COARNELE – remediul “minune” necesar pentru dereglările glandei TIROIDEI și ale sistemului LIMFATIC (Vezi cum se prepară!)

Coarnele fac parte din categoria fructelor vindecătoare de toamnă, pe care le putem folosi la prepararea unor delicatese sănătoase, precum marmeladă, sirop, compot sau lichior (cornată).

Sunt foarte gustoase când sunt coapte bine. Asemenea măceșelor, coarnele sunt foarte bogate în vitamina C, depășind cantitatea regăsită într-o lămâie.

Coarne

Aceste fructe ne pot oferi cantități importante de calciu, magneziu, fier și antioxidanți. Sunt în mod deosebit bogate în antocianini, pigmenți din grupul flavonoidelor care au fost asociați cu protecția împotriva bolilor cardiovasculare, a cancerului și a tumorilor, reducere inflamațiilor și îmbunătățirea memoriei.

Coarnele pot fi consumate crude, ca atare, sau uscate și folosite la diferite preparate medicinale. Au proprietăți tonice, antimicrobiene și antipireptice (reduc febra).

Se remarcă îndeosebi efectelor lor imunostimulatoare și anti-anemice. Coarnele sunt recomandate în afecțiunile gastro-intestinale (diaree, crampe, limbrici) și tulburările glandelor endocrine. Consumul lor ajută de asemenea la pierderea în greutate și la drenarea limfei.

După recoltare, coarnele se lasă la uscat într-un loc însorit, apoi se păstrează în pungi de hârtie. Din coarnele uscate se poate prepara un remediu bun împotriva hipotiroidiei și a dereglărilor sistemului limfatic.

Prepararea

– Puneți 1 lingură de coajă de corn (culeasă la sfârșitul lui octombrie) și 1 lingură de fructe uscate la înmuiat în 250 ml de apă rece.
– Așteptați 3 ore, apoi strecurați și păstrați maceratul deoparte.
– Plantele rămase se pun apoi la fiert 5 minute cu încă 250 ml de apă.
– Se amestecă apoi cele două extracte și se strecoară.
– Cantitatea de ceai rezultat se bea pe parcursul unei zile, cu înghițituri mici.
– Se poate face o cură de 10 zile, cu posibilitatea de a o repeta după o pauză de 2 luni.

error: Content is protected !!