CEAI pentru INIMĂ – palpitații, ateroscleroză, angină, insuficiență cardiacă (rețetă)

Plantele au beneficii mult mai mari când le combinăm în aceeași rețetă. În ceea ce privește sănătatea cardiovasculară, putem alege dintr-o gamă variată de plante, precum păducel, talpa gâștei, tei sau hibiscus. Formula pe care v-o prezentăm mai jos conține toate aceste plante, în cele mai bune doze și proporții. Ceai pentru inima

♣ Teiul – este cunoscut pentru efectele sale sedative și relaxante asupra sistemului nervos. Este utilizat cu precădere în răceală, anxietate, depresie, tensiune musculară, tensiune nervoasă, insomnie, migrene, hiperactivitate, isterie, tulburări digestive cu substrat nervos sau emoțional. Forma frunzelor sale ne lasă să intuim faptul că este un remediu benefic și pentru sănătatea inimii. Teiul îmbunătățește circulația la nivel cardiovascular și poate fi utilizat în ateroscleroză, angină, palpitații pe fondul unor tensiuni nervoase sau a stresului.

♣ Păducelul – este supranumit „doctorul inimii”, datorită acțiunii sale binefăcătoare asupra întregului sistem cardiovascular. Studiile apărute în Pharmacognosy Review au arătat că fructele de păducel îmbunătățesc semnificativ funcția inimii și sunt utile în insuficiența cardiacă de gradul I și II. Potrivit American Journal of Family Physician, păducelul poate crește capacitatea de mișcare fizică după insuficiența cardiacă. Totodată, îmbunătățește simptomele de oboseală și dificultățile respiratorii. Păducel combate angina cauzată de o circulație sangvină deficitară la nivelul inimii. Un studiu publicat în The Indian Journal of Traditional Knowledge a arătat că păducelul dilată vasele de sânge coronariene și în consecință îmbunătățește circulația, tonifică mușchii inimii și ajută la eliminarea excesului de sare și apă din corp. Fructele de păducel pot ajuta și la controlul tensiunii arteriale. Un studiu pilot realizat de Universitatea Readings din UK a arătat că 500 mg de extract de păducel pe zi a redus tensiunea arterială diastolică. Totodată, păducelul susține sănătatea cardiovasculară prin faptul că scade colesterolul și trigliceridele din sânge. Un studiu efectuat de cercetătorii australieni pe o perioadă de 2 luni a arătat că fructele de păducel reduc riscul bolilor cardiovasculare la persoanele cu niveluri mari de lipide în sânge.

♣ Roinița – protejează inima împotriva leziunilor, reduce tensiunea arterială și ritmul cardiac crescut. În medicina iraniană, această plantă este folosită pentru tratarea palpitațiilor. Totodată, roinița reglează bătăile inimii în aritmia cardiacă și tahicardie.

♣ Hibiscus – potrivit unui studiu din 2010 apărut în Journal of Nutrition, ceaiul de hibiscus scade tensiunea arterială sistolică și diastolică la persoanele cu risc de hipertensiune arterială. Totodată, ceaiul de hibiscus scade nivelul colesterolului și al trigliceridelor, indicele de masă corporală, greutatea corporală și grăsimea corporală.

Ceai pentru inimă – rețetă Ingrediente • 30 g de frunze de păducel • 30 g de roiniță • 30 g de flori de tei • 15 g de hibiscus • 15 g de fructe de păducel Preparare Amestecați toate plantele într-un bol și păstrați-le într-o pungă de hârtie sau într-un borcan de sticlă. Această cantitate poate ajunge pentru câteva săptămâni de utilizare zilnică. Pentru a prepara o cană cu ceai trebuie să folosiți 3-4 g de plante (circa 3 lingurițe). Puneți plantele în cană și turnați peste ele apă clocotită. Acoperiți cu capacul și lăsați la infuzat 15 minute. Strecurați și consumați ceaiul călduț sau rece, simplu sau îndulcit cu miere.

error: Content is protected !!