Dieta cu caise: pentru hipertensiune, sistem nervos şi digestie

Dieta cu caise

A venit vremea acestot fructe micuțe, pufoase și extrem de delicioase și sănătoase. Ce nu ştiai însă, este că pe lângă hidratare, vei avea parte şi de o mulţime de alte beneficii din partea acestora.

Ce beneficii are o cură cu caise:

O cură de două săptămâni, în care mănânci 500 g de caise zilnic, te va revigora şi-ţi va face plinul de vitamina A şi de oligoelemente.

Au efect antidepresiv

Caisele au un conţinut foarte ridicat de potasiu şi de vitamina C şi tocmai de aceea sunt bune pentru a trata astenia, depresia, insomnia şi oboseala cronică.

O cură cu aceste fructe te revigorează şi îţi tonifică sistemul nervos.

Ajută digestia dificilă

Deseori medicii recomandă caisele în afecţiunile digestive, în special în cazul constipaţiei cronice. Calităţile diuretice şi laxative ale caiselor se datorează conţinutului ridicat de celuloză şi de pectină.

Dacă ai o digestie dificilă, bea în fiecare dimineaţă un pahar de 200 ml cu suc proaspăt de caise, pe stomacul gol.

Scad febra mare

Dacă ai febră mare, cauzată de o răceală sau de o insolaţie, sucul de caise are un puternic efect antitermic.

Îl amesteci cu două linguriţe de miere şi îl bei în reprize mici. Substanţele active din caise scad febra şi elimină toxinele din organism.

Sunt un bun leac pentru anemici

Caisele au un conţinut foarte ridicat de fier şi de vitamina A, de aceea sunt recomandate celor care suferă de anemie, copiilor care au rahitism şi adolescenţilor care se confruntă cu probleme de creştere.

În cazul acestor afecţiuni, cura trebuie să dureze o lună, pentru a obţine rezultate vizibile.

Proprietăţi

  • 27 kcal/ 100 g
  • vitamina A: 3-4 mg
  • vitamina E: 0,7 mg
  • vitamina C: 7 mg
  • magneziu: 315 mg
  • fier: 0,6-0,8 mg

Sâmburii caiselor-leac antiviral

Asemănători cu migdalele, sâmburii de caise sunt un excelent leac contra infecţiilor virale şi bacteriene, întărind sistemul imunitar. Sâmburii sunt bogaţi în proteine, vitamine şi în acizi graşi, substanţe care îţi apără organismul de microbi şi de alţi factori nocivi.

Nectar de caise

Ingrediente: 2 kg caise; 100 g miere

Preparare: Pentru acest nectar, alegi caise moi, zemoase şi bine coapte. Opăreşti caisele în apă clocotită, le cureţi de coajă şi de sâmburi şi le mixezi ­într-un blender până obţii un nectar foarte fin. Îl amesteci cu mierea şi-l ţii la frigider 2-3 zile. Bei câte un pahar de nectar dimineaţa, la micul dejun.

Recomandări: constipaţie, stări febrile, anemie.

Desert cu caise

Ingrediente: 500 g caise; 2 banane; 50 g stafide; 200 g pepene galben; 3 linguri miere

Preparare: Cureţi caisele de sâmburi şi bananele de coajă şi le tai cubuleţe. Înmoi stafidele în apă fierbinte, apoi le adaugi peste fructele tăiate împreună cu pepenele galben tăiat bucăţele. Pui şi mierea şi amesteci salata de fructe.

error: Content is protected !!