5 ceaiuri pentru reducerea nivelului de acid uric

Datorită proprietăților lor diuretice și detoxifiante, aceste ceaiuri facilitează eliminarea toxinelor și a deșeurilor din regiunile în care se află un exces de acid uric.

Acumularea excesivă a acidului uric în organism constituie o tulburare numită hiperuricemie. Hiperuricemia se declanșează atunci când nivelul acestei substanțe în sânge depășește 7 mg/dl. Descoperă câteva ceaiuri pentru reducerea nivelului de acid uric!

1. Ceaiul de anghinare

Anghinarele conțin acid linoleic, oleic și cafeic. După ce sunt absorbiți în organism, acești acizi facilitează descompunerea și eliminarea purinelor din sânge.

Proprietățile diuretice ale anghinarelor susțin producția urinei, un aspect esențial în ceea ce privește reducerea nivelului de acid uric.

Ingrediente
1 anghinară
2 căni (500 ml) de apă
Mod de preparare
Spală anghinarele și taie-le codițele cu un cuțit.
Îndepărtează frunzele exterioare și pune-le pe cele moi deoparte.
Toarnă apa într-o oală și pune-o la fiert.
De îndată ce începe să dea în clocot, adaugă frunzele de anghinare și redu focul. Lasă să fiarbă pentru 5 minute.
După ce s-a scurs intervalul de timp indicat, ia infuzia de pe foc și las-o să se răcească. Apoi strecoar-o.
Mod de consum
Servește o cană de ceai de anghinare pe stomacul gol și încă una după-amiaza.
Urmează acest tratament timp de 2 săptămâni consecutive.

2. Ceaiul de armurariu

Ceaiul de armurariu este una dintre cele mai eficiente băuturi în ceea ce privește îmbunătățirea funcțiilor excretoare ale organismului uman.

Antixoidanții din componența acestei infuzii susțin funcțiile ficatului și curăță sângele, prevenind hiperuricemia.

error: Content is protected !!