Am ciuperca – acum ce fac? Tratamente naturiste pentru ciuperca unghiei

Daca te trezesti ca ai un caz de ciuperca a piciorului, sunt cateva moduri naturale de a opri dezvoltarea ei – in special daca actionezi inainte de afectarea intregului pat unghial.
Odata ce patul unghial este compromis, tratamentul trebuie sa continue pana la cresterea unei unghii noi, iar aceasta poate lua pana la un an la unii oameni. Unicul motiv pentru care majoritatea tratamentelor esueaza, este ca pacientii nu le continua destul de mult timp.

Tratamentele conventionale precum medicatiile antifungice sunt disponibile sub forma de pilule, sau creme/unguente cu aplicare locala si sunt aplicate pe unghii si zonele afectate. O optiune populare este cea a tratamentelor laser, si s-au dovedit eficiente in tratarea infectiilor prin omorarea fungilor cu caldura. Medicii de specialitate pot sa inlature chirurgical o unghie infectata sau o bucata din ea.

Exista totusi un numar de remedii naturale impotriva ciupercii piciorului, si care sunt validate si prin relatari ale pacientilor si prin dovezi stiintifice. Aici sunt cinci dintre ele de luat in considerare:

Argint coloidal

Argintul coloidal are un puternic efect antibacterian si poate fi folosit atata intern cat si extern. S-a constatat ca argintul coloidal, utilizat ca pansament local, este eficient in tratarea ciupercilor si a altor probleme ale pielii precum: arsuri, zgarieturi, cicatrici, eczeme. Acesta are efect antibacterian si ajuta la vindecarea mai rapida a leziunilor pielii. Datorita actiunii sale antifungice, poate reprezenta un tratament alternativ al micozelor. 

Ulei de cimbru

Uleiul de cimbru a fost utilizat in scopuri medicinale de mii de ani. Are o actiune antimicrobiana si antioxidanta care l-au facut o alegere foarte bun pentru infectiile pielii, ca si pentru cele fungice ale unghiei. Aplica niste ulei de cimbru pe zona infectata de doua ori pe zi, pana la disparitia infectiei.

Otet din cidru de mere

Otetul din cidru de mere poseda proprietati puternic antifungice, antibacteriene si antivirale, ceea ce il face atat de eficient pentru asa de multe afectiuni. Poate fi utilizat pentru a ajuta impotriva infectiei fungice in doua moduri: poti bea 2 linguri de otet amestecate cu 235 ml de apa de trei ori pe zi pentru a echilibra pH-ul, si de asemenea sa masezi de trei ori pe zi o mixtura de 2 linguri de otet si o lingura de apa pe unghia infectata.

Ulei de arbore de ceai (tea tree)

Uleiul esential de arbore de ceai (Melaleuca alternifolia) poate fi utilizat in oricare infectie a pielii. Este un ulei esential unic pe care cu siguranta ti-l doresti in dulapiorul tau cu medicamente. Plin de proprietati antivirale, antiseptice si antimicrobiene, acest ulei poate fi aplicat direct pe piele sau mixat cu un ulei purtator, cum ar fi cel de migdale dulci sau de seminte de struguri.

Utilizeaza acest puternic ulei pentru a trata muscaturile de insecte, taieturile, zgarieturile, aftele, herpesul, candidoza, ciuperca piciorului, piciorul de atlet. Intr-un studiu, a fost utilizata o crema continand ulei de arbore de ceai pentru a trata ciuperca piciorului, si rezultatele au demonstrat eficacitatea acestuia, cand 80% din cazurile tratate cu crema respectiva au fost vindecate, comparativ cu nici un caz in grupul de control.

Extract din frunze de “radacina sarpelui”/Ageratina altissima

Cercetari efectuate la Biomedical Laboratory of the Instituto Mexicano del Seguro Social/Laboratorul Biomedical al Institutului Mexican pentru Siguranta Sociala au gasit ca extractul din frunze de “radacina sarpelui” este la fel de eficient pentru ciuperca piciorului ca si unele medicamente aplicate local pe zona afectata.

Studiul a implicat 96 de subiecti; 49 au fost tratati cu o forma a unui compus activ din extractul de frunze de “radacina sarpelui” si la 47 li s-a dat 8% ciclopirox local (un tratament conventional). Rezultatele au demonstrat a tratamentul natural al unghiilor poate fi la fel de eficient ca si chimicalele dure in distrugerea ciupercii.

Alte sugestii

Utilizati aceste sugestii pentru a va pastra picioarele si unghiile pe cat de sanatoase posibil si pentru a preveni dezvoltarea ciupercilor:

  • Mergeti doar la saloane de pedichiura care dezinfecteaza tot instrumentarul metalic sau utilizeaza instrumente de unica folosinta. S-au si mai bine nu mergeti deloc.
  • Pastrati-va mainile si picioarele uscate.
  • Folositi incaltaminte cu varful expus sau aerisit.
  • De credeti ca aveti o infectie, nu asteptati pana administrati tratamentul.
  • Consumati o dieta echilibrata, cu multe fructe proaspete, legume si grasimi sanatoase.

Nota: daca ciuperca este foarte avansata sau aveti dureri mari, roseata sau umflatura, mergeti imediat la doctor.

error: Content is protected !!