Cele cinci beneficii pentru sănătate ale consumului de apă cu lămâie

Se știe că lămâile sunt bogate în vitamine și mulți alți nutrienți care sunt responsabili pentru buna funcționare a corpului nostru.

Lămâile sprijină pierderea în greutate, sănătatea inimii și sănătatea digestivă. Cu toate acestea, sucul de lămâie poate avea și un efect profund asupra smalțului dinților și este important să îl diluați dacă intenționați să-l beți regulat. Diluarea acestuia în apă are multe avantaje.

Iată care sunt beneficiile consumului de apă cu lămâie:

Apa cu lămâie oferă o sursă atât de necesară de vitamina C.
După cum am menționat deja, lămâile sunt pline de vitamine, inclusiv vitamina C. Consumul de apă de lămâie vă asigură suficientă vitamină C, o șesime din necesarul zilnic. Acest lucru ne protejează de deteriorarea celulelor și ajută la repararea eventualelor leziuni.

Ori de câte ori vă simțiți stresați, acesta vă afectează nivelul de vitamina C al corpului, astfel încât consumul de apă cu lămâie vă întărește imunitatea. Te vei simți mai energizat.

Apa cu lămâie este o sursă excelentă de potasiu
Lămâile sunt bogate în potasiu, ceea ce este bun pentru inimă. De asemenea, ajută la buna funcționare a creierului și a funcției nervoase. Potasiul din apa de lamaie ajuta la transportul nutrientilor in diferite parti ale corpului.

Ajută la comunicarea mușchilor nervoși, reglând tensiunea arterială și la transportul deșeurilor.

Apa cu lămâie sprijină digestia


Sucul de lămâie ajută la relaxarea toxinelor din tractul digestiv, susținând astfel digestia.

Consumul regulat al unui pahar cu apă de lămâie va ameliora orice simptome digestive, cum ar fi gazele, eructațiile și arsurile la stomac.

Acidul din stomacul nostru de obicei ajută la descompunerea alimentelor. Cu toate acestea, pe măsură ce îmbătrânești, nivelul natural de acid al stomacului scade, iar apa cu lămâie este o completare excelentă.

Apa de lămâie vă ajută să vă controlați greutatea


De obicei, se spune că lămâile joacă un rol esențial în pierderea în greutate. Fibra de pectină din lămâi se extinde în stomac, făcându-vă să vă simțiți mai plin pentru mai mult timp.

Consumul de apă cu lămâie sporește senzația de plenitudine. Consumul său fierbinte poate crește și numărul de calorii pe care le arzi, ajutându-te astfel să slăbești.

Apa de lămâie protejează pielea de pete
Când bei apă cu lămâie, beneficiezi de antioxidanți care nu numai că reduc aspectul ridurilor, ci și reduc apariția erupțiilor.

Apa cu lămâie detoxifică sângele și, de asemenea, ajută la menținerea pielii radiante stimulând celulele pielii să se detoxifice. Ajută la eliminarea contaminanților, cum ar fi transpirația care înfundă de obicei porii. Prin urmare, veți fi mai puțin predispus la acnee.

Apa cu lămâie ajută la prevenirea calculilor renali
Deshidratarea este principalul caz de nefrolitiază. Acestea sunt mici bucăți care se formează de obicei atunci când produsele reziduale cristalizează în jurul rinichilor . Aceasta este o problemă foarte frecventă.

Cu toate acestea, consumul de apă cu lămâie în fiecare dimineață ajută la prevenirea calculilor dureroși la rinichi, crescând volumul de urină și pH-ul urinei.

Apa de lămâie este foarte răcoritoare, mai ales rece, dar poate fi și băută caldă. Ajustarea la obiceiul de a bea apă cu lămâie este o schimbare simplă în viața ta, dar foarte importantă pentru bunăstarea ta generală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!