru efectul protector cardiac se poate face o cură de o lună, în cadrul căreia se consumă zilnic 80 de seminţe de dovleac crude (cura se poate repeta de trei ori pe an).

Au efecte antidiabetice

Studii recente realizate pe animale au demonstrat că semințele de dovleac pot ajuta la reglarea nivelului de insulină din organism și prevenirea complicațiilor diabetice.

Previn insomnia

Semințele de dovleac sunt o sursă bogată de triptofan, un aminoacid folosit pentru tratarea insomniei cronice. Deoarece organismul îl transformă în serotonină, hormonul „relaxant”, iar melatonina, „hormonul somnului”.

Rețeta

Dacă ai probleme cu somnul, poți încerca rețeta cu decoct din semințe de dovleac deoarece are un efect sedativ. Pentru a-l prepara, ai nevoie de o linguriță cu semințe nedecojite și pisate, care se pun într-un bol cu 250ml de apă și se lasă la fiert timp de 5 minute. Decoctul se consumă la temperatura camerei, îndulcit cu miere, înainte de culcare. Se recomandă o cură de 2 săptămâni.

Susţin sistemul imunitar

Pe lângă zinc şi fier, ambele vitale pentru funcţionarea imunităţii, seminţele de dovleac posedă şi proprietăţi antifungice şi antivirale. De asemenea, nu sunt deloc un declanşator comun al alergiilor şi intoleranţei.

Previn osteoporoza

Studiile realizate de-a lungul timpului au demonstrat că persoanele care le consumă cu regularitate au un risc mai scăzut de a suferi de osteoporoză.

Ceai din semințe de dovleac – Rețetă terapeutică

Se macină 2 linguri de semințe cu coajă cu tot printr-o râșniță și apoi se pun la fiert într-o cană cu apă. Ceaiul se fierbe 15 minute. Se beau câte 2-3 căni pe zi, până la atenuarea simptomelor. Datorită aportului de zinc, un mineral valoros pentru sănătatea prostatei, semințele de dovleac sunt indicate în toate afecțiunile acestei glande.

error: Content is protected !!