Cura cu ceai de ARMURARIU pentru refacerea FICATULUI afectat de toxicitatea medicamentelor și a metalelor grele

Numele acestei plante este foarte sugestiv din punct de vedere al efectelor sale terapeutice, întrucât armurariul protejează ficatul de influența nefastă a toxinelor, ca o adevărată armură. Fructele și semințele de armurariu sunt folosite pentru tratarea tulburărilor hepatice și biliare de mai bine de 2.000 de ani. Compusul activ din armurariu se numește silimarină, și a fost izolat abia în anul 1968. Aceasta conține o combinație de flavono-lignani: silibina A și silibina B, isosilibina A și isosilibina B, silicristina, silidianina și taxifolina.

Rezultatele studiilor de laborator au arătat că silimarina:

– împiedică pătrunderea substanțelor toxice în celulele

– stimulează căile de detoxifiere – stimulează regenerarea țesuturilor ficatului

– inhibă creșterea anumitor linii de celule canceroase, are efecte citotoxice asupra unor celule canceroase și crește eficiența unor agenți chimioterapici

– neutralizează o gamă variată de radicali liberi (care produc daune la nivelul celulelor)

Studiile clinice au arătat că silimarina poate ajuta la tratarea pacienților cu hepatită virală acută sau cronică, ciroză, boala hepatică alcoolică, boli de ficat cauzate de toxine și afecțiuni biliare. Au fost folosite diferite doze, de la 120 mg pe zi la 560 mg pe zi.

Cura cu armurariu pentru ficat

Se bea câte 1 litru de infuzie de armurariu pe zi (cu înghițituri mici pe parcursul unei zilei). Cura durează 10 zile.

Indicații terapeutice

Acțiunea hepatoprotectoare a acestei plante se datorează flavonoidelor puternice pe care le conține. Armurariul neutralizează acțiunea substanțelor toxice și ajută inclusiv la refacerea ficatului afectat de acestea.

• intoxicație cu alcool • intoxicație cu metale grele

• intoxicație cu medicamente care atacă ficatul

• otrăvire cu ciuperci (cura cu ceai se bea după spălăturile gastrointestinale realizate la spital)

• ingerarea unor substanțe otrăvitoare cu acțiune lentă

Sursa: https://lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/90162/cura-cu-ceai-de-armurariu-pentru-refacerea-ficatului-afectate-de-toxicitatea-medicamentelor-si-metalelor-grele/?fbclid=IwAR106-il40R0dPl5Q4fS5bwjzAE3rqTbjH-kT5Exy98zkA09sUrop1nrtGM

error: Content is protected !!