Maica Siluana: Să faci aceste 4 lucruri seara! 1. Să zici așa: Doamne, Îţi mulţumesc şi Te binecuvântez pentru că astăzi… După punctul 4, spui ce dorinţe ai tu pentru mâine!

Maica Siluana: Să faci aceste 4 lucruri seara! 1. Să zici așa: Doamne, iţi mulţumesc şi te binecuvântez pentru că astăzi… După punctul 4, spui ce dorinţe ai tu pentru mâine!

Rugăciunea de seară în 4 paşi – Citește și pune în aplicare și bine îți va fi!
1. „Doamne, iţi mulţumesc şi te binecuvântez pentru că astăzi…

şi fiecare spune ce motive are să-i mulţumească şi să-L binecuvânteze pe Dumnezeu pentru ziua respectivă.

2. „Doamne, ajută-mă să iert cum ierţi Tu, vino Tu în mine şi iartă pe…”

şi punem pe cei pe care avem a-i ierta pentru ziua respectivă, care ne-au greşit nouă în ziua respectivă, mai mult sau mai puţin. Noi credem că nu este important, dar orice privire sau orice strâmbătură poate să ne rănească şi este bine să iertăm.

Și, de-abia după aceea, pentru că aşa ne învaţă Dumnezeu în rugăciunea „Tatăl nostru”, zicem:

3. „Doamne, iartă-mă pe mine pentru că…”,

4. şi apoi, la ultimul punct: „Doamne ajută-mă, că mâine…”,

şi spunem ce dorinţe avem noi pentru mâine.

(Monahia Siluana Vlad)
***

Programul de rugăciune și lectură al tinerilor ‒ Maica Siluana Vlad
„La tinerețe e bun un program, dar mai ales este folositor să-ți asculți ritmul trupului tău, ritmul firii tale și ritmul pe care l-a pus Dumnezeu în creație: dimineață, seară, și dacă ascultăm acest ritm, atunci vom putea să ne bucurăm și de tinerețe, și de prezența lui Dumnezeu și să facem acel mult pe care ni-l cere tinerețea. ”
Maica Siluana, vă rugăm să ne spuneți, aveați un program special de rugăciune sau lectură în tinerețe?

Aveam program de lectură, citeam în fiecare noapte, dormeam, de multe ori, o noapte pe săptămână, și nu, nu mă rugam, nu credeam că Dumnezeu există. Căutam bucuria și am găsit-o mai târziu, am avut daruri multe pe care le foloseam rău, și daruri minunate care sunt defectele, care sunt talanții noștri, pe care m-am tot străduit atunci pe cale filosofică să le transform în calități, în virtuți, și nu mi-a ieșit. Și acum, de când L-am descoperit pe Dumnezeu, am văzut că El lucrează și mă trezesc cu câte un defect care începe să „miroasă” a calitate, și este o minune!

La tinerețe e bun un program, dar mai ales este folositor să-ți asculți ritmul trupului tău, ritmul firii tale și ritmul pe care l-a pus Dumnezeu în creație: dimineață, seară, și dacă ascultăm acest ritm, atunci vom putea să ne bucurăm și de tinerețe, și de prezența lui Dumnezeu și să facem acel mult pe care ni-l cere tinerețea. Iar dacă depășim o limită, nu este mare nenorocire, la tinerețe. Îmi pare rău că nu știu să vă spun cum este un tânăr credincios, decât dacă-mi spuneți cum sunteți dumneavoastră.
Sursa: Doxologia.ro.

error: Content is protected !!