Cum îmi pot ajuta viitoarea soție să se detoxifice de gelozie?

Să-i spui: „Iubito, eu nu sunt detox. Există tot felul de ceaiuri, pastile detox. Eu nu sunt sirop detox. Eu sunt prietenul tău, te apreciez pentru…, pentru…, pentru…, dar iubirea ta este o boală de care te rog să te vindeci prin lepădare, prin vindecare, și-ți dau un timp. Te aștept șase luni sau trei luni sau șase zile”, sau cât crezi tu de cuviință, altminteri nu se lasă maică.

Maică, cum îmi pot ajuta viitoarea soție să se detoxifieze de gelozia la care a ajuns în urma experiențelor anterioare?

Cred că o poți ajuta despărțindu-te de ea. Să-i spui: „Iubito, eu nu sunt detox. Există tot felul de ceaiuri, pastile detox. Eu nu sunt sirop detox. Eu sunt prietenul tău, te apreciez pentru…, pentru…, pentru…, dar iubirea ta este o boală de care te rog să te vindeci prin lepădare, prin vindecare, și-ți dau un timp. Te aștept șase luni sau trei luni sau șase zile”, sau cât crezi tu de cuviință, altminteri nu se lasă, maică. 

Deci noi ca să ajungem să renunțăm la o dependență trebuie să ajungem la fundul sacului, spun alcoolicii. Ori dacă tu o întreții crezi c-o să-i treacă: „Uite, azi parcă a fost mai puțin geloasă, poate că totuși.. ”, dar de fapt îl întreținem pe cel care este dependent. Aceasta să vă fie tratamentul cât sunteți prieteni. 

De asta dă Dumnezeu această perioadă de cunoaștere și la mănăstire, de aceea ne dă această perioadă de punere la încercare înainte de punerea voturilor, pentru că dacă omul nu vrea să se detoxifice, nu vrea să se vindece, îi respectăm libertatea, altminteri și tu și copiii tăi și toată viața voastră va fi intoxicată cu această toxină. Dacă omul are de ales alege răul, omul pătimaș, omul căzut. Dacă tu îi pui o alternativă mai rea atunci o va alege pe cea bună. 

(Fragment din conferința ASCOR cu tema „Rolul femeii în familie și societate”, susținută de monahia Siluana Vlad. Evenimentul s-a desfășurat pe data de 8 Martie 2018 în Iași.

error: Content is protected !!