Ce ar trebui să fac dacă mă doare capul, urechile îmi bâzâie și membrele sunt amorțite? Semne de angiodistonie a vaselor de sânge ale creierului

Angiodistonia vaselor cerebrale este o afecțiune patologică în care tonul vascular și circulația normală a sângelui în țesuturile creierului sunt perturbate. În acest articol puteți citi despre cauzele, mecanismele și simptomele sale atunci când este timpul să declanșați o alarmă. Și, de asemenea, despre complicațiile teribile ale acestei boli insidioase și despre abordarea modernă a tratamentului disponibil pentru toată lumea.

Angiodistonia vaselor cerebrale afectează performanța întregului corp. Datorită alimentării inadecvate cu sânge a creierului, performanța generală scade, apare slăbiciunea și sistemele importante ale corpului încep să funcționeze defectuos.

Simptomele inițiale ale angiodistoniei cerebrale includ:

  • Dureri de cap;
  • Sună în urechi;
  • Slăbiciune generală, letargie, somnolență;
  • Capacitate redusă de lucru;
  • Tulburări de somn, insomnie;
  • Uitare;
  • Amorțeală la nivelul extremităților;
  • Umflarea brațelor și picioarelor;
  • Senzație de întunecare în ochi;
  • Vedere scăzută;
  • Eșecuri hormonale în organism.

Eșecuri hormonale în organism.Angiodistonia vaselor cerebrale este semnul inițial al unei “contaminări” generale a vaselor organismului cu colesterol – ateroscleroză.Vasele cerebrale sunt cele mai subțiri și mai delicate, deci sunt primele care suferă.

Tratamentul circulației sanguine a vaselor cerebrale se bazează pe curățarea vaselor întregului corp de impuritățile acumulate. Placi de colesterol, cheaguri de sânge și var de calciu.

Cum să curățați vasele de sânge acasă?

Restaurarea circulației sângelui și curățarea vaselor de sânge este un proces complex. Ea afectează toate vasele corpului și îmbunătățește foarte mult calitatea vieții.

Aflați cum să vă curățați vasele de sânge, să scăpați de sute de boli “cronice” și să câștigați încă 20 de ani de viață sănătoasă în acest interviu detaliat.

  • Cât de periculoasă este angiodistonia vaselor cerebrale?
  • Care este pericolul ignorării simptomelor?
  • De ce sunt vasodilatatoarele rele?
  • Care este relația dintre vasele cerebrale, excesul de greutate, articulațiile și potența?
  • Cum de a restabili circulația sângelui și de a întări vasele de sânge pe cont propriu?

La aceste întrebări a răspuns șeful Secției de chirurgie vasculară a creierului a Institutului de Boli Cardiovasculare, Profesor, neurochirurg practicant, doctor onorific al României Silviu Deleanu.

Silviu Deleanu este considerat unul dintre cei mai buni neurochirurgi din lume. Este autorul unor metode chirurgicale unice care sunt folosite în întreaga lume.

Silviu Deleanu este convins că speranța medie de viață în România poate fi mărită la 93-97 de ani. Dacă începeți să explicați masiv cetățenilor importanța curățării vaselor de sânge după 40 de ani.

Cât de periculoasă este angiodistonia vaselor cerebrale?

Corespondent: Silviu Deleanu, la ce simptome ar trebui să fiu atent?

Dr. Silviu Deleanu: În stadiul inițial, angiodistonia vaselor cerebrale se manifestă slab. Majoritatea oamenilor nu acordă atenție simptomelor, iar simptomele în sine apar și dispar.

Primele semne ale unei încălcări a circulației cerebrale:

  • Un zgomot în cap care apare fără niciun motiv
  • Puncte înaintea ochilor
  • Amorțirea degetelor și a feței
  • Dureri de cap în frunte și temple
  • O creștere accentuată a presiunii (se întunecă în ochi cu o schimbare bruscă a poziției corpului)
  • Picioarele și brațele sunt înghețate

Odată cu deteriorarea vaselor, se dezvoltă boli cronice permanente:

  • Hipertensiune arterială
  • Dureri articulare, dureri musculare, crampe la nivelul membrelor
  • Tahicardie
  • Varice și tromboză
  • Deteriorarea potenței, mărirea prostatei la bărbați
  • Încetinirea metabolismului și încălcarea metabolismului grăsimilor

În ciuda faptului că aceasta nu este o boală “acută”, deteriorarea circulației sanguine a creierului este foarte insidioasă. În cele din urmă, mai devreme sau mai târziu duce la un accident vascular cerebral, dar înainte de aceasta chinuie o persoană de mulți ani, ucigând încet funcțiile vitale ale organelor și provocând o grămadă de boli diferite.

Toate aceste boli sunt consecințe. Consecințele aterosclerozei vaselor de sânge, contaminarea lor cu plăci de colesterol și cheaguri de sânge. Dar, literalmente, unii dintre cetățenii noștri acordă atenție curățării vaselor de sânge, continuând să sufere de ani de zile și să bea pastile inutile pentru bolile lor cronice.

Corespondent: Da, din păcate, cetățenii noștri nu sunt informați în niciun fel despre importanța curățării vaselor.

Dr. Silviu Deleanu: Și nu e vina lor. Despre ce putem vorbi când 99 din 100 de medici români nu știu despre nutraceutice și necesitatea de a le prescrie pentru curățarea vasculară.

În țările: SUA, Canada, Japonia în urmă cu 11 ani, legislația a aprobat livrarea nutraceuticelor la fiecare 4 ani fiecărui cetățean după 40 de ani. Undeva gratuit, undeva în detrimentul asigurării. Dar acest lucru este pus sub controlul statului.

Care este pericolul ignorării simptomelor?

Corespondent: Ce se poate întâmpla dacă ignorați simptomele “contaminării” vaselor de sânge și tratați numai bolile evidente?

Dr. Silviu Deleanu: Bolile vor progresa doar, în ciuda oricărei terapii medicamentoase. Da, ele pot fi “puse pe pauză” cu pastile, puteți să vă adresați chirurgilor, dar motivul nu va dispărea.

Și cu cât se acumulează mai multă poluare în vase, cu atât vor fi mai grave consecințele. Când vasele de sânge ale creierului sunt poluate într-un grad moderat și sever, cel mai adesea există un accident vascular cerebral complet sau parțial și paralizie.

De ce sunt vasodilatatoarele rele?

Corespondent: Este adevărat că vasodilatatoarele fac mai mult rău decât bine?

Dr. Silviu Deleanu: Da. Vasodilatatoarele sunt bune pentru utilizare urgentă. Consumul lor frecvent creează o încărcătură uriașă pe pereții vaselor de sânge.

Vasele nefericite suferă deja de “straturi” acumulate de colesterol, care corodează pereții epiteliului, făcându-i mai subțiri. Și vasodilatatoarele întind vasele, creând o suprasolicitare a pereților. Dacă într-un astfel de moment un vas de sânge eșuează și izbucnește, atunci va apărea un accident vascular cerebral.

Prin urmare, vă sfătuiesc foarte atent să luați vasodilatatoare și numai în cazuri extreme.

Care este legătura dintre vasele creierului, excesul de greutate, articulațiile și potența?

Corespondent: De ce, atunci când circulația sanguină a creierului este întreruptă, femeile câștigă adesea în greutate, bărbații pierd “puterea” și dobândesc prostatită, iar articulațiile și coloana vertebrală încep să se prăbușească?

Dr. Silviu Deleanu: Când vasele cerebrale sunt” înfundate ” cu plăci, creierul primește mai puțini nutrienți. În fiecare an după vârsta de 40 de ani, creierul primește cu 5% mai puțini nutrienți.Se pare că până la vârsta de 50 de ani, nutriția creierului se deteriorează la jumătate.

Ce face creierul atunci când nu obține suficienți nutrienți?

1. El crede că suntem înfometați și ne obligă să mâncăm.

Dar indiferent cât de mult mâncați, vasele de sânge poluate încă nu permit suficienți nutrienți în creier. Și trebuie să le puneți undeva. Și corpul le lasă – le depozitează în grăsime.

2. În modul” foame”, creierul crede că murim, așa că dezactivează funcțiile” inutile ” pentru supraviețuirea corpului.

Funcția de reproducere nu este necesară de creier, astfel încât funcția libidoului și potenței scade. Producția hormonului masculin testosteron scade. Aceasta, la rândul său, provoacă extinderea prostatei și dezvoltarea prostatitei.

Funcția de recuperare este foarte consumatoare de energie, iar creierul “o oprește” până la perioade mai bune. Țesuturile articulare încetează să mai fie reînnoite: cartilajul, oasele, producția de lichid sinovial (lubrifierea articulațiilor) scade. Există dureri articulare, osteochondroză, artrită.

Exista cateva alimente si suplimente naturale cu puternic efect antioxidant si de reducere a colesterolului, benefice pentru curatarea vaselor de sange si a arterelor. Uite cateva dintr cele mai indicate:

1. Usturoiul

Usturoiul este asociat cu prevenirea sau tratarea a cel putin 220 de simptome sau probleme de sanatate. Iar cand vine vorba de bolile cardiovasculare, principala cauza de deces in tarile industrializate, usturoiul ocupa un loc de cinste.

De fapt, efectele acestui aliment cu aroma patrunzatoare pot reduce riscul de infarct si accident vascular cu peste 50%, dupa cum arata un studiu publicat in revista germana, Wiener Medizinische Wochenschrift.

2. Rodia

Chiar daca rodia nu este pe placul tuturor, datorita gustului usor acid, acest fruct delicios si dulce este extrem de util in curatarea placii de pe artere, conform mai multor studii. Bogat in polifenoli, printre care tanini si antocianine, sucul de rodie a dovedit ca poate reduce placa arteriala cu pana la 30%.

Rodia scade si tensiunea arteriala si mareste capacitatea antioxidanta totala cu 130 %. Un alt studiu publicat in “Revista americana de cardiologie” arata ca incetineste oxidarea care cauzeaza acumularea de placa. 

 3. Varza fermentata

Nu exista niciun dubiu ca alimentele fermentate sunt bune pentru sanatate. Ele contin numeroase probiotice care mentin sanatatea intestinala; iar oamenii de stiinta sunt de acord ca acest lucru influenteaza in mare masura sanatatea intregului corp.

In ceea ce priveste sanatatea cardiaca si arterioscleroza, kimchi, un fel de varza fermentata traditionala coreeana, este alimentul perfect pentru a incetini acumularea de placa arteriala.

Un studiu publicat in “Revista de agricultura si chimie alimentara” arata ca varza fermentata kimchi este chiar mai buna decat Simvastatin, un statin popular, in ceea ce priveste acumularea de placa si reducerea de colesterol LDL. Kimchi contine multe probiotice care distrug toxinele su substantele nocive din intestine. Aceste bacterii extrem de prietenoase au dovedit in numeroase studii ca pot preveni si trata simptomele a peste 200 de boli.

4. Semintele de susan

Aceste seminte micute au un gust specific si contin vitamine si minerale, printre care cupru si mangan, precum si o doza sanatoasa de fier, fosfor, calciu, magneziu, vitamina B1, zinc, molibden, seleniu si chiar fibre.

Proprietatile care fac din semintele de susan niste alimente bune pentru inima se datoreaza unor substante numite sesamina si sesamolina. Cunoscute sub numele de lignani, acestea au abilitatea de a reduce colesterolul, prevenind tensiunea arteriala marita si chiar de a reface rezervele de vitamina E.

Un studiu din 2006 publicat in “Revista de medicina biologica” a Universitatii Yale arata ca un consum de ulei de susan zilnic, timp de 45 de zile, poate reduce in mod natural tensiunea arteriala. Un alt studiu arata ca uleiul de susan poate preveni arterioscleroza. Alte studii arata ca sesamina poate proteja ficatul de deteriorarea oxidativa.

In mod remarcabil, studiile arata chiar ca aceste seminte atat de mici pot fi mai eficiente decat Tylenolul pentru durerile la genunchi, cauzate de artrita. Impresionant pentru niste seminte atat de mici!

5. Turmericul

Cand vine vorba despre condimentele bune pentru inima, turmericul este de neintrecut. Ingredientul activ din acest condiment de un galben aprins este curcumina, un polifenol incredibil de puternic. Studiile despre curcumina sunt numeroase, aratand ca aceasta are efecte in sute de boli. 

Daca ar fi sa alegem un ingredient care vindeca toate bolile, atunci acesta ar putea fi turmericul. In ceea ce priveste sanatatea inimii, exista peste 45 de studii care arata in mod evident ca acest condiment puternic are proprietati cardio-protectoare. Un studiu publicat in “Arterioscleroza, tromboza si biologia vasculara” arata ca turmericul poate preveni deteriorarea arterelor asociate in mod normal cu blocajele. 

Si poti uita de aspirina pentru prevenirea bolii de inima; conform unui studiu din 2016, o doza zilnica de curcumina imbunatateste semnificativ functionarea vaselor de sange in doar doua luni. Cercetatorii au concluzionat ca “suplimentele orale cu curcumina ar putea reprezenta o strategie simpla pentru scaderea riscului de boli cardiovasculare.” 

Sursa: www.sfatulmedicului.ro

error: Content is protected !!