Sâmburii de avocado | de mâncat, de plantat sau de tratat CANCERUL, în niciun caz de aruncat!
Pentru necunoscători, avocado are o reputație nefastă pentru a fi un fruct destul de gras. Adevărul este că grăsimile pe care le conține sunt sănătoase, iar pulpa este încărcată cu fitonutrienți, vitamine, și minerale care aduc doar beneficii sănătății. Fructul este cunoscut ca fiind o sursă importantă de acizi grași esențiali, care ajută la reglarea nivelului de colesterol, stimulând activitatea organelor corporale și prelungind durata vieții.
Majoritatea oamenilor aruncă sâmburii de avocado. În cel mai bun caz îi plantează sau îi folosesc pentru a menține proaspăt faimosul guacamole.Însă prea puțini știu că semințele au un profil nutrițional robust, bogat în mai mulți antioxidanți decât fructul în sine. Sâmburele de avocado conține 70% din întreaga cantitate de antioxidanți ai fructului, în timp ce pulpa și coaja conțin doar 30%.
Puțini știu că avocado este printre cele mai bogate surse de vitamina D – vitamină esențială în tratarea și prevenția cancerului.
O serie de studii a confirmat deja legătura dintre deficitul de vitamina D și cancerul de colon, de prostată și de sân: Aceste tipuri de cancer sunt întâlnite semnificativ mai frecvent în zonele aflate la latitudini mai mari. În plus, studiile arată că pe fondul unui nivel suficient de vitamina D (adică, principalul metabolit 25-hidroxi-vitamina D are o concentrație în sânge de> 20 ng / ml) riscul de apariție a diferitelor tipuri de cancer (cancer de colon, printre altele) este redus în mod semnificativ.
Sistemul imunitar este una dintre structurile organismului asupra căreia Vitamina D are efecte favorabile. Cercetarile au arătat că aportul adecvat de vitamina D3 poate aduce beneficii însemnate sistemului imunitar, deoarece ajută la activarea celulelor B, celulelor T și celulelor prezentatoare de antigen.
Secretul sâmburilor de avocado
Sâmburii de avocado au mai mulți antioxidanți decât majoritatea fructelor și legumelor și chiar mai mulți decât unele ceaiuri medicinale. De asemenea, conțin mai multe fibre solubile decât ovăzul, ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, scad colesterolul și previn infarctul.
Consumul regulat de sâmburi de avocado ajută la reducerea bolilor inflamatorii în organism, în special atunci când vine vorba de ameliorarea umflăturilor din tractul gastro-intestinal. În afară de sprijinirea tractului intestinal, sâmburii ajută, de asemenea, la atenuarea constipației și a diareei.
Compușii fenolici din sâmburi sunt benefici pentru calmarea ulcerului gastric, în timp ce proprietățile lor antivirale și antibacteriene îi transformă într-o măsură foarte eficientă de prevenire a ulcerului.
De este bine să consumăm sâmburii de avocado?
- Ucid celulele canceroase
Până la 70% din antioxidanții din avocado se găsesc în sâmburi. Aceștia conțin un antioxidant puternic numit flavonă, care ajută la prevenirea și inhibarea creșterii tumorilor. Potrivit unui studiu publicat în 2013 în Farmaceutic Biology, extractul din sâmbure de avocado provoacă apoptoza celulelor canceroase.
Un alt studiu publicat în revista Cancer Research a confirmat că Avocatina B, un compus găsit în extractul de sâmburi de avocado, protejează împotriva celulelor leucemice acute mieloide acute.
- Întăresc sistemul imunitar
Sâmburii de avocado conțin catechine și procianidine, ambele având proprietăți antiinflamatorii care reduc durerile articulare și inflamațiile.Avocatina B flavona menționată mai sus, găsit în avocado, fortifică sistemul imunitar și ține la distanță gripa.
- Remediază problemele digestive
Sâmburii de avocado se utilizează și pentru tratarea problemelor digestive cum ar fi constipația, diareea și ulcerul gastric deoarece, așa cum am menționat mai sus, aceștia conțin fibre mai solubile decât orice alt produs alimentar.
- Protejează sănătatea inimii
Sâmburele de avocado este bogat în grăsimi monosaturate sănătoase și, datorită conținutului de fibre și aminoacizi, contribuie la scăderea colesterolului și la prevenirea problemelor cardiovasculare.
“Fibrele solubile combat excesul de grăsime și colesterol îmbunătățind funcționarea inimii în mod natural. Aceste fibre sunt greu de găsit și integrat în dieta noastră zilnică. Ovăzul conține câteva însă nu poate fi comparat cu sâmburele de avocado.” afirmă doctorul Tom Wu.
- Trăim mai mult și ne simțim mai bine
Compușii din sâmburii de avocado remediază afecțiunile osoase, disconfortul și durerile articulare, ajutându-ne să ne simțim mai tineri și mai în formă.
Antioxidanții combat radicalii liberi care cauzează îmbătrânirea prematură și bolile. Ceea ce face sâmburele de avocado eficient în încetinirea procesului de îmbătrânire este participarea compușilor lui în procesul de sinteză a colagenului. Uleiul din sâmbure de avocado crește nivelul colagenului din piele, ajută la creșterea părului și îl face mai strălucitor.
Substanțele din sâmburi scad nivelul zahărului din sânge și ajută la reglarea și menținerea greutății corporale. Conținutul ridicat de grăsimi sănătoase induce senzația de sațietate și o menține pentru un timp îndelungat, ceea ce reduce din numărul gustărilor repetate de-a lungul zilei.
- Pudra din sâmburi de avocado este și un excelent înlocuitor pentru cafea. Are mai mulți antioxidanți și polifenoli decât ceaiul verde și nu conține cofeină.
- Ajută tiroida – conform unor studii europene, sâmburii de avocado conțin nutrienți și alte proprietăți care ajută la ameliorarea afecțiunilor tiroidei, fiind buni mai ales pentru persoanele cu probleme de obezitate.
Cum se pregătesc sâmburii de avocado?
Se păstrează, se spală, se lasă la uscat și apoi se coc în cuptor până când pielița exterioară se sparge, aproximativ 2 ore la o temperatură de 250 ° C.
Se aruncă pielița exterioară.