Dacă un cuplu nu are copii, ar fi bine să aștepte o perioadă până să adopte?

Este o dragoste extraordinară dragostea pentru un copil care n-are părinți! Și trebuie să învățați asta, cum să deveniți părinții unor copii care mai au și alți părinți. Nu există rețetă, să te grăbești sau nu, ci pur și simplu dacă amândoi sunteți de acord și dacă și copilul vine…

Dacă un cuplu nu are copii, ar fi bine să aștepte o perioadă până să adopte copii?

Depinde de situație și depinde de inima lor. Dacă inima voastră dorește asta și se ivește și ocazia, adică se fac niște demersuri (și uneori când suntem împliniți pentru asta parcă demersurile sunt foarte simple), vine de la sine. Și piedicile care apar obiectiv sunt uneori o pregătire a noastră, o amortizare a vântului, ca să mai luăm aminte și să ne pregătim. Este o dragoste extraordinară dragostea pentru un copil care n-are părinți! Și să învățați asta, cum să deveniți părinții unor copii care mai au și alți părinți.

Nu există rețetă, să te grăbești sau nu, ci pur și simplu dacă amândoi sunteți de acord și dacă și copilul vine… Apoi, să știți că înfierea este și un act în biserică, se face o rugăciune prin care chiar deveniți părinți.

(Fragment din Conferința „Treptele iubirii – de la prietenie la căsătorie” susținută de Maica Siluana Vlad la Iași, 23 noiembrie 2017. Partea a II-a – Întrebări.

error: Content is protected !!