Ceaiul SĂNĂTĂȚII, TINEREȚII și LONGEVITĂȚII

Goji sunt considerate un elixir al tinereții, datorită proprietăților lor antioxidante, imunostimulatoare și anti-îmbătrânire remarcabile.\

Ceaiul de Goji Crește Longevitatea

Ce sunt Goji și ce beneficii au

Goji sunt fructe de pădure, care cresc în China, Tibet, hymalaya și Mongolia. Au o formă alungită și o culoare roșie-portocalie. Conțin doze mari de antioxidanți – mai ales beta-caroten ș zeaxantină (care protejează retina), vitamina C (33% din DZR), beta-caroten (vitamina A), fier (67% din DZR), calciu și proteine.

În medicina chineză tradițională, unde aceste fructe sunt folosite de mii de ani, goji sunt renumite pentru capacitatea lor de a hrăni și proteja ficatul, de a îmbunătăți vederea și funcția sistemului imunitar, de a stimula circulația sângelui și de a crește speranța de viață.

În ciuda numeroaselor beneficii pe care le posedă, aceste fructe au fost puțin studiate. Cercetările realizate până în prezent au demonstrat că antioxidanții din goji împiedică dezvoltarea celulelor canceroase îi ajută pe bolnavii de cancer să răspundă mai bine la tratament. Mai mult, fructele goji par să ajute la reducerea nivelului de colesterol și glicemie.

După cum au arătat rezultatele unor studii recente, cele mai interesante efecte ale consumului de fructe goji sunt:

– îmbunătățirea stării generale de sănătate a organismului
– reducerea oboselii și stresului
– îmbunătățirea calității somnului
– îmbunătățirea performanțelor fizice și neurologice (memoria și atenția, acuitatea mentală)
– îmbunătățirea funcțiilor gastrointestinale
– creșterea răspunsului imunologic

Fructele goji se pot procura de la magazinele naturiste, sub formă uscată sau suc. Se pot folosi la ceai, sau se pot adăuga în iaurt, budinci, cereale, biscuiți și alte bunătăți. Se poate prepara și gem din fructele de goji.

Ceaiul de goji – rețetă

Ingrediente

• 2 lingurițe de fructe uscate de goji
• 250 ml de apăCeai de Goji

Ceai de Goji

Preparare

Înfierbântați apa și turnați-o într-o cană în care ați pus fructele de goji. Acoperiți cu un capac și lăsați fructele la infuzat 15-20 de minute. Îndulciți cu miere după gust. Consumați și fructele pe care apa le-a hidratat și le-a făcut moi.

Ceaiul de goji are un gust fin și ușor dulceag. Ajută la creșterea imunității, la stimularea digestiei și la combaterea inflamațiilor.

Atenție, fructele goji ar putea interacționa cu medicamentele anticoagulante.

error: Content is protected !!